kayıt

il olmak isteyen ilçeler

  1. 1
    beyhude istekte bulunan ilçelerdir. hemen hemen her ilimizde vardır.

    örnek:

    balıkesir - bandırma
    konya - ereğli,akşehir
    bursa - inegöl
    aydın - nazilli
    bitlis - tatvan
    ...
    ..
    ..

    diye gider.

    sene olmuş 2017. il olmanın sana ne faydası olur hiç düşünmüyorsun. fransa yüzlerce olan il sayısını, 100'ün altına çekti. biz hala ilçe olan yerleri il yapma derdindeyiz.
    bak misal, osmaniye, kilis. buralar il oldu da ne oldu? gaziantep aldı başını gitti. kilis de daha da geriye gitti.
    osmaniye'yim ki ilden sayıyor ALLAH AŞKINA? örfü,kültürü, hayat bakışaçısı aynı osmaniyeli ve adanalının...

    siyasi rantlar, oy kaygısı uğruna ülkenin idari yapısıyla bu kadar basit oynanmamalıydı... iller kanun ile kurulur. öyle basit bir iş de değil.

    ama bizim türk milleti bürokrasiden ne kadar sıkıldığını söylese de, "abi il olmamız lazım" düşüncesinde nedense bulur kendini.

    eski zamanları anlarım. internet yok, öyle ki bir işini halletmen için yüzlerce kilometre yol gitmen lazım, günlerini harcaman lazım idi.
    lakin günümüzde artık buna gerek yok...

    bir yerin il olması demek, oraya ekstra yüzlerce memur, kamu personeli alımının olması demek. geri masrafları saymıyorum. yazmakla bitiremem herhalde.

    velhasıl kelam, öyle boş işlerle uğraşmayın a dostlar. türkiye'de artık il sayısı a-r-t-m-a-z...
    • Hocam size bir bayburt derim ki bir ilçe mahallesinden bile küçüktür.
  2. 2
    Mutlaka her ilde vardır böyle bir ilçe. Kendilerini o ile ait hissetmezler. Nerelisin diye soranlara ilçe ismi söylerler. illerini küçük görürler vs. Bizde de iskenderun böyle.
  3. 3
    il olunca başı göğe değecek zanneden ilçelerdir.
  4. 4
    (bkz: ünye)

    zamanında fatsa ve perşembe'yi alarak il olma gibi bir hayalleri vardı. hatta ünyeli olan idris naim şahin bu konuda çeşitli vaatler verdi. ordu büyük şehir olunca taklacı idris de patates ünye'nin il olma hayali de.
  5. 5
    (bkz: beylikdüzü)

    ne farkı var yani yalova'dan?
  6. 6
    aralarında memleketim de bulunduğu ilçeler.

    bazen aklıma geldikçe çok gülüyorum. öyle bir yetkim olsa ben bile il yapmam orayı. belediye parkına mı güvenip il olmak istiyorsunuz anlamadım ki?
  7. 7
    kasabalılık ve kasaba ezikliği sendromundan muzdarip ilçeler. sanıyorlar ki şehirlerde her gün partiler veriliyor. şehrin gelirinin daha çok merkeze harcanması, ilçelere fazla yatırım yapılmaması bunu tetikliyor aslında. adil bir il yatırım politikası ile aşılabilecek bir sorun iken bu konuları pek de bilmeyen vatandaşlarca dillendirilen şehir statüsü kazanma isteği. büyük dağın karı da dumanı da daha büyük olur halbuki. vergisel yükleri artırır. vatandaş bunu pek düşünemiyor sanırım.

    bir de şu var;
    (bkz: belediyeye bağlanıp mahalle olmak isteyen köyler)
  8. 8
    (bkz: inegöl)
    (bkz: fethiye)