kayıt

bir erkeğe dört kadının düşmesi

  1. 1
    din diye inanılan safsatalardan biri.

    nejat işler'e göre ise daha farklıymış.
    Bir Adama 4 Kadın Düşer.
    Anası, Bacısı, Karısı, Kızı.
    Gerisi Pezevenkliğe Girer.
  2. 2
    Konu üzerine;

    son zamanlarda gündem olan pedofili ve pedofili vakaları ile sürekli suistimal edilen bir durum.

    sanki hiç okunmayacağını düşündüğüm ama herkesin okumasını gönülden istediğim bir entry olacak bu. pedofili düşüncesinin temel kaynağı islami gelenektir. allah kahretsin bu durumun oluşmasına zemin hazırlayan maalesef insanların islam anlayışı. bu enry yine biraz uzun olabilir okuyan olsun ya da olmasın en azından bu platformda insanlara bir şeyler anlatmak istiyorum bu konuya dair.
    çok eşlilik konusunun hem kuranı eleştiren kesim tarafından hem de radikal islamcılar tarafından ciddi şekilde suistimal ediliyor olmasına çıl-dı-rı-yo-rum.
    pedofili vakaları ekseriyetle çok eşliliğin getirdiği bir sonuç aslında. haberlerde gördüğünüz 60 yaşındaki adam 12 yaşındaki birisiyle evlendi gibi haberlerden rahatlıkla anlıyoruz bunu.
    bu herifler genellikle ilk eşlerinde evi çekip çevirebilecek, erkek için daha olgun ve kabiliyetli eşleri seçiyorlar. bu pedofili vakalarında genellikle bu çocuklar bir adamın 2. 3. 4. eşi oluyor hep.

    çok eşlilik konusunda kuranın bakış açısını, getirdiği düzenlemeleri, hatta yaşlı bireylerin genç kadınlara olan ilgisinin doğurduğu çarpıklığın önünü nasıl da kestiğini inceleyeceğiz.
    ama enrynin başından sonuna aklımızda tutulması gereken cümlesi şu;

    "bu araplar inanılmaz kurnaz bir millet. allah'ı bile kandırmayı denemekten vazgeçmiyorlar."

    bu cümleyi neden kullandığımı açıklayacağım, aklınızda tutun, unutmayın sakın. ama önce kuranda çok eşliliği anlatmalıyım. ben kuranı ilk okuduğumda fark ettiğim sadece bir sonuç vardı. "benim diyen müslüman öyle kolay kolay birden fazla eş ile evlenemez." hele hele günümüz şartlarında artık birden fazla evlilik yapmak oldukça zor olacak bir durum. zorunlu durumlar hali dışında keyfi gerekçelerle ya da ucuz bahaneler sunarak; yok efendim erkek yapısı buna müsait, yok efendim bunlar erkeğin ihtiyaçları, zina mı yapsın yani gibi adi sunumlar yapıp birden fazla kişiyle evleniliyor bu boku islama yamıyorsunuz.
    bu yapılan kuranı işine geldiği şekliyle anlamaktan öteye giden bir durum değil. sebebini gayet açık delilleriyle sunacağım.

    şimdi çok eşlilik için delil olarak sunulan ayet şu;

    yetimler konusunda adaleti koruyamayacağınızdan korkarsanız, sizin için temiz kılınan kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın. eğer bu durumda adaleti gözetemeyeceğinizden korkarsanız, bir tek kadınla yahut yeminlerinizin/sağ ellerinizin sahip olduklarıyla yetinin. işte bu, haksızlığa sapmamanız için en uygun yoldur.(nisa/3)

    "tek kadın yahut sağ ellerinizin sahip olduklarıyla yetinin" cümlesine şimdilik takılmayın bu ayet ile cariyeler ile zina yapılabilir diyenler de çıkabilir onlar lütfen özelden mesaj atsınlar isterseniz o konu ayrıca tartışılabilir konumuz bu değil şu an."

    şimdi ayet ; 2'şer 3'er 4'er tane kadın ile evlenebilirsiniz diyor. ama sonuna çok önemli bir şart ekliyor. "şayet adaleti sağlayamayacağınızdan endişe ediyorsanız bir tanesiyle yetinin."
    bak bunu allah diyor öyle alalade bir tembih değil. çok eşliliğin birinci şartı olarak aralarında adaleti gözetmek "zorundasın."
    tamam, pekala bir herif çıkıp benim 2 karım ver aralarında adaleti de sağlayabiliyorum diyebilir. bu ayete göre yanlış bir durum yok adaleti sağlıyorum 2 tane eşimi de gözetiyorum diyebilir. şimdilik onun açısından sorun yok.
    be güzel kardeşim sen bu işi islam izin veriyor diye yapıyorsun, islami bir kılıfa yamıyorsun bu durumu. ama madem derdin islam, inandığın kuranın tek kaidesi bu değil ki. evlilik için islamda tek ayet bu değil ki aslanım benim.
    uçkurundan başka gayesi olmayan "çük adam"
    bir aç bak diğer ayetlerde ne diyor.

