kayıt

süper lig 2017-2018 ilhan cavcav sezonu

  1. 1
    Beşiktaş'ın şampiyon olamayacağını düşündüğüm sezon. Bir Galatasaraylı olarak söylüyorum gol kralı gomis olacak. Iki sağlam bek ve bir defansif orta saha oyuncusu ile ciddi bir fark yaratacak takım olur.

    He geri kalan takımlar için fenerbahçe Aykut hoca ile ciddi bir fark yaratacak ligde bu kuşkusuz hatta şampiyonluğun en büyük adayı diyebilirim.

    Onun dışında Başakşehir zaten kemik kadro ile devam ediyor. Abdullah Avcı nokta transferler yaptı. Lige yine damga vuracaklar.

    Gelelim Beşiktaş'a, sağlam bir stoper transferi ve forvet ile Avrupa ve ligde yoluna emin adımlarla Devam edecek. Bu sene Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan çıkamazsa kimse bana Beşiktaş efsane takım demesin amk. Lig için yine söylüyorum şampiyon olamayacak takimdir. En çok merak ettiğim topçu gökhan töre. Bakalım ne olacak ama etkisi olur bu adamın.

    Kısacası ligde güzel bir ortam oluşacak. rekabet tam anlamıyla Kora kor şekilde olacak. Benim bu sene sürpriz beklediğim takım Bursaspor ve Trabzonspor olacak fix beklenti ama geçen sezon Trabzon'un son haftalarda gösterdiği forma yakın olacak.
  2. 2
    bundan 7 yıl önce bitmiş türkiye futbolunun ruhsuz takımlarla oynayacağı sezon olacaktır.
  3. 3
    imbula, vainqueur ve lemina transferlerinden iki tanesi gerçekleşirse galatasaray'ın şampiyon olacağı sezon olacaktır.bu transferlere inancım o kadar tam ki bekler alınmasa dahi olur.

    kaldı ki ben linnes'in performansını beğeniyorum, carole da kötünün iyisi.f/p açısından en azından bu senelik geçiştirilebilir.

    fenerbahçe ve beşiktaş mali sıkıntılardan dolayı eli kolu bağlı bir şekilde bekliyor.fenerbahçe orta sahaya ve forvete takviye yapamazsa bu sezon pek ileri gidemeyeceklerini düşünüyorum.

    beşiktaş ise biraz daha rahat konumda.ilk maçlarını ağustos'ta oynayacaklar ve kemik kadroda yalnızca 2 futbolcunun durumu belirsiz.talisca ve aboubakar'ın yeri dolarsa yine şampiyonlukta büyük favori olacaklar.hele ki pepe'yi alırlarsa ben fazladan 7 puan yazıyorum.

    başakşehir'in düşüşe geçeceğini düşünüyorum.iyi transferler yaptılar fakat takımın yaşı oldukça yüksek.emre ise 36 yaşında.ben geçen sezonki gibi 30+ maç çıkaracağını düşünmüyorum.takım da tekleyecektir mutlaka fakat ilk dördün favorilerinden.

    trabzonspor yine sağda solda hangi oyuncuyu görse teklif yapıyor.her sene revizyona gidiyor adamlar.kadro planlamasında fazladan 10 oyuncuları var ve çok istedikleri medel'i bugün 2 temmuz 2017 şili almanya maçında yaptığı bariz hatalar ile izledik.bu takımın potansiyeli yüksek fakat bu sene de ilk üçü zorlayacaklarını düşünmüyorum.

    şuraya da tahmini bir puan durumu bırakayım:

    1)galatasaray 74-78 puan
    2)beşiktaş - 70-73 puan
    3)fenerbahçe - 65-69 puan
    4)başakşehir - 58-62 puan
    5)trabzonspor - 50-55 puan

    not: beşiktaş ile galatasaray şampiyonluk yarışının şimdilik net favorileri.sıralama transferlerin durumuna göre kendi aralarında değişebilir.
  4. 4
    son iki sezondur beşiktaş dominesi etkisindeki spor toto süper ligde artık o etkinin yaşanmayacağını düşünüyorum.

    şenol güneş'in ve vodafone arena'nın etkisiyle gerçekten futbol limitlerini üst seviyeye çıkardı beşiktaş.
    2015-16 sezonunda mario gomez-jose sosa, 2016-17 sezonunda talisca-aboubakar ikilisi bu ofansif manada bu yükü çekti.

    2017-18'de ise henüz aboubakar ve talisca'nın kalıp kalmayacağı belli değil. takımın yükünü çekenlerden quaresma, atiba, marcelo gibi isimler yine bu sezonda da o performanslarını sergileyebilecekler mi göreceğiz. ama beşiktaşın stoper ikilisi hep sorun oldu. pepeyi alırsa eğer. marcelo-pepe ikilisi çok acayip bir ikili olur.

    orta sahada atiba-oğuzhan ikilisi bozulacak mı o da net değil. oğuzhan'a iyi bir teklif gelir mi? bence gelmez. ama illa ki takviye istiyor o bölge. atiba 35 yaşına geldi. adam makina ama takviye şart.

