kayıt

22 ekim 2017 galatasaray fenerbahçe maçı

  1. 55
    1 - 1 biteceğine inandığım derbi.
  2. 54
    0-0 tamamlanan süper lig 9. hafta karşılaşması.

    bence derbiye hakemden çok, korkuları ile teknik direktörler damga vurdu.iki takım arasındaki bariz kalite ve form farkının derbiye yansımasını bekliyordum ki tudor bu sezonki ilk büyük sınavını geçemedi.nasıl ki bursa maçı tudor'un değişikliklerine yazıldıysa bu maçta tudor'a yazar.aykut kocaman'ın geride sakin kalalım planına eşlik etti tudor.topu fenerbahçe'ye verdi ve kanat organizasyonlarını minimuma indirecek lato hamlesini yaptı.sezonun başından beri linnes hak ettiği formayı bir türlü kazanamadı.serdar aziz'in sakatlığı tam galatasaray'a fırsat olacak derken lato hamlesi ile fenerbahçe oyun üstünlüğünü ele aldı.fakat fenerbahçe de maçı kazanmak istemedi.öncelikleri gol yemeyelim olunca yakaladıkları pozisyonları da harcadılar.

    ikinci yarı belhanda ile çıkmaz diye tahmin ettiğim tudor oyundan memnun olacak ki belhanda'yı kırmızı kart görmesi için sahada tuttu.eğer rodrigues değişikliği gelseydi, kırmızı karta kadar golü bulmamız içten değildi.fernando'ya harika önlem alan aykut hocaya karşılık hiçbir aksiyon üretemeyen tudor taktik anlamında da sınıfta kaldı.ikinci yarı yapacağı belhanda-selçuk değişikliği bile hiç beklenmedik sonuçlar doğurabilirdi fakat o zor olanı tercih etti ve maçı rölantide götürdü.kırmızıdan sonra ise fenerbahçe'nin önde etkili oyuncuları jansenn ve valbuena olmayınca, aykut hoca da risk almayınca maç başladığı gibi bitti.eminim ki galatasaray'ın başında dün akşam fatih terim olsaydı, galatasaray fenerbahçe karşısında son 15 yıldaki en farklı galibiyetlerinden birini alabilirdi.

    hakeme gelecek olursak, denayer'in kırmızısı ve hasan ali'nin penaltı pozisyonlarında bariz hatalar yaptı.üstelik ikinci yarı maçı sürekli durdurarak ben maçı idare etmek için görevlendirdim mesajını da verdi.

    onun dışında galatasaray seyircisi de son yıllardaki en kötü performansını çıkardı.iç sahada en büyük rakibine 5 dakika bile deplasman yaşatamadın, maçın en büyük hayal kırıklığı da bu oldu.

    kimse konuşmadı fakat bence maçın adamı da mariano'ydu.3-5-2'de elde tutulan tek şeydi bizim için.belki serdar çıkmadan golü bulabilseydik, maçı farklı yerlere götürebilirdik, olmadı..ne hocaya ne oyunculara eleştiriyi haklı görmüyorum.sahada iyi bir mücadele vardı her iki takım adına da.nasıl bu takımı tudor bu hale getirdiyse kredisini de fazlasıyla hak ediyor.beklentiyi artırmadan devam etmek gerek.eminim ki sezon başı 9. haftaya 7 galibiyet 2 beraberlikle gireceğiz desek kimse itiraz etmezdi.şimdi köstek olmanın manası yok.önümüzde zor maçlar var ve mutlaka kendi stilimize döneceğiz ve sezon sonu şampiyon olacağız.fenerbahçe maçlarını kazanmadan da şampiyon olabiliyoruz.
  3. 53
    özeti izledim de geldim işte tespitlerim;

    jansen'in golü buz gibi gol.
    denayer çift taban dalıyor. kırmızı verse niye verdin demezdim.
    serdar aziz'in el pozisyonu penaltı değil. zira ne kasıt var ne de müdahaleyi ilk yapan kişi serdar. pozisyon gereği hem de serdar başka yöne bakarken eli vücuttan aşırı açık pozisyonu almamış.
    hasan ali'nin pozisyonu bal gibi penaltı. kalecilere eliyle top saklama dersi olarak bile okutulabilir.
  4. 52
    izlemediğim bir başka gs-fb derbisi. ne zaman zevkli geçti ki bu derbi? beşiktaş'la olan derbiler pozisyonlu oluyor ama bu iki takım resmen futbolu katlediyor amk.
  5. 51
    Küfretmekten sesimin kısıldığı maç. Iki tarafın da bok gibi oynadığını düşünüyorum bir galatasaraylı olarak ,zaten ikinci yarının bir kısmından sonra bir eksik devam ettik, fenerden gol gelir diye bekledim ama gelmedi. Maçı almak için değilde koşmak için gelmiş millet ,Ozan zaten bildiğiniz gibi hep saçıyla...
  6. 50
    maçı izlemedim. özeti demin izledim.