    çok eşlilik için çok kritik bir ayet daha var genellikle görmezden gelinir. o da şu;

    ne kadar isteseniz de kadınlar arasında tam adalet yapamazsınız. öyleyse, birine tamamen meyledip ötekini askıda kocasızmış gibi bırakmayınız. eğer arayı düzeltir, sakınırsanız, allah bağışlayandır; merhamet edendir. (nisa/129)

    ya resmen olayı aydınlatabilecek parametre ayet bu. bu ayete öyle genel geçer bir öneri gibi bakamazsınız. verdiğim iki ayeti zihninizde karşılaştırın birleştirin lütfen. "lan oğlum aralarında adaleti nasıl sağlıcaz olmaz ki o yea" diyen bir dost tavsiyesi değil. insanı en iyi tanıdığını söyleyen, şah damarından daha yakınım diyen allah söylüyor bu ayeti. inanmayanlar da eleştirirken o açıdan bakmaları makul olandır.
    koskoca allah sen üzerine titresen, çıldırsan bile adaleti sağlaman mümkün değil diyor. sen bu tespitten sonra allah'ım bir saniye dur ya, sen ne biliyorsun ben kendime güveniyorum adaleti sağlayacağım tabi ki demen mümkün mü? yok yok adaleti gözeteceğim tabi yea demek açıkca allah'ı yalancı ilan etmek ona inanmamak ile eş değer lan.
    peki buna rağmen çok eşlilik o dönemlerde olmuş mudur? evet olmuştur zaten çok eşliler için en azından, birisini tamamen yok saymayın diye bir öneri de getirilmiştir kuranda ama bu demek değil ki çok eşlilik serbest. savaş durumunda malı mülkü kaybolan, eşi dostu yakınları şehit olan tam manasıyla ortada kalan kadınlar için zorunlu bir evlilik durumu olmuş olabilir. islamın izin verdiği durum tam olarak budur. yoksa hiç bir gerekçe yokken ya da ucuz bahaneler ile yapılan çoklu evlilikler kuranda açıkca yasaklanmıştır. buraya kadar umarım anlaşılmışımdır.(gerçi okuyan olur mu o da ayrı muamma sjsjsjk)
    kuranda tek eşlilik çok açık farkla esas olandır bazı istisnai durumlar ile birden fazla evlilik yapılmasının kapısı da aralanmıştır o kadar. yani amaç kadını biraz daha koruma altına almak bile denilebilir.

    şimdi esas zurnanın zart denildiği noktayı anlatalım biraz. günümüzde dünya'nın dört bir yanında çok eşlilik ve doğal olarak pedofili olaylarının görüldüğü müslümanlarda, tema hemen hemen hep aynı işliyor. kendini müslüman olarak tanıtan(hatta kendine mürşid bile diyor olabilir) bir insan bozması herif yaşlanıyor ve haliyle mevcut eşi de epey yaşlanıyor. cinsel arzuları everestte olan ama performansı konya ovası bile olabilecek bu adamımız yaşlanan karısından sıkılıyor. her gece cennetteki hurileri hayal ettiği için 60 yaşını devirmiş karısında cinsel bir çekicilik bulamıyor. sonra kuranın çok eleştirdiği bir şey yapıyor, ayetlerin bir kısmını görmezden gelip nisa3'e dayanarak yaşlanan karısının yerine daha genç daha güzel bir kadınla evlenmeyi kendine hak görüyor.
    "bu evliliklerin genç evliliklerden pedofili evliliğe doğru kaymasının esas sebebi de zaten belirttiğim gibi cinsel performansının konya ovası yüksekliğinden olmasından dolaydır."
    adam tatmin edememe korkusuyla çoluk çocuk ile evlenmekten bir saniye çekinmiyor maalesef. yeri geliyor uydurma hadisler ile yaş sınırını 6'ya kadar bile çekmekten utanmıyor maalesef. yani konu basit, yaşlanan karısından artık sıkılıyor yenisini istiyor. şimdi bu pedofili ve çok eşliliğe kayan düşünce sisteminin temel sebebini alın cebinize ve bu arapların aslında ne kadar kurnaz bir yöntemle allah'ı kandırmaya eğilimli olduğunun delili olan başka bir arap geleneğine götüreyim sizi.

    zıhar. nedir bu zıhar?

    zıhar bir tür arap geleneğidir. konuyla alakalı ayetleri buraya kopyalamaya üşendim dileyenler açıp bakabilirler ben genel olarak yazacağım zaten. (bkz: mücadele suresi) 1-5 ayetleri ve (bkz: ahzap suresi 4. ayet)

