kayıt

24 temmuz 2017 cumhuriyet gazetesi davası

  1. 1
    Cumhuriyet gazetesinin 11’i tutuklu 17 çalışanı, bugün ilk kez hakim karşısına çıktığı dava.
  2. 2
    içlerinde gazetenin eski genel yayın yönetmeni Can Dündar, halefi Murat Sabuncu, yayın danışmanı Kadri Gürsel ve muhabir Ahmet Şık’ın da olduğu, 17’si Cumhuriyet çalışanı19 kişinin, aylar sonra Çağlayan’daki İstanbul 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlanacağı dava.
  3. 3
    an itibariyle başlanan davadır.

    10.23: Mahkeme salonuna alınmayan gazeteciler sarı basın kartını gösterdi.

    t24.com.tr/...
  4. 4
    twitter.com/...

    en önde salona ahmet şık girdi. hatırlatalım fetö'ye en karşı adam şu fetö'den içeride.

    bu arada içeride silahların olduğu ve silahların gölgesinde bir yargılama yapıldığı da söyleniyor.

    twitter.com/...
  5. 5
    ilk günündekadri gürsel, akın atalay ve musa kart'ın savunma yaptığı dava.

    saat saat yaşananlara buradan ulaşabilirsiniz: www.diken.com.tr/...
  6. 6
    2016'da koza holding'in açacağı araç ihalesi ilanını alması sebebiyle açılan davadır. ilanı veren de 2015'te koza'ya atanan kayyım.

    hahahhshsjshdjjdkdk maaşlı büyükelçisi çalıştığı ülkenin akademisyenine "sen nerenin lalesisin" der, polisi tişört giyeni tutuklar, savcısı kayyımın ilanına terör der.

    ya bu türkler neden yaşadıkları şeye hayat diyor ? neden yaşamayı, insanca yaşamayı seçmiyorsunuz ey türkler ?
  7. 7
    savcının ara kararını açıkladığı dava.

    Savcı Akın Atalay, Kadri Gürsel, Murat Sabuncu, Önder Çelik, Hakan Kara, Kemal Aydoğdu, Ahmet Şık için tutuklamanın devamını talep etti.

    güray Öz, Turhan Günay, Bülent Utku, Musa Kart ve Mustafa Kemal Güngör'ün ise adlî kontrol şartı ile serbest kalmasını talep etti.

    ahmet Şık 'ın savunması için savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.
  8. 8
    ahmet şık'a tutukluk devamı istenmiş. dışarı çıkacak diye ödleri kopuyor.

    twitter.com/...
  9. 9
    bir sonraki duruşması 11 Eylül’de Silivri’de görülecek.
  10. 10
    Yoğun güvenlik önlemleriyle gecikmeli başlayan dava.
  11. 11
    gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Yayın Danışmanı kadri gürsel, muhabir Ahmet Şık, Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ve muhasebe servisi çalışanı Emre İper bugün hakim karşısına çıkacak.
  12. 12
    15.30'da savunmasına başlayan kadri gürsel'in savunmasından kesitler:

    -- spoiler --

    Bu SMS'ler bir kampanya kapsamında yapılan bir taciz eylemidir. ByLock'çular mesaj attı diye tutuklanan tek kişi benim, o mesajı atanlar ise serbest! Burada tutuklu olmamın sebebi sorgulayıcı, eleştirel, bağımsız ve muhalif bir gazeteci olmamdır. Muhalif olduğum için bu FETÖ cemaatinin hedefi oldum. 17-25 Aralık sonrasında bu yapı hak ihlaline uğradığını savundu, yanlarında olmadım

    -- spoiler --
  13. 13
    Savcı sanıkların tutukluluk hallerinin devamını istedi.
  14. 14
    ikinci duruşmasında mahkeme tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına karar verildi.

    Mahkeme başkanı, heyetten bir hakimin Kadri Gürsel için muhalefet şerhi düştüğünü belirterek “Diğer üç tanık dinlendikten sonra tutuklulukla ilgili daha sağlıklı karar vereceğiz” dedi.

    gelecek duruşma 25 eylül'de.

    zulme devam..
  15. 15
    davanın 5. duruşması bugün gerçekleşti halen de gerçekleşiyor.

    duruşmada ilk olarak gazetede 2014 ile 2016 arasında yayın danışmanlığı ve köşe yazarlığı yapan Doğan Satmış dinlendi.

    doğan satılmış'ın savunması:

    -- spoiler için tıkla --


    Ben bu arkadaşların FETÖ bağlantılı olduğunu söylemedim, buna inanmıyorum da. Bu arkadaşlar yıllarca FETÖ’ye karşı mücadele etmiştir. O sözler bana ait değil. Gazeteciliğin bu şekilde ağır cezalarda yargılanması dışarıya yansıması açısından da olumsuzdur. Bunu 35 yıllık gazeteci ve gazeteci meslek örgütlerinde yer aldığım için size aktarmak görevi bilinciyle geldim.”

    Hükümete yakınlığıyla bilinen ‘gazeteciler.com’a verdiği söyleşi için : “O yayının yapıldığı gün Twitter’den o sözlerin bana ait olmadığını yazmıştım. Ama tekzip yoluna gitmedim, çünkü gazeteci olarak bir gazeteyi tekzip etmek bana uygun olmazdı” diyen Satmış, Akın Atalay’ın Aydın Engin’in yayın yönetmen yardımcısı üstünde etkili olmasını istediğini ve Engin’in gazetenin başına getirilmek istendiğini öne sürdü.

    -- spoiler --

    ardından ahmet şık söz aldı:

    -- spoiler --

    “Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in yeni adli yılın açılışı vesilesiyle yaptığı konuşmadaki verilere göre ülke nüfusunun yüzde 8’i şüpheli durumda. Bu çok yüksek bir oran. Ama Cirit’in yaptığı basit hesap hatasını düzeltmek gerekiyor. 0-15 yaş grubunda yer alanlarla akıl hastaları vb. isnat yeteneği bulunmayan insanların oranı yaklaşık yüzde 25. Bir yüzde 10 da bedensel engelli ya da yatalak ve fiziken suç işleyemeyecek durumdaki insanlar var. Eğer, Yargıtay Başkanı’nın ifade ettiği gibi yaklaşık 7 milyon şüpheli varsa bu oransal olarak ülke nüfusunun yüzde 15’inin devlet nezdinde şüpheli görüldüğü anlamına gelir. Başka bir deyişle sokaktaki her yedi kişiden biri şüpheli. Karşımıza çıkan tablo şöyle: Çoğulculuğa değil çoğunlukçuluğa sırtını dayayarak memleketin kendinden olmayanlarına değişik biçimlerde ve düzeyde terörist muamelesi yapan bir iktidar var. Terörist muamelesini akıl almaz suçlamalara dönüştüren iktidar güdümünde bir yargı var.”


    -- spoiler --


    mahkeme başkanının “Sözünü kesiyorum Ahmet Şık” demesi üzerine bir izleyici “Sen değil siz demeniz gerekir o sizin oğlunuz değil” diyerek müdahale etti. Başkan izleyiciyi salondan attırdı.