    öncelikle, maçtan önce "basıp geçeceğiz, tır gibi geçeceğzi, gomis 54 tane atacak" minvalinde cümleler kuran galatasaraylı dostlara iyi bir ders oldu... bizle daşdaş geçiyorlardı maçtan önce. xd. ağhh geçen sezondaki maç gibi son dakikada saçmasapan bir gol bulsaydık...ulan var ya ağlardım be...

    neyse, malum herkes cüneyt çakır'a sövüyor. dediğim gibi özetten gördüğüm kadarıyla:

    - janssen'in pozisyonu faul gibi. arkadan ayağına temas ediyor serdar aziz'in.

    - belhanda'nın kırmızı kart gördüğü pozisyon bana göre doğru. belli adam atmış kendini. yüzünden bile anlayabilirsiniz bunu.. ki zaten maçı izleyen arkadaşlar, çok gereksiz bir gerginliğe sahip olduğunu belirtiyor..

    - hasan ali'nin eliyle süpürdüğü pozisyon, net penaltı. ama burada cüneyt çakır'dan ziyade, yardımcıya yüklenmek lazım gibi. bilemiyorum altan.

    bir de bi galatasaraylı oyuncunun eline bariz değen top var. maçı izleyen arkadaşlar aydınlatabilir mi? o gs'nin mi ceza sahası içinde oldu acaba? öyleyse, o da net penaltı...

    maçtan bağımsız olarak şunu söyleyeyim: galatasaray, başka faktörler oluşmassa(uzun süreki sakatlık,ceza, takım içi sorun vs.) şampiyon olur diye düşünüyorum.

    edit: ayrıca unuttum, denayer'in arkadan kaydığı pozisyonda da kırmızı kart verilebilirmiş. kontra atağa çıkıyorduk çünkü...
    • serdar aziz'in pozisyonunu mu diyorsun ? top onun eline çarpıyor.
    • evet
    • bence de penaltı. maçı izlerken de penaltı demiştim.
    • zaten o penaltıyı veremediği için hasan ali'nin pozisyonunu veremedi. eyyamcı işte.
    • serdar aziz'in pozisyonu çarpma olarak değerlendirilemez mi, çünkü topun geldiği mesafe çok kısa?
  7. 49
    Ağız tadıyla izleyemediğimiz derbilerden biridir.
    Maçın başlangıcı öylesine hareketliydi ki iki taraf da fazlasıyla istekli başladı. Gerilimden ziyade tempolu geçebilecek bir maçken cüneyt çakır, çaldığı her düdükle her iki takımı da yıldırdı. Fenerbahçe'nin golünde faul var mı yok mu göremedim eve gidince izleyeceğim. Ama şu penaltı pozisyonlarında verdiği kararlar yüzünden maçı izlemeyi bıraktım.
    olmayan faul üzerine sarı kartı çıkarmalar falan... bir de hiçbir futbol programında eleştirilmeyen bir adam olunca bu adam insan iyice geriliyor.
    Bir kere şu derbi üzerine senaryo yazmayı bırakın be hocam. Bırakın fark yiyelim, fark atalım ama düzgün bir futbol izleyelim. Hakem kararlarının her iki takım taraftarını da futboldan soğuttuğu maçlar izlemekten sıkıldım. Bir derbi zevkimiz var onun da içine etmeyin artık!
  8. 48
    Çok sinirliyim, çok çok. KÜFRETMEYECEĞİM.
  9. 47
    galatasaray'ın ikinci yarıda net penaltısının verilmediği maç. belhanda'nın atılacağını görmek için kahin olmaya gerek yoktu. atılması doğruydu.

    maçın katleden varsa aykut kocaman isimli şahıstır. rakip 10 kişi kalmış, gomis ve feghouli oyundan çıkmış zaten belhanda atılmış sen hala değişiklik yapmaya, oyuncu sokmaya korkuyor. mesela neden fernandao kulübede yok. 21 kişilik kadroda neden 2 kaleci var. valbuena neden çıkar, gulliano neden çıkmaz. ya valla çıldırıcam, sanki 8 puan biz öndeydik. kazanacağı maçı kazanamadı, kazanmak istemedi. yazıklar olsun sana ya. lanet olsun.
  10. 46
    Boş şişeleri bile birbirine vursan en azından ses çıkar. Derbi derbi dediler vurduk birbirine tık yok. Xddd
  11. 45
    burdan bi tır geçmiş diyorlar ama xd #1244709
  12. 44
    Derbiye bak çay demle. Hani len gol nerde :)))
  13. 43
    Cüneyt çakır'ın katlettiği maçlar arasındadır. ilk dakikalarda fenerimin golü verilmedi. karşılıklı penaltılar ve kartlar verilmedi. kart verelim de salak salak izlediğimizi sanmasınlar diye katlettikleri maçtır. iki taraf içinde çıldırılacak pozisyonlar vardı. ülkenin en iyi hakemi diye bunu veriyolar ama herşey ortada. napıcaz bundan sonra yurt dışından hakem mi getirttiricez bu nedir ya!
  14. 42
    0-0 biten derbicik.
  15. 41
    Başlığı ağlayan galatasaraylı üğstadlara bırakıyorum. Ben futboldan ve sonuçtan memnun değilim keşke yenilseydik çünkü beraberliği bile haketmedik lakin en az 3 diyen gsli kardeşlerim o işler öyle olmuyor, bu futbolla 20 sene daha günyüzü yok size.
    Hadi ağlayın şimdi.
  16. 40
    MAÇ SONUCU 0-0.

