kayıt

az uykuya alışmak için yapılması gerekenler

  1. 1
    teorik olarak, vücudun biyolojik ritmine uygun saatlerde uyunması halinde mümkün olabilen hadise. bu ritme göre; 21.00 'de melatonin salgılanmaya başlıyor ve en derin gece uykusu saat 02.00'de gerçekleşiyor. bu süre zarfından faydalanma ölçütünde kısa süreli dahi olsa uyuduğunuz uykudan fayda sağlayabiliyorsunuz.

    pratik olaraksa mümkün olabildiğine inanmadığım hadise. uyku ve düzen kelimeleri birbirlerine fazlasıyla yabancı bence.
  2. 2
    Askere gelin birebir çözüm.
  3. 3
    Şunu yaparsak alışırız diye bir çözüm yolu yok bence. Uyku bünye meselesi kimi az uyur kimi çok uyur. Ben alışamam asla. Uykudan feragat etmemek için final sınavına girmeyen bir insanım nasıl alışayım az uyumaya?
  4. 4
    Sürekli az uyumak.

    -Rica ederim.
  5. 5
    Daha fazla kaygı strese maruz kalmak.

    (bkz: Gelecek kaygısı)
  6. 6
    sürekli belirlenen saatlerde uyumakla mümkün olan durum. vücut bir süre sonra kendini hazırlıyor o duruma. tabi günde 6-8 saatten az uyumak zarar verici olabilir. lise son sınıfın tamamında uyku sürem 4-5 saat civarıydı. nedeni ise tavana yansıyan ışıkların oluşturduğu geometrik şekillerini inceleyerek hayatı sorgulamak...
  7. 7
    Her hangi bir mühendislik fakültesinde eğitim görmeniz yeterli olacaktır.
  8. 8
    (bkz: sevgili)

    Başlardaki o cicim aylarında telefonda konuşma işi abartıldığı için sabahlara kadar konuşuyorsunuz. Sonra bir bakıyorsunuz ki günde 3-4 saat uyku ile idare edebiliyorsunuz. Ayrıca o anki mutlulukla beyin "uykusuzsun eve gidince uyu" yerine "yeaa şapşik, eve gidince uyumak yerine telefonla konuşsan daha güzel olmaz mı? Kalp kalp" diyor.

  9. 9
    Henüz çözümünü bulamadığımdır. 6:30 - 00:30 şeklinde alıştırmaya çalışıyorum kendimi ama olmuyor, olamıyor...
  10. 10
    Yoğun tempoda bir hayatınızın olması yeterlidir. Sonrasında uyumaya vakit kalmıyor sike sike alışıyorsunuz.
  11. 11
    zamanın yetersiz gelmesi.
    yapmak istediklerinizi çok uyurken yapamıyorsanız mecburen az uykuya alışıyorsunuz ama yine de hafta bir gün hayvanlar gibi uyumak istiyor bünye. o da insan sonuçta.
  12. 12
    birkaç gün üst üste uyumak yerine eğlenceli şeyler yapın uyku aklınıza bile gelmesin. sonra iki üç günde vücut alışıyor. zaten uykunun büyük kısmında boş yapıyoruz nrem'in derin uyku dahil oraya kadar olan kısmı alıp kaçabilsek güzel olur baya.
  13. 13
    cok saglIklI bir yontemi oldugunu dusunmuyorum bunun. bir de bunyeyle alakalI, bazIsI rahat alIsIr bazIsI alIsmakta zorlanIr.
  14. 14
    Gündüz fazla pasif kalmamak. Spor, kültür fizik yapmak. Düzenli uyku alışkanlığı edinmek. Çok fazla şeyi kafaya takmamak.
  15. 15
    Çay ve kahve içerek dinç kalmaya çalışmak, uykunuz geldiğinde yüzünüzu yıkamak.
  16. 16
    altı günlük iş temposuna alışmanın yeterli olacağıdır.
  17. 17
    Olması gerekenden az uyku uzun vadede sizin için bitirici olabilir. Keyfi fazlalık varsa birkaç günlük ortalama uyku ile düzelecektir.
  18. 18
    İşe girmek.
    Okul falan varken uykumdan asla taviz vermez, eğer çok uykuluysam başlarım okuluna deyip gitmezdim.
    İşe girdim gireli saat kaç olursa olsun eğer uyuyakalmışsam yataktan nasıl fırlıyorum bir Allah biliyor. Algılarım açılmadan hastaneye doğru yürürken buluyorum kendimi. Ne ara kalkıp giyinmişim oralar yok bende.