kayıt

ateist olduğunu belirtmese ölecek hastalığı

  1. 1
    genelde tabiri caizse gemileri yakıp her türlü itikadını daha yeni kaybetmiş kişi hastalığı.

    veya lise ateistlerinde görülen hastalık.

    sorulmazsa asla söylenmeyecek bu konuyu gözünüze gözünüze sokar, tamam ben de ateistim ama banane senin kafir olmandan?

    iğrençsiniz, iticisiniz, tiksiniyorum...

    (bkz: riyanızda boğulun)
  2. 2
    pbs.twimg.com/...
  3. 3
    bir ortama girerken selam aleyküm demez bunlar, muhabbete "allah yok din yalan nasılsınız?" diye başlarlar.
  4. 4
    ateizmi "üstün zekanın bir ürünü" addeden kişi hastalığıdır bu aynı zamanda. bunların lise çağlarında anne babasından gizli ateist takılan ve sosyal medya hesabındaki adının başına hz. koymazsa ölecek olanlarının da sayısı azımsanmayacak kadar fazladır. bu tipler sanarlar ki kendileri bütün gerçekleri gördüler ve doğru yolu da, ölünce ne olduğunu da yalnız onlar bilebilirler, bütün metafizik kavramları bir kenara koyup suyu canlandıran şimşeklere inanmakla çok matrak bir iş yaptılar.

    bunların türkiye profilindekiler yalnız islamla kavgalıdır, din algıları da islamdır; bir müslümandan daha çok tek din islammış gibi davranırlar. dünya üzerindeki hiçbir müslüman sabah kahvaltısından sonra şeyh ayağı öpmeden güne başlayamıyor sandıklarını sık sık belli ederler.

    kendileri muhtemelen topluma aykırı işlerin peşinde koşma ve ölümden sonrası hakkında bu kadar cesurca davranabilme halleri sayesinde çevrelerinde uyanacak bir hayranlık hissine talip olduklarından, alınlarına "ben ateistim" dövmesi yaptırmak dışında bunu söylemenin her türlü yoluna başvururlar.

    hala biolarını, paylaşımlarını ve olabildiğince fazla sohbetlerini "ben inanıyorum" sözüyle süsleyerek bunlara yaptıklarının ne saçma bir iş olduğunu göstermeye gayret eden bir inananlar topluluğunun ortaya çıkmamasını üzgünlük ve kırgınlıkla izliyorum.

    inançlarını ya da inanmayınçlarını (*o ne lan) bir övünme gereci olarak kullanmayan ateist okurlarımı tenzih ederim.

    not: bunların içinde kuranı değil okumak, dinlemeye bile tahammülü olmayıp da incil tevrat zebur la birlikte okuduğunu iddia edenler vardır. bunlar o yüzlerce cilt tefsir kitabı boşa yazılmışçasına tek okumada dördünü de anladıklarını iddia ederler aynı zamanda. hasiktiriniz ordan diyorum. geçiniz bunları.
    • keşke bu girdinin alnı olsa da öpsem.
    • Ne yazık ki yok..
  5. 5
    her cümlesinde anlamadığım bikaç arapça söz ve "allah sakınsın" cart curt gibi ifadelerle konuşan insanla aynı hastalığa sahiptir.

  6. 6
    (bkz: what the hak)
  7. 7
    yeni olmuştur. bu tavırları aslında kızgınlığından dolayıdır; hem dine, hem geçmişine kızgındır ama daha çok kendine kızgındır. daha önce fark edemediği için kendinle hesaplaşır durur. bir süre sonra sonra hazmedecek, yaşadığı dini tecrübelerin onu fark edişinde bir adım ve tecrübe olduğunun farkına varacak ve hastalığı geçecektir.
  8. 8
    octopus adlı yazarımızın yakalandığı hastalıktır. acil şifalar diliyorum...
  9. 9
    ateist olduğunu söylemeden dile düşeni var mı, yok mu?

    ateist olduğunu dillendiren, ateist kişi dışında herkes. sonra ''atayız olduğunu belirtmezse ölecek hastalığı''..

  10. 10
    mahşer günü arka saflara saklanacak insana ait bir hastalıktır.
  11. 11
    Lisede ateist olup din derslerinde sırtını geriye yaslayarak hocaya "gerçekten allah'ın var olduğuna inanıyor musunuz ya?" diye söze başlayıp hocayı bıktırana kadar konuşurlar. En sonunda dersini anlatıp maaşını alıp çıkmak isteyen hoca susunca bir de dönüp sınıftaki kız güruha "look, im cool!" dercesine bakarlar. Bunlardan birden fazla gördüm, hepsi birbirinin aynısıydı ama kimse bu heriflerin ne ateizmi ne de başka bir dini doğru düzgün tanıdıklarının farkında değilmişçesine onlara hayranlık beslerdi.

    Kardeşim marjinal değilsin, hayranlık duyulacak bir yanın yok, uğraşma boşuna.
  12. 12
    Üni sınıfımda vardı.

    En büyük hobisi her konuda heeeeer konuda nietzsche'nin, o hafta artık hangi lafını ezberlemişse, bir cümlesi ile bir şeyler savunmaktı.

    Ama sadece islam yermek üzerine ateizm ihtisası yapmıstı ve benim en zevk aldığım kişisel bilgisi de imam babası olduğuydu.

    Her bayram namaza giden tiplerin derste hararetle tanrı fikrini reddetmesi... Hahahaha.
  13. 13
    ben farklıyım deme şeklidir. keşke bunu diğer özelliklerinizle de gösterbilseniz.
  14. 14
    Milletin allah sevgisinden çok göt korkusundan yatıp kalktığı yerde ergeninin kralını tanımam diye dolaşmasının mahsuru yok. Ayrıca "allah yok din yalan" demesin mi?