  5. 5
    quaresma'nın kırmızı kart görmeden tamamlayacağı sezondur. kim şampiyon olur bilemem. xd
  6. 6
    1. trabzon
    2.galatasaray
    3.beşiktaş
    4.fenerbahçe

  7. 7
    galatasaray'ın şampiyon olmasını pek düşünmediğim sezon. ama son haftaya kadar kovalayacaktır mutlaka. ilginç bir şekilde fenerbahçe'nin şampiyon olmasını bekliyorum bu sene. bu ihtimali de aykut'un vasıfsız fakat skora yönelik oyunundan dolayı düşünüyorum. beşiktaş adam gibi transfer yapamazsa diri kalması çok zor görünüyor.

    not: gs.
  8. 8
    içinde eskişehirspor olmadığı için ilgimi çekmeyen ligdir. ptt 1. lig çok güzel gelsenize.
    • beinsport'tan izleriz xd
    • alt lig bile paralı mazlumu bile skiyorlar :/
  9. 9
    (bkz: 2017-2018 sezonu spor toto süper lig şampiyonu şanlı beşiktaş)

    Bedava kiralık bir forvet gelse bile bu senenin spoilerı bu olacak.
  10. 10
    hakem listesi tff tarafından açıklanmıştır:

    Süper Lig:

    Ali Payabıyık, Bülent Yıldırım, Serkan Tokat, Yaşar Kemal Uğurlu (Ankara),
    Mustafa Öğretmenoğlu (Antalya),
    Bahattin Şimşek (Aydın),
    Arda Kardeşler (Bursa),
    Ali Şansalan (Çanakkale),
    Ümit Öztürk (Denizli),
    Özgür Yankaya (Edirne),
    Suat Arslanboğa (Eskişehir),
    Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Halis Özkahya, Hüseyin Göçek, Mete Kalkavan, Serkan Çınar, Volkan Bayarslan (İstanbul),
    Alper Ulusoy, Halil Umut Meler (İzmir),
    Koray Gençerler (Manisa),
    Barış Şimşek (Trabzon)

    Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre geçen sezon Spor Toto Süper Lig hakem listesinde bulunan Tolga Özkalfa, Kutluhan Bilgiç, Abdulkadir Bitigen ve Bülent Birincioğlu 2017-2018 sezonun listesinde yer almadı.

    Tolga Özkalfa'nın hakemliği bıraktığı öğrenilirken, TFF, Mustafa Öğretmenoğlu, Bahattin Şimşek, Ali Şansalan ve Koray Gençerler'i ise Süper Lig hakem listesine aldı.

    aa.com.tr/...
  11. 11
    emek hırsızı tolga özkalfa'nın olmadığı sezondur.

    arda kardeşler geçen sezon çoğunlukla ptt 1'de maç yönetti oldukça iyi bir hakem. aynı şey öğretmenoğlu ve alper ulusoy için de geçerli.
  12. 12
    tff tarafından ilhan cavcav sezonu olarak adlandırılan sezon.
  13. 13
    fenerbahçemin şampiyon olacağı sene. birçok otoritenin aksine buna inanıyorum.
  14. 14
    temsil edilecek şehirlerin harita üzerinde işaretlenmiş hali şu şekilde: www.exkutupsozluk.com/...

    bu arada şu başlıkla birleştirin size zahmet: 2017-2018 spor toto süper lig ilhan cavcav sezonu
  15. 15
    35-36 puan toplayan takıma, düşmeme garantisi verebileceğim sezondur.

    benim küme düşme adayım ilk olarak gençlerbirliği. inanılmaz kötüler. kadro olarak belki değil ama genele yorduğumuzda karşımıza futbol fakiri bir takım çıkıyor...

    karabükspor'a gelirsek. bunlarda da inanılmaz bir bitiricilik sorunu var. 13 maçta 13 gol atabilmişler. ama gençlerbirliği kadar kötü bakmıyorum onlara.

    konyaspor... bir takım nasıl boka batıralabilir, direkt örneğidir. sezona m. reşit akçay ile başladılar. akçay, yine siyahi topçuları doldurdu... friday eze, malick evouna, manyama, moke... maalesef poşet bunlar... konya takım olarak çok korkak oynuyor.
  16. 16
    16. haftanın sonunda 33-30 puan arasında tam 6 ekibin yer aldığı lig. üst taraf bu kadar sıkışınca şampiyonluk baremi de düşecek gibi.
  17. 17
    devre arasına şu şekilde gidilen lig.

    pbs.twimg.com/...
  18. 18
    beşiktaş cenk'in yerine messi'yi almadıkça şampiyonluğun favorisi galatasaray'dır.

