kayıt

türkiye'deki belediyecilik anlayışı

  1. 17
    belediyenin görevlerinin bir lütuf gibi vatandaşa aktarılması.
    adamlar yapmaları gereken her şeyi lütfedip yapmış gibi hareket ettikçe milletimiz de ne güzel çalıştıklarını ifade ediyor.
    belediyenin temel amacını anlatmaya çalışsan da bu algı yıkılamıyor...
  2. 16
    sj şeklinde gülünmesi gereken anlayış.

    bana mahallenden partime 100 üye getir doğalgaz gelsin diyen belediye başkanlarını işittim, gördüm...
  3. 15
    Yol yaptık, bakın yol yoktu yaptık ya da olan yola cila attık. Bu kadardı bitti.
  4. 14
    Yavaş yavaş değişen anlayış. Bittabi rant, torpil devam eder, göz boyama yapılır ama artık digitalle ve yeni nesillere beraber daha sosyal, interaktif, küreyerel bir anlayış var.
    2019 milat oldu. Daha şeffaf ve hesap verebilir , daha hayata dokunan işler başladı. Amelelik işleri ki bunun adı fen işleri , imar para işleri var ama hayvanlar, kültürel etkinlikler, işsizlik ve kadın çocuk engelli gibi dezavantajlı toplumda geri plana itilmiş gruplara yaklaşım değişti. Tabi oy odaklı ama artık belediye demek, sokağa adım attığımız her an her şey anlayışında
  5. 13
    şehirler arası güzergahın belediye sınırları içinde kalan kısmına sabit radar kurup gelen geçene ceza kesmek. yüzde bazında komisyon alıyorlar çünkü.

    kaldırım. boz, yap.
  6. 12
    (bkz: Asfaltçılık)
  7. 11
    seçime 10-11 ay kala parke taşlarının restore edilmesi.

    evet bu olay yaşadığım yerde 2009 ve 2014 yerel seçimleri öncesi oldu 2019 yerel seçimleri öncesi de oluyor. b-ı-k-t-ı-k.
  8. 10
    Beton Beton Beton ve daha çok Beton.
  9. 9
    belediyede çalışan o kadar çok işçi var ki yapraklar yere düşmeden havada yakalayıp topluyorlar. birde sürekli çirkin çiçekler dikiyorlar.
  10. 8
    önce yol yapılır. lan yolu yeniliyoruz ortalığı ayağa kaldırdık, bari hazır yolu yapıyorken, diğer altyapı ihtiyaçlarını da giderelim denmez.
    yol yapılır üzeri güzelce kapatılır.
    2 ay sonra doğal gaz hattı yenilenir. yeni yapılan yollar kenardan açılır. yol o süre çalışmadan ötürü ya kapanır ya da şeridi azalır. borular bitince 2 aylık yola yama yapılır...
    ama yetmez.1 ay sonra fiber internet kabloları döşenmelidir. bunlar aynı anda yapılamaz. o yolun anası sikilmelidir. yolu tekrar açıp internet kablolarını geçirirler. yol tekrar yamalanır...
    nihayet 6 ay kullanamadığınız yolu güzelce kullanabilirsiniz.

  11. 7
    Her yıl tekrardan yolları kazıp altyapı çalışması yapalım, yol yapalım. Yoksa nasıl para kazanır tanıdıklarımız?
  12. 6
    Seçim zamanı sağlam olan kaldırımı yıkıp uzun uzuuun baştan yapmak.

    'Kaldırımınız hayırlı olsun' pankartı da Asmayı unutmazlar.
  13. 5
    temelinde tüm akraba ve yakınları işe almak yatar. ondan sonrası zaten kolay.
  14. 4
    asfalt yamalamaktır.

    daha ötesini gören varsa da çankaya'da oturuyordur.
  15. 3
    yık/yap düşüncesinden ibarettir.

    kent bilinci hiçbir zaman olmadığından ve yeşile düşman olunduğundan yaratılan şehirler çirkin beton yığınlarından ibaret bir şey oluyor.

    kentsel dönüşüm gibi rantın sağlanmasına yol açan bu girişime karşı biriydim. ama eğer güzel bir şeyler, sanatın, yeşil alanın, toplanma alanlarının, bahçelerin oluşturulduğu, avrupa'daki o kent dokusu yaratılır mı acaba diye bir nebze de olsa umutlanmıştım. ama eski binayı yık, 3 kat yukarıya çık, aynı çirkin binayı gene yap. bu değil kentsel dönüşüm.

    aramızda şehir bölge planlama uzmanları elbette vardır, belediyelerde de var. lakin nasıl oluyorsa değişen bir şey olmuyor. vaktinde meclis kavşağı, ve bahçeli'ye kadar güven parka kadar olan alan Prof. Hermann JANSEN'e planlaması için yetki verilmiş. öte yandan eski binalara saygı da yok. galataport adı altında öle bayıla anlattıkları osmanlı'nın mirası nadide binaları çatır çutur yıktılar. yazık. gerçekten bu ülke'de bir şeyi planlamak bu kadar zor olmamalı.

    yahu simcity bile oynarken türlü düzen içerisinde yapmaya çalışıyorsunuz şehirleri. ama gelin görün ki bizim belediyecilik anlayışımız yık ve yenisini yap'tan ibaret.
  16. 2
    belediyecilik anlayışı: belediye, parti olarak el değiştirdiyse; yapılan kaldırım taşlarını söktürüp yeniden yaptırmaktır.
  17. 1
    olmayandır. her belediyede kendi döneminde yapılacaklar ve rant kapıları icraata dökülür. zaten bunu yapmayanları halk hangi partiden olursa olsun destekler. eskişehir'de hocanın olduğu gibi.