    şimdi islamiyet öncesi bir arap geleneği olan zıhar kelimesi köken olarak sırt kelimesinden geliyor. yani çiftten erkek olan taraf bir gün(genelde yaşlanınca) karısına "senin sırtın benim anam gibidir." diyor. yani karısını annesine benzetiyor. artık anneme benzediğin için seninle ilişkiye girmem haramdır diyor bu arap kart horozumuz. geleneğe göre bu zıhar olayından sonra kadın artık adam ile ilişki yaşamıyor zora düşüyor annesi konumuna geldiği gibi artık başkalarıyla da evlenmesi yasaklanıyor. bir tür adamın yedek karısı durumuna düşüyor. haliyle adamda anası konumuna düşen karısının yerine yeni birisiyle evleniyor. tabiki daha genç ve güzel oluyor bu yeni karısı. :/

    işte bu geleneği allah kuranda yasaklıyor ve sert bir dille zıhar yapanları eleştiriyor. "allah size iki kalp vermedi karınızı da anneniz yapmadı bu sizin dillerinizin söylediği bir yalandır" diyor. bak allah zıhar yapanları yalancılıkla suçluyor. demek ki neymiş? zamanında yasaklanan şeyde bir kurnazlık bir kandırmaca durumu söz konusuymuş. çok açık değil mi?
    adamlar yaşlanan eşlerinden sıkılıyorlar ve annemsin yalanını uydurarak daha genç biriyle evlenmenin yollarına bakıyorlar. "çok eşliliğin, pedofilinin, seks açısından çekici gelmeyen kadının saf dışı bırakılmasının yöntemi 1500 yıl önce "zıhar kılıfı" ile vücut bulmuş resmen."
    bugünün islamcı(!) anlayışı ile islam öncesi arap kurnazlığı arasında tema ve amaç açısından neredeyse hiç bir fark yok.
    şimdi yazının başında unutmayın dediğim cümle daha bir anlam kazandı dimi?
    "bu araplar inanılmaz kurnaz bir millet. allah'ı bile kandırmayı denemekten vazgeçmiyorlar."

    kendi geleneklerinden olan zıhar muhammed aracılığıyla allah tarafından birden yasaklanmış ama toplumsal hafıza belli bir süre sonra yine rahat durmamış anında zortlamış maalesef.

    benim "çük adam" diye tarif etmek durumunda kaldığım, beyninde işe yaramaz organından başka bir şey bulunmayan bu insanlar, kendilerine göre işe yaramaz olan kadınlarının yerine daha gencini almaktan geri durmamışlar.

    yok efendim erkeğin ihtiyacıdır bu, allah erkeğin zina yapmasını genel eve gitmesini engellemek için böyle bir imkan tanımıştır gibi akla hayale gelmez izahlara itibar etmeyiniz ve ağızlarına kürek ile kaldıysa da beyinlerine kuran ile vurunuz.
    zıhar bu yöntem ile kuranın ayetleri eksik edilerek, tam bir şark kurnazlığı ile islam teolojisine böylece sızmıştır. bu yöntem ile pedofili de islami isimler ile yaygınlaştırılmıştır.

    sokaklara çıkıp;
    islam-çok eşlilik-pedofili kelimelerini aynı cümlede kullanıp kuranı eleştiren herkese bu gerçeği haykırmak istiyorum. bu çarpıtılmış gelenek algısının islama yamanmasından duyduğum ızdırap tarif edilemez boyutlara ulaştı çıl-dı-rı-yo-rum.

    not: pedofili ve kuran üzerine talak suresi 4. ayet'i öne sürenler olabilir isterlerse özelden o konuyla alakalı da açıklamamı kendilerine iletebilirim haberleri olsun.
    buraya kadar okuyan arkadaşım olursa da ayrıca alnından öpmek istiyorum bu arada. :)

    "allah doğru söyledi. bundan eminim. bizler suistimal ettik, yanlış anladık, görmezden geldik."

    Girdi sahibi; devriksekiz
  3. 3
    Din diye inanilan safsata degil. Baya bildigin ayetin icerisinde gecen bir ifadedir. Nisa suresi ucuncu ayette dorde kadar sinirlanmistir ve sinirsiz cariye hakki verilmistir.

    -- spoiler için tıkla --


    eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın. eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur.


    -- spoiler --


    Yani burada elinizin altindaki yetim kizlarla ugrasamayacaksaniz evlenin diyor. Fakat dort kadin ile sinirlandiriyor. Cariyede herhangi bir sikinti yok, istediginiz kadar alabilirsiniz. Arap toplumunda dort esli erkeklere siklikla rastlayabilirsiniz. Dinde oldugu gibi, dort kadina kadar nikah serbest cunku.

    Bunu bi erkek olarak okuyunca urperdim. Bir kadinin gozunden baktigimda...
  4. 4
    (bkz: aman aman nereye geldim ben daha demin evdeydim)
  5. 5
    yalnız ayet "ikişerli üçerli dörderli" demiş; yani, 4erli den 4 kadın alsam; 16 kadının beni baltayla öldürmesi 3 saniye alacak gibi
  6. 6
    (bkz: kaldı dört)
  7. 7
    İlerde üç kadının katili olabilirim bu da beni potansiyel katil mi yapar şimdi?
    • galiba evet.
  8. 8
    (bkz: halk eğitim kursları)

    Her gün kısır partisi tadında geçiyor. Muhteşem ötesi.