kayıt

25 eylül 2017 türk ordusunun ırak'a girmesi

  1. 1
    şu an sadece bir ihtimal olarak görünen hadise. önümüzdeki günlerde kritik şeyler olabilir.
  2. 2
    kürt devletini tanıyacak ilk üç ülkenin arasında bulunan tc'nin yapmayacağı harekettir. hatta kürt devletinin tanınması için baskıyı da türk halkı yapacak.

    aq halkı yüzünden en sonunda eşkiyalığa başlayacağım.
  3. 3
    daha önce de yapılandır. yine yapılır. peşmerge denilen bölgesel kuvvet boru bile değildir. olsa olsa patatestir.
  4. 4
    ne abd ne de rusya referandum kararına temelden karşı değil, sadece olası risklere karşı uyarıda bulunuyorlar, israil ise açıkça destekliyor, şu haliyle türkiye'nin ırak'a girmesi hayaldir. girilir diyenlerle 5 gün sonra bu başlık altında tekrar buluşalım.
  5. 5
    (bkz: idlib)
    (bkz: cihatçı kıyımı)

    (bkz: soon)
  6. 6
    güçlü peşmerge dediğiniz dün gece türkmen güçleri kerkük'e girdiği sırada astıkları kürdistan bayrağını kendi eliyle söktü. ben çok türkçü turancı değilimdir ama o peşmerge dediğiniz eğer türk askeri oraya girerse kendi elleriyle türk bayrağını asabilir.
    tanım: olmamasını dilediğim olaydır, gidenler 20-25 yaş arası çocuklar olacaktır. egolar, çıkar anlaşmazlıkları, yanlış politikalar yüzünden ölenlerde onlar olacaktır.
  7. 7
    Peşmergeyi türk ordusundan üstün tutmak nedir hayallerde yaşıyor bazıları dedim bastım eksiyi ahaha bari google a sorun self determinasyon nedir nasıl olur cahil cahil devlet nasıl yapılır falan yazmışsınız....
  8. 8
    türk ordusunun ırak'a girmesi olayı. kuzeyi dahil. güney k*rdistan falan yarrağımı yesin...
  9. 9
    lojmanlarında yakılan kalolüferin yakıtını nato'dan alan bir ordudan beklenecek en son şeydir.

    türkler hala şunu anlayamıyor, akp rejimi kurulduğundan beri bölgeyi ateşe atmaktan geri duran safiyane tek bir hareketiniz dahi olmadı ve bunların sonuçlarına yetişkinler gibi katlanmak zorundasınız.

    kürtlere hiçbir sözüm yok. bir saplantı uğruna rüşvetçilerin, katillerin, hırsızların, eroin tüccarlarının idare ettiği yeni ülkenizden göreceğiniz hayrı görün.
  10. 10
    imkansız olan olaydır. sadece lafta ve bazı askeri hamlelerle gösterişte kalacak dış politika açıklamaları kesinlikle türkiye'nin ırak'a gireceğini işaret etmemektedir. yine boş yapıyoruz anlayacağınız.
  11. 11
    (bkz: evet beyler giriyor muyuz nedir son karar)
    (bkz: ahahaha)

    www.hurhaber.com/...
  12. 12
    ordunun t harfli malum ırk mensuplarının 25 eylül 2017 referandumuna karşı çıkmaması sebebiyle yaşanmayan hadise.

    sözlük sath-ı mailinde de örneğini görebileceğimiz birtakım saf ve temiz arkadaşlar t harfli malum ırkın kürt devleti referandumuna karşı çıktığı gibi boş bir sanıya kapıldılar. oysa t harfli malum ırk, değil bir karşı kampanya, sembolik denebilecek milyonluk bir miting toplamadılar. referandumu engellemek için hiçbir sosyal muhalefet faaliyeti düzenlenmedi.

    bu biraz o arkadaşların akp rejiminin ülkeyi nerelere getirdiğini bilmemesiyle, bilinse bile yüzleşmemesiyle alakalı. o mangalda kül bırakmayan karadenizli reisler, bağımsız bir kürdistan'a karşı değiller. çünkü bu yolla, bağımsız bir kürt devletiyle, orada kurdukları tezgahlara karışabilecek siyasi aktör sayısı bire (o da mezhep kardeşi) düşüyor.

    erbil, trabzon'a sandığınızdan çok yakın arkadaşlar. malum ırk bağımsız kürdistan'a kesinlikle karşı değil.
  13. 13
    www.tsk.tr/...
  14. 14
    herif ciddi ciddi türk ordusuna "yiyorsa girsinler" dedi ya la. vay amk.
    • ciddiye almamaya çalış. :D
    • sövmeyeyim sövmeyeyim diyorum ama burada bile karşımıza çıkıyorlar ya la...
  15. 15
    bu işler çocuk oyuncağı değildir. age of empires oynamaya benzemez. yani 1 günde olmaz. planlaması yapılır müttefiklerle birlikte istişare yapılır. 2017'de uçağa karşı bizde uçaksavar var anan zaa xd kafasındaki adamlar da aklınca şekil yapar.

    ordu geleneği ve geçmişi olmayınca böyle saçmalıyorlar.
  16. 16
    bunlar laftan da dayaktan da anlamaz. bugün girip ortalığı alt üst etse özel kuvvetler, 1 bilemedin 2 ay sonra bunlar yeniden toplanıp biz ülke kuruyoruz derler. evet soykırım yapmak suçtur. şimdi söyleyin ne yapalım ? sanki orada kurulacak devlet çok da umurumuzda. sanki bölgede siyasi ekonomik askeri güç olup, ipleri elimizden alacak bir güç haline gelecekler. biz de bundan çekindiğimiz için karşı çıkıyoruz. ya da bir çok kürt arkadaştan duyduğum, türkler bizim gelişmemizi istemiyor hatta bütün dünya istemiyor lafları. yahu arkadaş. azıcık büyük resmi görün be. büyük dediysem en büyüğü. büyük israil projesi. bakın bakalım o projede ortaya atılmış israil haritalarındaki sınırlar ile sizin kurmaya çalıştığınız sözde kürdistanın sınırları ne kadar da benziyor. yok benzemiyor diyen çıkarsa buyursun göz hekimine. aklımız henüz başımızdayken, aklınızı başınıza devşirin.

    normalde bu sözlükte okuyucuyum. çok fazla girdi girmem. ama bazı girdikleri gördükten sonra elim ayağım titredi. kendinize gelin efendim. başka da bir şey demiyorum.
  17. 17
    türkiye'nin böyle bir operasyonu yapabilecek gücü yok. imkânı olsa bir dakika bile düşünmez zaten. ruslar izin vermese cerablus'a da giremeyecekti.

    edit: yok işte kardeşim, yok yok yok.
  18. 18
    şimdi ırak ordusuyla tatbikata başlamaya ithafen şunu da ekleyelim:

    "Senin 'Bağdat, Bağdat' dediğin nedir? Senin 'Bağdat' dediğin tamamen Şia'dan oluşan bir ordunun yönetmenidir. Biz onlarla mı konuşacağız? " erdoğan - 2016

    bianet.org/...