kayıt

6 ay evli kalıp ömür boyu nafaka ödemek

  1. 1
    hıyar bir arkadaşımın başına gelen şey. ''ulan geri zekalı, sen bu kızla 3 yıl sevgili kaldın, ne mal olduğunu hiç mi göremedin.'' diyorum, evlilik başka diyor. ulan nasıl başka ne oluyor orada, o evde yav. ayrıca feministler bu işe bir el atsın, olmaz böyle kardeşim. nerde adalet? çocuk 24 yaşında kanser alacak lan dertten.
  2. 2
    "türk kızı" diye tabir edilen terörist unsura nasıl yaklaşılması gerektiğini gösteren bir eylem.

    arkadaşlar bunlar evlenseniz de boşansanız da sizin paranızı yemek için yanınıza yaklaşıyorlar. bunu kesinlikle aklınızdan çıkarmayın. burada da maliyet muhasebesi devreye giriyor. yani karşındaki lemur kılıklı karı bi ömür nafaka ödemeye değer mi, değmez mi ? buna karar veriniz. ananızın bıkbıklamasıyla kesinlikle karar almayın. yanarsınız.
  3. 3
    nafakanın tamamen saçma bir şey olmasına karşın yine de kendi edip kendi bulanları rahatsız eden olay.

    ayrıca ömür boyu nafaka kaldırılmamıştı yav?
    • kendi edip bulan kalıbını biraz daha açar mısın hocam. ben pek anlamadım.. yani, anlaşmalı boşanma olmasına rağmen 500 tl veriyor arkadaşım mesela. merakımdan soruyorum.
    • koskoca hayat paylaşılıyor, kişinin yaptığı seçim kendisine aittir gibi bi şekilde açabilirim. mesela şöyle bir şey ekleyeyim ilk entiride sen yazmışsın; 3 yıl sevgili olduğu insanı kişi nasıl tanıyamaz? ben öyle bir insanla evlenme
    • evlenmezdim*
    • ha onu diyon usta, haklısın ne diyim ki...
  4. 4
    adalet bakanlığı bu konu üzerinde çalışmaya başlamıştır.
    (bkz: ömür boyu nafakanın kalkması)
    www.milliyet.com.tr/...
  5. 5
    islam dininde nafaka diye bir şey yok. yani hanımefendinin aldığı para haram oluyor.
    • tabii, araştırın. sonrasında burada paylaşırsanız bizde bihakkın öğrenmiş oluruz. :)
    • mal ayrımı hala var. kapsamı ise "evlilik sonrasında edinilmiş mallar" ancak hanımlarımız tabi ki bununla yetinir mi ^^ hiç ^^
    • ben bu işin hükmi tarafıyla alakadarım. hanımlarımıza, erkeklerimize bakarak iş yapmaya çalışsak... bu arada bir hocam bu durumdan ciddi anlamda muzdarip. hani kadının maddi sıkıntısı falan olur, yine neyse. ben anlamakta zorlanıyorum. en iyisi başta dediğime uymak. :)
    • evet aynen öyle oluyor. ama genelde erkek tarafı %50'den azını alıyor da yine de bir ömür mahvoluyor nafaka zımbırtısı yüzünden.
  6. 6
    Sonra derler neden kadın cinayetleri artıyor...

    Sana yüz güldürmeyen kadın, senin verdiğin nafakayı elin herifleri ile çatır çutur yiyor. Eski koca da cinnet geçiriyor haliyle. Adalet sistemi erkek cinsine köpek gibi davranıyor.
  7. 7
    egri oturup dogru konusmak lazIm, gercekten sacma bir durum bu ve kadInI magdur etmemek icin yapIlan bir uygulama olmasIna ragmen burada asIl magdur olan erkek oluyor. burada tabii verecek diyen hanImlar erkek olsalardI vermemeli derlerdi diye de dusunuyorum.

    cocuk varsa tamam kabul o cocuk icin verilmeli yoksa da kadIn bosandIktan sonra duzenini kurana kadar (calIsmIyorsa is bulana kadar vb.) bir sure odenebilir. bence.
  8. 8
    Yanlış hatırlamıyorsam -6 ay bile değil- eşiyle 1 gün kadar evli kalan bir abimiz yıllardır nafaka ödüyordu. Böyle durumlar için ömür boyunca nafaka ödemenin kaldırılması çok mantıklı. Zaten kaldırılması için de evlilik süresinin göz önünde bulundurulacağını duydum...
    • ünlü magazin kişisi veya görev icabı önemli biri vb değilse hakimler 1 yıldan önce boşamıyorlar diye biliyorum. "evlilik kurumunun itibarını korumak" adınaymış.
    • Haberlerde görmüştüm içeriği tam olarak hatırlamıyorum ama kadın sadece bir gün evde kalıp daha sonra evden ayrılmıştı sonra da boşanmışlardı sanırım. Konuya da tam hakim değilim açıkçası :)
    • doğrudur olmuştur yani :D hakim de sen naptın da kaçtı bu kızcağız diyerek basmıştır nafakayı basmıştır nafakayı adama ^^
  9. 9
    Üstteki girdilerden birinde denilen bir cümle dikkatimi çekti.

    "sizler daha başta bakılacak bir kadına evet dediniz" minvalinde. Üzülerek katılıyorum. Bir çocuk söz konusuysa nafaka ödenir ya da kadın işini evliliği dolayısıyla bırakmışsa ya da bilemiyorum.

    Fakat ben iş sahibi bir kadının büyük bir haz ile nafaka parasını harcamasını hayretle karşılıyorum. Yani değindiğim konu nafaka ödenmesi değil bunun nasıl, niçin talep edildiğidir. Bir insan nasıl birlikte evliliği yürütemediği bir adamın parasıyla hayatını idame ettirebilir, çok üzücü. Kadınlarımız başkasının parasıyla yaşamaya alışmamalıydı, kimse alışmamalı.

    Hayli tuhaf.