    şu entrydeki yorumumu güncelleyeyim. #1176734

    galatasaray eğer asamoah'ı alır ve sol öne bir fırsat transferi yaparsa net favori olur.beşiktaş ise harika oyuncularla kurulu bir takım fakat hem şenol hocada hem de futbolcularda konsantrasyon eksikliği olduğu bariz.cenk'in yerini de negredo ile kapatırlarsa lig maçlarında daha fazla puan kaybederler.fenerbahçe'nin de hala şampiyonluğun favorisi olduğunu düşünmüyorum.sol bek transfer edecekler fakat kadrolarında 14 yabancı futbolcu var, bu mali sıkıntıda oyuncu göndermek kolay değil.üstelik real madrid forvet transferi için 200 milyon euro ayırdığını duyurdu.tottenham olası kane-real transferine jannsen'i anında geri çağıracaktır, bu da fenerbahçe'yi tamamen şampiyonluğun dışına iter.trabzon klasik bir anadolu takımı gibi 30. haftaya kadar şampiyonluğun dışında kalacaklardır.başakşehir tahminiminden de iyi gidiyor fakat ikinci yarı tökezleyecekler, takımın yaşı bu sezonki şampiyonluk yarışını kaldıracak durumda değil.

    transferler dışında şu an lig sonu tahminim:

    1)galatasaray 70-75
    2)beşiktaş 66-71
    3)başakşehir 65-70
    4)fenerbahçe 63-69
    5)trabzonspor 55-60

    *fenerbahçe puan skalasına göre başakşehir'i geride bırakabilir.onun dışında ligin bu şekilde biteceğini tahmin ediyorum, tabi transferlerin gidişatına göre bu tahmin değişebilir.

  19. 19
    1. ve 7. arasında 7 puan farkla tamamlanan ilk yarı sonrası ligin 1. ve 4. arasında en az 10 puanlık farkla biteceğini söylemek için galatasaraylı olmak lazım. gerçi bugünlerde "imparator" havasındalar. yarın "istifa et" günü olmadan tadını çıkarsınlar. aynı şeyi 3. kez yaşamak onlar için üzücü olacak.

    ilk yarıdakinden daha fazla puan toplama ihtimali olan iki takım bulunmaktadır. fenerbahçe ve beşiktaş.

    bayern'e elenme aşamasında ligde kayıpsız geçerse, bayern'e çok yüksek skorlarla elenmezse (9 tane atabilecek bir takımla oynayacaklarını unutmayalım) ligin favorisi yine beşiktaş'tır.

    fenerbahçe iç saha performansını kendi seviyesine getirirse ligi en kötü ihtimalle ikinci bitirecektir.

    başakşehir büyük maçlardaki performansını devam ettirirse 3, trabzonspor havasını kaybetmezse ligi 4. tamamlar.

    galatasaray 5, kayseri 6, bursa 7, göztepe 8 diye devam eder.

    fatih terim demirören başkanı ve hükümetle konuşmalara çoktan başlamıştır. puan hesaplarını yapıyorlardır. ama lig eski lig değil. kimse fatih terim'in malı değil artık. ligi tamamlamadan yallah kebapçıya, dayak yemeye.
  20. 20
    ilk yarısı sona ermiş olan sezon. ilk yarının en iyi 11'i kendimce şöyle:

    ----------------------beto--------------------------

    miguel lopes----pepe-----tosic----aziz behich-

    -----------fernando-----tolgay------------------

    --visca-----------------------------valbuena----

    -----------gomis--------burak yılmaz----------
  21. 21
    20:00 itibarıyla başlayacak olan curcuna.

    bu devre kan istiyoz, vahşet istiyoz.
  22. 22
    özlediğimizdir. Futboldan başka her şeyi istiyorum.

    Kan, kaos, kavga her şey...
  23. 23
    fenerbahçemizin kanırta kanırta şampiyon olacağı sezon.
  24. 24
    an itibariyle..

    6s 60 puan
    başakşehir 59 puan
    8jk 59 puan
    fenerbahçe 57 puan

    6s'nin alanya, akhisar ve göztepe deplasmanları var. içerde beşiktaş ve yeni malatya ile oynayacak. 6s çocuğu okan'ın takımıyla oynayacakları maç hariç hepsi zor. 5'te 1 galibiyet alsa şaşırtıcı olmaz.

    başakşehir'in osmanlı ve antalya deplasmanları var. ikisi de düşme hattında. zor geçecektir. içerde kayseri, sivas ve kasımpaşa ile oynayacaklar. özellikle kasımpaşa mamalanmazsa çok zor maç olur, başakşehir'e şansları tutuyor.

    8jk deplasmanda 6s ve osmanlı ile oynayacak. ikisi de kolay maç değil. içerde yeni malatya, kayseri ve sivas ile oynayacak. maçların tamamı soru işareti. sivas ve kayseri iyi kontra takımları.

    fenerbahçe istanbul dışına sadece 1 kez çıkacak. onda da karabükspor ile oynayacak. deplasmandaki diğer maç kasımpaşa ile. en zor görünen maç da bu. içerde bursa, konya ve antalya'yı rahat geçecektir. 5 maçın tamamını kazanma ihtimali en yüksek takım fenerbahçe gibi görünüyor.

    sezon sonu tahminim...

    fenerbahçe 72 puan şampiyon
    8jk 70 puan
    başakşehir 70 puan
    6s 68 puan