kayıt

tarsus'taki esrarengiz kazı

  1. 1
    sıkı güvenlik önlemleri altında, 256 gündür yetkili mercilerce hiç bir açıklama yapılmadan aralıksız bir şekilde devam eden kazıdır.

    www.hurriyet.com.tr/...
  2. 2
    öyle ki adamın biri tarsuskazısı.com diye site açmış, vay arkadaş:

    www.tarsuskazisi.com/...
  3. 3
    olum koca şehirde denişik tipte adamların başında keleşlerle beklediği, abd'lilerin, istihbaratçıların falan koruduğu söylenen, içeriğinden amacına her şeyi sır gibi sakınılan, yer yeri korunan bir kazı yapılıyor ve insanlardan çıt yok.

    etrafta göçükler meydana geliyor, o sokakta yaşayanlara bile evlerine girip çıkmaları için zar zor izin veriliyor, betonlar dökülüyor ve daha kim bilir neler neler oluyor ama anlamıyorum amk, hiç mi merak duygusu, bir şeyi kalmadı insanların. tamam biliyoruz ya meraktan ya yaraktan durumu da var tabi ama bu nedir lan. arkeolojik kazı olsa müze müdürlüğü yapar kazıyı, açıklaması da yapılır. kaldı ki keşfedilen antik şehirlerin, arkeolojik zenginliklerin amına koymak konusunda her geçen gün kendimizi aşarken, üç beş çanak çömlek için bu denli masrafa girmezler.

    antik şehir çıktı deniyor, cinayet deniyor, eski dönemlerden kalma hazine deniyor bir sürü şey.

    mass effect diye bir oyun oynadım ben, çok güzel bir oyun tavsiye ederim. orada daha üstün bir uzaylı medeniyeti, kontrolden çıkarlarsa patlatmakla tehdit etmek, laf dinlemezse de patlatıp yok etmek için daha az gelişmiş bir medeniyetin gezegenine bonba gömmüştü. biz de onu etkisiz hale getirmiştik falan.

    uzaylı mı var lan orda. bonba mı gömmüşler, onu mu imha ediyoz amk.

    www.tarsuskazisi.com/...
  4. 4
    bu ülkede elimizden o kadar çok şey alındı, kimsenin kılı kıpırdamadı, bir gizem uğruna, hele ki ohal döneminde kimse kalkıp da hayatını tehlikeye atmaz. izlanda mı burası? devlet babanız lütfederse bilgi verir.
  5. 5
    ufo çıkmış ufo.
  6. 6
    33. bölge diye isim verelim gizemli olsun.
  7. 7
    Kazıyı yapanlar sadece seramik parçaları bulduklarını iddia etmişler. Onlarca ay bir köyün altını kaz. Sonra sadece 'seramik parçası' de. Kim bilir neler bulundu da yurt dışına çoktan kaçırıldı. Türkiye'de kalsa sergilense hiç önem verilmeyecek, kırılıp dökülecek, sergisine kimse gidilmeyecekti ama insan üzülüyor. Sonuçta bulunan eserler tarihi etkileyecek düzeyde şeyler.

    www.cumhuriyet.com.tr/...
  8. 8
    Dolar, rahip, kaşıkçı derken arada kaynatılıp unutulan konu. Belki de ülkemizde yaşanan tüm bu olaylar o esrarengiz kazıyı unutturmak için planlanmış olabilir.