    GS' NİN TOKİ STADINDA SON 10 DAKİKA 0-0 İÇİN OYNADIĞINI DA GÖRDÜ YA BU GÖZLER...
  17. 39
    Cücünün çılgın attığı bayık bir derbi olmuştur. Le classique'e de bekleriz
  18. 38
    VE MAÇ KIRILDI. BELHANDA KIRMIZIYI YEDİ.
  19. 37
    70 DK OLDU. GS' NİN ÇOK NAZİK BİR BASKISI VAR. "AY BASKI YAPIYIM BARİ" MODUNDALAR. fENER ZATEN GOL YEMEYİM DE NOLURSA OLSUN MODUNDA. TAM BİR EL SİPASTİCO AQ
  20. 36
    tam izleyemiyorum işlerimden ötürü fakat galatasaray'dan bir oyuncu atılana dek kilit açılmayacak gibi.
  21. 35
    Ülker linki olan var mı?

    Edit: hallettim. Ama Macarca... Yarı arasında kapanan yayın mı olur allasen?
  22. 34
    maçta gs adına en olumlu gelişme serdar aziz'in oyundan çıkması oldu. zira bir pozisyonda janssen'e karşı omuz omuza mücadelede başarılı olamadı ve takımı gol yedi ama neyse ki cüno görmedi. bir pozisyonda da top eline çarptı ceza sahasında. yine cüno görmedi. farklı bir hakem olsa serdar maçı bitirmiş olacaktı. ha bu arada bizimkilerin birkaç sert girişini de kaçırdı. holigan bakmamak lazım. iki tarafın da lehine ve aleyhine hatalar yaptı.

    bunun dışında keyifli bir ilk yarı olduğunu kimse söyleyemez sanırım. tamam ikili mücadele var ama kale önünde çok tehlikeli pozisyonlar olmadı. orta sahalar çabuk geçiliyor ama ceza sahasına taşınmıyor. galatasaray özellikle serdar çıktıktan sonra daha derli toplu göründü savunmada. bizde çok zaaf var. şansımız yanımızdaydı. bakalım ikinci yarıda neler olacak. iş kaosa sürüklenirse fenerbahçe kazanır. çünkü kaos ortamından hep kârlı çıkıyoruz biz. içimize işlenmiş bu herhalde. maç bu şekilde devam ederse de berabere biter.
  23. 33
    ilk yarı 0-0 sonuçlandı.

    her zaman olduğu gibi kalitesiz bir derbi. fenerbahçe'nin ilk 30 dakika şutunun olmadığı bir maç. galatasaray baskılı görünüyor ama onların da pozisyonu yok, gomis'in bir tane çalımlayarak vurduğu cılız top var. ilk yarım saat galatasaray daha iyi göründü, son 15 dakika fenerbahçe.

    galatasaray'da feghouli ve belhanda, fenerbahçe'de de jansen ve gulliano çok tırt oynadı. jansen maçın en net pozisyonunu heba etti. 3'e 4 atağı rezil etti. soldado olsaydı yazardı onu.

    maçta net pozisyonlar yok ama mücadelesi keyifli. çok temaslı maç. bu arada serdar aziz'in sakatlanması gs için olumlu bir gelişme oldu bence, 4'lü savunmaya döndüler çünkü.

    bir de fenerbahçe'nin penaltısını vermedi cüno. he bir de jansen'in attığı gol var faul kararı çıktı bence alakası yok. pek konuşulmaz tabi.
  24. 32
    Koreografi yerinde olmuş 20 senedir sikiyorlar ezik psikolojisinden kurtulup kendimize gelelim diyorlar. Haklı çocuklar tabi.. adriiiaaannnn!!!
  25. 31
    burada hızlı koşanın kazanacağı maç. yüzlerce ninja caddede geziniyor şu an. hoş değil ama gerçekler.