kayıt

Futboldan soğuma nedenleri

  1. 1
    futbolun bir spor olduğunu unutan, dünyada tuttuğu takım dışında başka hiç bir şey yokmuşcasına yaşayan ve diğer takımlar hakkında seviyesizce konuşup, yorum yapan ergen ruhlu fanatikler; son 3 yıl öncesine kadar ilgiyle takip ettiğim, çok sevdiğim bu spordan soğuma nedenimdir.

  2. 2
    (bkz: futbol başlıklarının sözlüğü kirlettiği gerçeği)
  3. 3
    3 temmuz 2011 şike operasyonu
  4. 4
    sayacağım nedenlerin hepsi türkiye'de gerçekleşmektedir.yoksa avrupa'da kulüpler, hatta taraftarlar bu sporun gelir kapısı değil eğlence aracı olarak görüldüğünü biliyor.

    (bkz: kötü yönetim)

    tuttuğun futbol kulübünün türkiye'de olduğu gibi oligarşi ile yönetiliyorsa, senin de futboldan zevk alman için, bazı dönemleri beklemen gerekir.örneğin; bir başkanın değişmesi gibi.farklı bir başkan gelir kulübe; atar, tutar yani o kulüpte birnevi reform yapar.iyi oyuncular alır, taraftarın güvendiği yöneticileri getirerek taraftar-yönetim ilişkisini korumaya çalışır vs.fakat üst akıllar hep aynı kişilerdir, kulüp onların elinde döner, durur.onlar isterse birileri gelir, istemezse gider.avrupa'da ise bu durum tamamen başarıya odaklıdır.

    (bkz: taraftarı kaale almamak)

    taraftar kulübün asıl sahipleridir.onlar maça gelirse futboldan herkes zevk alır.fakat bizim kulüplerimiz yönetilirken kendi cebini doldurmaya çalıştığı ve bu durum taraftarla ters düşmesine sebep olduğu için de taraftar yalnızca aracı olarak kalır.

    (bkz: futbolu siyasallaştırmak)

    yine türkiye'de çok fazla görülen hadise.futbol eşitlik, adalet üzerinden değil de senin adamın, benim adamım üzerinden gidilirse yine taraftar futboldan soğuyacaktır.

    (bkz: diğer takım taraftarlarının hadsizlikleri)

    bir takımı dine inanır gibi tutan insanlardan kaynaklanır genelde.kendi başarılarının dışında hiçbir şeyi önemsemezler ve futbolun bir eğlence aracı olduğunu unuturlar.onlara göre bu yolda başarılı olmak için her şey mübahtır.karşı takıma küfürler edilir, sopalar çıkar vs.fakat şunu unutuyoruz; hiç kimse bilerek yada isteyerek bu takımları tutmuyor, babası, amcası, dayısı hangi takımı tutuyorsa siz doğarken de bu takımın sevgisi size aşılanıyor.yani takım tutarken doğru yada yanlış yapılan bir seçenek bulunmuyor.herkesin doğrusu ve yanlışı var, önemli olan bunları bilerek bu mecrada bulunmak.
  5. 5
    (bkz: endüstriyel futbol)

    ayrıca haklılığa iman edip aklını ve vicdanını yitiren radikal taraftar gruplarını da dahil edebiliriz.
  6. 6
    Kulüp başkanının aziz yıldırım olması.
  7. 7
    oyuncuların ruj ve oje kullanmaması.
  8. 8
    (bkz: fanatizm)

    Dozunda sevilen çoğu şeye saygım var.
  9. 9
    Türkiye ligi. Sadece futbol kalitesi değil, yöneticisi, hakemi, federasyonu, kulüpleri her şeyiyle şaibeli, pislik 1 yer.