kayıt

meraklı köfteci

  1. 13
    1 tencere kuvvet macunu yedikten sonra murat 124'ü köfte arabasıyla geçmesi efsanedir.
  2. 12
    kanaatimce avrupa sinemasının yüz akı olabilecek muhteşem filmdir. yönetmeni hikaye anlatma ustası olan ergin orbeydir. kendisini hepimiz hababam sınıfındaki müfettiş ''hüseyin şevki topuz'' ve tosun paşada'ki ''küçük enişte'' rolüyle tanırız. 2012 yılında vefat etmiştir. aynı zamanda büyük bir tiyatro yönetmenidir. yine avrupa sinemasının yük akı olabilecek ''delisin'' filminin yönetmenidir.

    bu filmi defalarca izlemiş bir kişi olarak baş roldeki hanım kızımızda bıyık falan seçemedim. hatta kanımca gayet de güzel bir hanım kızımızdır. kendisinin ismi gölgen bengü'dür. ve abd'de ödüllü bir tıp doktorudur.

    bu film en sevdiğim yeğenimle değişik ve birbirimizden habersiz zamanlarda en sevdiğimiz kemal sunal filmi olması gibi de bir değer taşır gözümde. bence izleyin ve yeni nesillere de izletin.
  3. 11
    benzer bir olayla aklıma gelen bir filmdir... geçen gün duruşma için şehir dışından gelen bir meslektaş, tanıdığım diğer bir meslektaşa ulaşmaya çalışıyordu. ben de yardımcı olmak babında ulaşmak istediği kişiye dolaylı olarak ulaşabileceğimi söyledim, o kişinin kardeşini aradım. tabi konu tam bilmediğim için telefonu verebileceğimi veya iletmesi gereken bir şey varsa iletebileceğini söyledim. gerek yok gibi bir şey dedi. sonra da dilerse numarasını aradığı meslektaşa gönderebileceğimi söyledim. kadın gerek yok ben gerekirse barodan bulurum dedi. zannediyorum ki kendisinin numarasını kaydedeceğimi, bu sebeple numarasını istediğimi düşündü. o anda böyle düşündüğünü anladım. zerre öyle bir düşünce yoktu bende. öylesine hicap duydum ki. kendi kendime, "ulan hıyar, sanane...sanane arkadaş... ne karışıyorsun? kendi kendini düşürdüğün duruma bak." kendi kendimizi rezil ettik amk ne salak birisiyim.
  4. 10
    Zühtü -Çocuk yap, erkek olsun !
    -Fadime: -Ben çocuk mocuk yapamam
    Zühtü: Tamam, o zaman köfteleri sen yoğur, çocuğu ben yapayım.
  5. 9
    "tabi, benden başka enayi bulamadın. yine bana geldin!"
  6. 8
    amcasının* yanında kalan zühtü, o gün köfteden gelen hasılatın düşük olduğunu söyler. cingöz amcası ve amcasının ailesi tabi iyice kızar. o geldiğinde yemek yiyorlardır. yemeğin üstüne gelen zühtü'ye iyice kıl olmuşlardır. herkes yemeğini yer ve teker teker çekilir:

    * lan gevezeliği bırak da zıkkımlan. sonra da gece mesaisine çık.
    * olur efeenim.
    * sofrayı da iyice topla. babanın hizmetçisi yok senin.
    * başüstüne efeenim.
    * bulaşıkları da bana bırakma.
    * ah kıçımın kenarıı.
    * işe çıkarken arabamı da yıkıyıver olur mu*
    * olur kardeşim.
    * afiyet olsun.
    * sana da olsun. güle güle canım.
  7. 7
    Bu filmde zühtü nün eşini canlandıran hanım efendi sinema kariyerine devam etmeyip akademik kariyer yapmıştır. Profesör ünvanlı gölgen bengü new jersey teknoloji enstitüsünde akademisyendir.
  8. 6
    türk sinemasında hiç bir zaman hakketiği değeri görememiş filmdir. sinemadan anlayan bir yazar olarak iddia ediyorum ki, bu film avrupa'da çekilse imdb 10'da olur ve yılda bir kez bütün emekçileriyle saygı geceleri düzenlenirdi.
    bambaşka bir evrenden fırlamış, fakat bizim aramızda geçen bir filmdir. yönetmeni, aynı zamanda ''bizim aile ve delisin'' gibi avrupa sinemasının yüz akı filmleri de çekmiş olan engin orbey'dir. engin orbey bu yeteneğine rağmen neden sadece altı film çekmiştim nazar-ı itibarımda bir muammadır. orbey'i aslında hepiniz tanımakta ve çok sevmektesiniz. kendisi hababam sınıfında deli müfettiş hüseyin şevki topuz'u canlandıran usta aktördür.
  9. 5
    Mahallenin bütün dedikodusuna master degree hakimdir. Yolunu kaybedenler için google maps'ten daha iyi yön tarifi yapar. Ayaklı radardır mübarek.
  10. 4
    eğer yerelimizi evrensel ile buluşturabilecek beceride bir ulus olabilseydik bu film imdb 10'a girerdi.
  11. 3
    "Böyle felaket de ancak benim başıma gelebilir. Neden mi? Haa Her tuza hıyar olursan sonun budur işte. Çocuk yaparsam ölecem, çocuk yapmazsam ölecem.

    Peki niye hep ben ölüyorum yav ?"

    (Ben gamlı hazan sense bahar dinle de vazgeç)
  12. 2
    twitter.com/...
  13. 1
    kemal sunal'ın başrolde olduğu 1976 yapımı türk filmi.

    www.youtube.com/...