kayıt

dünyanın en iyi müslüman takımı beşiktaş'tır

  1. 1
    beşiktaş jimnastik kulübü başkanı fikret orman'ın cümlesi. futbolda dinlerin yarıştırıldığını bilmiyorduk. ayrıca takımların dininin olduğunu da yeni öğrenmiş olduk. teşekkürler fiko.
  2. 2
    bir fikret orman tabiridir. dün akşam tivibu'da yayınlanan fikret orman özel yayını'nda dile getirdi.

    elbette ki zaman yitirmeden esra ve ceyda kardeşler tarafından farklı bakış açısıyla ele alındı.

    dünyanın en büyük futbol organizasyonu uefa şampiyonlar ligi bulunmaktadır. bu organizasyonda da bu sezon iki islamiyet coğrafyası kulübü yer almaktadır. bunlardan teki, azerbaycan temsilcisi qarabag, diğeri ise türkiye temsilcisi beşiktaş'tır.

    nasıl ki barcelona'nın katalonya temsilcisi olduğunun herkes gibi farkında oluyorsak, beşiktaş'ın da ağırlıklı nüfusunun islamiyet inancına sahip olduğu bir ülkenin temsilcisi olduğunun farkında olmalıyız. farkındayız gerçi ama kazara mazara değilsek bile olmalıyız.

    bugün dünya üzerindeki islamiyet coğrafyasına baktığımızda, buradaki en popüler takımın beşiktaş olduğunu görürüz. fikret orman da bunu gayet cici şekilde vurgulamaya çalışmış fakat bir takım kitlelerce olayın farklı boyutlara taşınmasına neden olacak şekilde vurgulamış.

    bu şekliyle olmamış tabii... bunun aslı;

    günümüzde islam coğrafyası'nın en kuvvetli takımı beşiktaş'tır şeklinde olmalıydı.
  3. 3
    (bkz: biraz da şurama tiner)
  4. 4
    o zaman müslüman olmayan futbolcuların sözleşmelerinin feshedilmesini bekliyoruz. ne yani adamlar domuz eti yiyip, gusül almadan cenabet cenabet maçlara mı çıksınlar dimi ama.
  5. 5
    saçma bir açıklama. iyi işlerine bölgesel, ülkesel ve kıtasal bakalım. diğerlerinin futbolda sıralamaya tabi bir derecelendirmesi yok.
  6. 6
    fiko'nun gene pırıl pırıl bir açıklaması.

    gün geçmiyor ki gene saçmalamış olmasın. reisi gibi her gün konuşmasa rahat edemiyor.

    müslüman takım nasıl oluyor acaba ?
    müslüman ülkeler arasındaki en iyi takım dese gene saçmalamış olur da hadi bir şeyler demiş olacak. amma velakin kaç müslüman ülke uefa'ya bağlı diye sormak gerekiyor o zaman da. aslında diyor ki türkiye'nin en iyi takımı beşiktaş'tır. ama o da değil.

    bu kibir tuzağına 2000'li yıllarda galatasaraylılar, 2005-2010 arası biz fenerbahçeliler düşmüştük. şimdi de beşiktaş aynı yola giriyor. yarının ne olacağını kimse bilemiyor tabi. unutmamak gerek.
  7. 7
    islam coğrafyası ülkelerinin en üst liglerindeki en iyi 2'şer, 3'er takımın tamamıyla maç yapmış mı beşiktaş? veya takımların kıyaslandığı ve kimin en iyi olduğunun belirlendiği bir organizasyon, turnuva vs düzenlenmiş ve şampiyon beşiktaş çıkmış da biz mi bilmiyoruz?
  8. 8
    (bkz: başka kategoride başarılı olamamak)
  9. 9
    fetöcü galatasaraylıları üzen hadise. biz iman yoluyla uefa kupasını aldık zannediyorduk.

    not: belirttiğim gibi gs.
  10. 10
    (bkz: dünyadaki tek müslüman takım beşiktaş'tır)
  11. 11
    iyi müslüman yoktur saf müslüman vardır
  12. 12
    hayatımda gördüğüm ve duyduğum en güzel söylem.

    (bkz: enayienayi jk)