kayıt

the witcher

  1. 28
    2. sezonunu iple çektiğim dizi. yeni yılın ilk aylarında gelmesi netleşir gibi.

    ayrıca yeni sezon çekimlerinden fotoğraflar gelmiş:
    variety.com/...

    bolca ciri'nin eğitimini izleyeceğiz gibi.
  2. 29
    İlk birkaç bölümdeki zaman akışı Dark'ınkinden daha anlaşılması güçtü ama dizi sitelerindeki yorumlar kadar abartılacak bir mevzu yoktu.

    Yine kitabını okudum, oyununu oynadımcılar her yerde kendini belli etmişti. Arkadaşlar kitaplar aynen film yapılmaz, hele Netflix'te unutun bunu.

    İyi dizi, önceki izleyişimden farklı olarak sanırım bir de kamera arkasını da video olarak eklemişler.

    Başarılı dizi. Dizinin fantastik olduğu hatta bir oyundan esinlenildiği göz önünde bulunudurularak bazı noktalar kabul görülmeli.

    Herkes her konuda oscar eleştirmeni tavrı takınmış.
    • ohh.. eleştiri dediğin böyle olur.
    • oyundan esinlenildiği mi? oyun nerden esinlendi acaba? komik gözüküyorsunuz izleyin de yorum yapmayın bari.
  3. 30
    her konudan tartışmanın döndüğü bir dizi olmuş, casting muhabbeti çok önce çıktı. tüm açılardan şöyle bir incelemek lazım.

    senaryo: ilk kitaptan neredeyse birebir uyarlamışlar. benim çok hoşuma gitti. bunu yaparken arka planda ana hikaye de döndürmüşler. kitaptaki bağımsız hikayeleri işlerken arka plandaki olayları baya iyi açıklamışlar.

    dizi birden fazla timeline işliyor herkes yazmış zaten. kitabı okumayan birinin takip etmesi zor olabilir. ben oradan bildiğim için sıkıntı çekmedim ama okumayan biri belki zorlanabilirdi.

    kitaptaki kısa hikayeler zaten güzel, dizi de çok ufak nüanslarla dışına çıkmış. burada bir eleştiri olarak cinli bölümde, ilk dilek atlanmış, oradaki ufak detay bence çok güzeldi.

    oyunculuklar: cavill için çok diyecek söz yok. baya iyi, emek de vermiş, başarılı da olmuş.

    yenneferden hiç umudum yoktu, casting haberi ilk sızdırıldığında hiç bir bilgi yoktu imdb sayfasında. ben beğendim. kambur haldeki öfkesi, değişiminden sonraki küstahlığı, kafasına koyduğu hedefinden şaşmamasını falan hissettirdi.

    ciri: çok yorum yapamayacağım, pek diyaloğu da yoktu kızın, koştu durdu. ama kötü diyebileceğim bir şeyi yok. oyunculuk sıkıntısından ziyade repliği azdı, ondan pek yorum yapamıyorum.

    triss: hatun dizide toplam 10 dk var ya da yok zaten. çok bir şey diyemiyorum.

    tissaia: kitaplarda adı geçiyordu sadece ama güzel bir karakter yaratmışlar. abla iyi oynamış.

    calanthe: kafamda niyeyse daha yaşlı canlanıyordu ama düşününce 15-16 yaşlarında evlenip doğuruyor millet o evrende. bu kadar genç görünmesine çok da şaşırmamak lazım. onun da oyunculuğu güzeldi.

    castinglere gelecek olursak. eleştiren olmuş, eleştirenlere ırkçı diyen olmuş. şimdi ben de kendi bakış açımı anlatayım. tüm açılardan bakmaya çalışacağım inşallah meramımı anlatırım. durup dururken ırkçı damgası da yemek var işin ucunda. hadi bakalım. ana karakterler ve ırklar olarak ayrı ayrı bakacağım.

    ana karakterlerin fiziksel özellikleri ile ilgili konuşacak olursak. kitap betimlemelerine uygun olmayanlar
    geralt: kitapta kaslı ama iri değil. yakışıklıdan ziyade rahatsız edici bir görüntüsü var. dizide maşallahı var tabi.
    yennefer: ktapta ten rengi soğuk beyaz(pale). burada o farklı. kitapta da muazzam güzel falan değil, herkes kendine has bir çekiciliği var diyor. herkesin beğeneceği öyle bir oyuncu bulmak da zor tabi.
    triss: göz ve saç rengi farklı. ten rengi betimlenmiyor sanırım. zaten 10 dk görünüyor çok takılmadan geçelim.
    fringilla: son kitap elime geçmediği için bir şey diyemiyorum ama internette net bir tanım yok benim bulabildiğim. bulanlar yeşillendirebilir. sadece kuzey memleketinden gelen birinin siyah olma olasılığı düşük şeklinde yorumlar gördüm.

