kayıt

bir avukatın günlüğü

  1. 1
    sıradan bir gün ve sıradan olduğunu düşündüğüm bir haciz mahaliydi.

    icra memuru ile birlikte zil çalındı ve kapının açılması beklendi. makul bir süre beklendi ve kapı tekrar çalındı. kapıyı açan yoktu ama içeriden sesler geliyordu.
    kapıya vurmaya başladık ama hafiften de korkuyoruz içerden manyağın birisi çıkar ve ne vuruyorsunuz ulan diyerek üzerimize yürürler diye. bu sırada da kapıda gülüşüyoruz samimiyetsizce ''içeride paraları ve altınları saklıyorlar hemen çilingir çağıralım'' ehehe falan diye.

    bir müddet beklendi ve sonunda çilingir geldi. kapıyı açmaya başladı ve bilenler bilir muazzam ses çıkarıyoruz. kapı açıldı ve içeri hep beraber girdik. seslerin yoğun olarak geldiği tarafa icra memuru önde ben arkada yürüdük. hafiften sevişme sesleri geliyordu. memure hanım kapıdan aniden geri döndü. meraktan duramadım kafayı biraz uzattım ve projektör görmüş tavşan gibi kalakaldım. evli olan borçlu kadın başka bir adamla iş pişiriyordu ve göz temasını bir kaç saniye koparamadım. memure hanım önde ben arkada yüzümüz kızarmış şekilde salona geçtik. kadın hemen üzerine bir şeyler alıp elinde araba anahtarı tedirgin şekilde salona girdi. anahtarı bana uzattı. kapıda araba var , üzerinde başka haciz yok, borca yeter al git, burada bir şey görmediniz bilmiyorsunuz dedi!!! ve sonra konuşuruz dedi.

    ev terk edildi, çilingir parası elden verildi, haciz tutanağını hiç yukarıya çıkmayıp arabayı kapıdan alıp gitmiş gibi bağlayıp haciz sonlandırıldı.

    o memur ile her karşılaştığımızda yüzler hafif kızarmış şekilde hafif tebessüm eder ve selamlaşırız.
  2. 2
    sevgili gunluk bugun yine dunya kadar muvekkille ugrastIm, bezdum.

    avukat olmadIgImI cok belli ettim glb. xd