kayıt

Maleficent

  1. 1
    30 mayıs 2014'te vizyona girecek film.

    aksiyon ve macera türündeki filmi disney yapıyor. angelina jolie başrol...
  2. 2
    Uyuyan güzel hikayesine bir de "kötü"nün gözünden bakan, kötülüğün durduk yere doğmadığını düşündüren Walt Disney filmi. Angelina Jolie'yi elf olarak görme şerefine nail olmak ayrıca güzel olsa da o kadar tanıtım ve tantananın boşuna olduğu film. Vakit geçirmelik kategorisinden öte gidemedi gözümde.
  3. 3

    Uyuyan güzel aurora'yı daha bebekken lanetleyen cadı.

    30 mayıs'ta vizyona giren, maleficent rolünü angelina jolie'nin canlandırdığı film.

    (bkz: malefiz)
  4. 4
    özünde fantastik bir film, masallı, sevgili, büyülü falan filan.

    www.imdb.com/...

    filmin sonunu tahmin ettim bir süreden sonra. aslında once upon a time dizisinden bir konu gibiydi kısmen. başka şeylere de benzetmiş olabilirim. bilindik bir hikayenin aslını anlatmış oldular bize, yani eh güzel tabi. görüntüler falan gayet iyi. müzikler idare eder. arada güzel şeyler duysak da arada efektler standart idi, hafif kafa ağrıtıyor idi. angelina jolie ablamız da yaşlanmış iyice. aksiyon ağırlıkta olması yüzünden vuruculuğunu kaybetmiş sanki ama yine de izlenebilir bir film.

    -- spoiler --

    .once upon a time'a benzettim ama tabi çok da benzemiyor. gerçek aşkın öpücüğü meselsinde bir benzerlik kurdum. bu anlamda maleficent'in öpücüğünü yeterince vurucu yapamadılar. hemen elemanı getirmeleri ve öptürmeleri komikti bile nerdeyse ama ondan sonra uyanacağı öpücük daha bir vurucu olmalıydı sanki.

    .daha sonra babası ile kapışmaya devam ediyorlar da niye? bir durum kızı kurtardım falan diyen yok, aralarındaki husumet daha fazlası belki ama sonunda babayı da öldürüyor ama kızı bu konuda hiç bir sıkıntı çekmiyor. bu kısmı da çok makul bulmadım.

    .bunlar haricinde böcek böcek diye diye kıza alışması zaten tahmin edilebiliyordu. kendi yaptığı laneti kaldıramaması, kendinden büyük taş yaratamaması hesabı biraz zorlama bir olaydı. tabi sevgi tüm büyüleri yener mesajı için bu böyle olmalıydı belki ama yine de o kadar süper büyücü ise bunun bir halli yordamına koyması gerekirdi.

    .kanat meselesini de hiç anlamadım, her şeyleri halledebiliyor ama kanatlarını yeniden çıkartamıyor mu? yerini tespit edemiyor mu? son olaya kadar nasıl geri alamamış onu da çok anlamadım. hadi diyelim geri alamadı kendini niye iyileştiremedi onu da anlamadım.

    .aslında bu kadar anlamadığım filme göre hayli iyi akmış bitmiş, demek angelina katkısı ve görüntülerin güzelliği ile ilgili bir hadise. ilk yaratıklar garip görünüyor da sonra sevgili kızcağızla oynarlarken falan vay hakkaten güzel diyar diyor insan.

    .gerçek hikaye de bu diyorlar, gerçek aşka inanmayan tipler. dünya hırsı, farklılıklar falan derken mesajlar veriyorlar. umutsuzluğa kapıldıktan sonra da işler tabi ki mutlu sonla bitiyor.

    .karga rolündeki eleman da iyidi, isveç çakısı gibi her formda malefize yardımcı oluyor. bu arada malefiz lafını yeni duydum.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  5. 5
    Çok beğendiğim filmlerden birisidir. İzlemek hoşuma gidiyor. Çünkü saf iyilik ve saf kötülük yoktur sözünü çok güzel anlatıyor. Yirim^^
  6. 6
    efsanevi derinlikte temasal sembolizm (adı bu mu la bunun) barındıran film.

    izleyin, izlettirin.