    şimdi renk unsuruna gelelim. ırkçı demeden evvel dediğimiz şeylerin derecelerinin olduğunun farkında olmak lazım. bir karikatüristin siyahları maymuna benzetmesi, türklerin kürtler üzerinde yaptığı kaçak elektrik, eşek sikme şakaları,kanadalıların her boka özür dilemesinin şakasının yapılması bambaşka şeyler. hepsinin dereceleri var. daha detaylı araştırmak isteyenler buraya bakabilir.

    ortada iki farklı renk unsuru var bunlara ayrı bakmak lazım. birincisi kitap betimlemesinin dışına çıkılmasına, ikincisi yapılmış olmak için yapılmasına. bunlar ayrı şeyler. karakterin rengi ne olursa olsun dışına çıkılması hoşuma gitmiyor. yenneferi siyah yapma, siyah karakteri de beyaz yapma. derdim siyah olmasın değil, beyaz karakter siyah olmasın. ofieriden adam getir, siyah olacak zaten. onu da beyaz yapma. o da saçma.

    birincisi bu. ikincisi sıkıntı bunu sırf her renk eşit miktarda olsun diye yapıyor olmak. hani böyle bir ihtiyaç var nedense. beyazların çoğunlukta olduğu bir yapım kabul görmüyor nedense. illa bunu yapmak istiyorsan, yeni karakterler getir ben de tamam deyim. ona karşı değilim. istersen eşcinsel getir, istersen siyah getir, kimin haklarını savunmak istiyorsan getir. ben gidip brooklyn 9-9 dizisine rosa niye biseksüel, captain holt niye siyah yazmıyorum ki? onlar öyle sıfırdan oluşturulmuş karakterler. aman onların da hatırı kalmasın diye bir şey bence saçma. kime niye yaranıyoruz? güney afrikalıları anlatan bir filme afrikalı diye beyaz karakter koyun allah aşkına. bakalım savunanlar ne diyecekler.

    elflerle ilgili gelen eleştiri de bu sanırım. siyah elf olur mu tadında yorumlar gördüm. kitapta nasıl tanımlılar hatırlamıyorum. bir renk betimlemediyse tamam. sıkıntı yok yani.

    velhasıl casting konusunda benim görüşüm bu şekilde. tabi dizi inceleyeceğiz derken ırkçılığa falan da değindik, o kadar da olsun artık.
  4. 31
    polonyalı yazar Andrzej Sapkowski tarafından kaleme alınan kitap serisidir. ama seriyi ünlü yapan bilgisayar oyunlarıdır.

    şimdi bir de netflix tarafından dizisi gelecekmiş. güzel bir haber.
  5. 32
    ciri ve yennefer karakterlerini canlandıracak oyuncular belli olmuş.

    twitter.com/...

    • bunun pornosu var geç kalmışlar dizi için..
    • link yok mu link
    • yeşillendirdim karşim..
  6. 33
    posteriyle birlikte karakterlere ilk bakış fotoğraflarının da yayınlandığı dizi.

    twitter.com/...

    beğenildi...
  7. 34
    Arkadaşım önerdi diye biraz da zoraki başlayıp iki günde bitirdiğim dizi.

    Rabbim ne güzel yaratmış...

    Yennefer bacımızı da şahsıma benzetmişlerdi, biraz da bu yüzden izledim. Ben başarılı buldum diziyi. Ha Henry cavill olmasa bu kadar başarılı bulur muydum, sanmam.

    Diziye ilişkin araştırma yaparken bir fan sayfasında spoiler yemiştim, şükürler olsun ki unuttum.
  8. 35
    beni biraz hayal kırıklığına uğratan ve övüldüğü kadar ahım şahım olmayan dizi. henry cavill ve muhteşem vücudu adına izlenir. kendisi çekimlerde çok zorlanmış olsa da (kaslarının daha belirgin olması için yarı çıplak olduğu sahnelerden birkaç gün önce su içmeyi kademe kademe azaltmış) bizi o güzel görüntüden mahrum bırakmadı. işte asalet, işte mertlik...
  9. 36
    Sürekli set görüntüleriyle karşılaştığım dizi. Azıcık adamlığınız varsa daha fazla üstsüz sahne eklersiniz.
  10. 37
    cyberpunk sayesinde 4. oyununun geliştirilmeye başladığını öğrendiğim seri. iyi oldu...