kayıt

öğretmenlerin şaka maka 3 bin tl maaş alması

  1. 13
    Gerçekten de şaka gibidir. 3 bin ne lan? Asgari ücret zaten 3000 değil mi?
  2. 12
    Benimle birlikte okudun sanki.
    Sana öğretmen olma diyen var sanki.
    Ayrıca 3000 değil çalıştığım 2 yıl boyunca 4200 alıyordum.
  3. 11
    eksikliği gidermek adına konuşursak, f/p oranı yüksek bir mesleğin mensuplarının aldığı maaştır. ayrıca içine verilen özel derslerin kazancı dahil değildir ki, bir bu kadar da özel derslerle kazanılır.

    basit hesapla yılın yaklaşık 180/220 günü* tatillere gitmekte. geri kalanlar da(185/145 gün) iş günü işte. özetlersek 6/7 ay tatile, 6/5 ay iş.

    not 1: kar tatilleri hesaba dahil edilmemiştir.
    not 2: boş iş günleri ile derslerin yarım günde bittiği iş günleri hesaba dahil edilmemiştir.
    not 3: yarıyıl tatili 15 gün, yaz tatili 90 günden hesaplanmıştır.
    • öğretmenlerin tatili temmuz başında başlayıp eylül başında bitiyor. ne 90 günü? :D kar tatili istanbul, ankara gibi iller haricinde az görülen bir şey. doğuda hayvan gibi yağmasına rağmen tatil yok. güneyde zaten kar yok.
    • özel dersten de sadece birkaç branşın (matematik, ingilizce, belki fen ve teknoloji) öğretmeni para kazanıyor. onlar da risk alarak bu işi yapıyor yasak olduğu için.
    • maksat çatlak ses eksikliğini gidermek olsun :D yapıyorum bazen böyle ^^
      zaten 60 günlük yaz tatiline göre de hesap var yukarıda 180 gün olarak ;)
      bu tatil bolluğunda kar tatilinin 3-5 gününde de olmasınlar zaten ^^
    • öğretmenlerin tatilini eleştirmek yerine öğrencilerin tatilini eleştirmek lazım. zira öğrenci varsa öğretmen var. :D bir de öğretmenlerin yıpranma payını göz önünde bulundurmak lazım.
    • yoo hiç de değil :D çalışma sürelerini diğer memurlarla dengelemek lazım ^^ teknik kurumlar da çok yıpratıcı. ayrıca bir daha öğrenci özlük dosyası hazırlamaya zor dersem ağzıma soksunlar diyen bir öğretmen arkadaş vardı askerde ^
  4. 10
    "Hiç, bir de 3 ay yaz tatili var bunların" diyen biri çıkamadı. Allah razı olsun yine de.
  5. 9
    senelerden beridir neden eleştirildiğini anlayamadığımın hadisesidir.

    zannedersin ki 30 bin lira maaş alan çaycılardan falan bahsediyoruz?

    öğretmen falan değilim. çevremde de bir tane dahi öğretmen tanıdığım yok!.. zaten halihazırda kimin ne kadar para kazandığı beni hiç bir koşulda bağlamaz tabii de, aksini bile düşünsek, 3 bin liralık aylık gelirin neresinin eleştiri konusu olduğunu anlamam kesinlikle mümkün değil!

    daha fazlasını kazanmayı hedeflemez, kendisinden fazla kazananı yakasından tutup aşağıya indirmek daha kolaydır onun için! bizim toplum böyledir.

  6. 8
    Yukarda yazar zaten soylemis. 3 bin TL para mi diye. Garanti maas olayi iyi degil belli bir sistem kurmak gerekir, performansin olculdugu, okullar, ogretmenler rekabet ve yaris halinda olmasi lazim. Bu da esit olmayan maasla saglanir. Egitimci degilim bu isin uzmanlari daha iyi bilir tabiki benim soyledigim piyasa boyle isliyor. Ne kadar para o kadar is.
  7. 7
    3 bin TL maaş aldıkları için sik gibi öğrenci yetiştiriyolar zaten. 5 versen hiç değilse bi kısmı daha istekli çalışıp biraz daha iyi bi nesil yetiştirir. 3bin para mı lan?
  8. 6
    Ortalama 7-8 sene sonra alacağım maaş diye umuyorum iiiinşaaallaaah.
  9. 5
    öğretmenlerin belirli aralıklarla sınava girmesi gerekiyor bence. bu parayı hak edip etmediklerine ona göre karar vermek daha doğru.

    türkiyenin en iyi liseleri arasına giren bir okulda okudum. koninin açık şeklinin üçgen olduğunu söyleyen geometri öğretmenim de oldu, mfcilere tm öğrencilerini tokatlayacak derecede edebiyat yaptıran edebiyat öğretmenim de. zaten işini hakkıyla yapan öğretmen her yıl bir sınava girmekten korkmaz.

    şimdi öğretmenlik mesleğinin de hakkıyla yapılmasının biraz açılması lazım. bir sınıfta 30 tane ergenle bir gün boyunca sadece oturmak için bile o parayı kabul etmem muhtemelen. ders anlatmayı saymıyorum bile. lakin sırf öğrenciye katlanmak bu mesleğin hakkıyla yapıldığı anlamına gelmiyor.
  10. 4
    Artık öğretmen değilim diye laf söylemek istiyorum ama benim öğretmen arkadaşlarım da var susayım iyisi. :d
    • halen üzülüyorum bırakmış olmana :// ama ben kimim ki.
    • Benim dışımda herkes üzülüyor. :( estağfurullah ne demek ben kimim ki. :)
    • olsun çıkıp sana ne lan desen bir şey diyemem sdfddf :D allah hayırlısını versin.
    • Hatırlıyor musun bilmiyorum ama sen kışın askerlik ya da polislik kazanmıştın ben de git demiştim. Onu derken aynı senin gibi sana ne lan dese ne diyeceğim diye düşünüyordum. :d
    • ahaha o zaman sorun yok :D yok demem zaten .d
  11. 3
    Hak ettiklerini düşünüyorum. Ancak görevini hakkıyla yerine getirmeyenler de oluyor tabi ki.

    Sabahtan akşama kadar o kadar çocuğa laf anlatmaya çalışsam muhtemelen 3-4 seneye kalmadan akli dengemi kaybederdim ben.
  12. 2
    öğretmenlerin o mesleği icra edebilmek için neler çektiğini bilmeyenlere batan olay.

    hadi sen üniversiteden mezun olduktan sonra kpss denen illeti (genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimleri, öğretmenlik alan bilgisi testi) başından sav, mülakata gir, sözleşmeli öğretmen olarak doğuya atanıp yıllarca orada görev yap ve bu süreçte geleceğinin müdürün ağzından çıkacak birkaç kelimeye bağlı olmasının stresiyle yaşa bakalım. öğretmenlerin maaşına, tatiline laf edenleri birkaç aylığına doğuya göndersen altlarına sıçarlar.

    ha bu arada ek ders ücretini falan hesaba katarsanız 3 bin liranın üzerindedir. işini doğru yapmak için çabalayan öğretmenlere helali hoş olsun. (işini doğru yapmayan öğretmen elbet vardır. her meslekte olduğu gibi... ama konumuz bu değil.) çok daha fazlasını hakediyorlar. eğitim sistemimizdeki bozukluğun temel nedeni öğretmenler değil. bunu göz önünde bulundurup öyle yorum yapmak lazım.
  13. 1
    şaka gibidir. ama değen eğitimciler için değil 100 matematik sorusunda 27 net tutturan öğretmenler için. yoksa işini hakkıyla yapana bu para hiçbir şey.