kayıt

İntermittent fasting

  1. 1
    aralarda içecek tüketebildiğin, bildiğin oruç. Birçok metodu var. Kas gelişimi ve yağ yakmak için programa bağlı kaloriyi ve besin değerlerini tutturursanız normal beslenme biçimine göre oldukça faydalıdır. Gün içinde yemek yemek yorgunluk getiriyorsa, iş ve/veya ders çalışma eforunuzu düşürüyosa uygulamakta fayda var. Tekrar hatırlatmak gerek. if, iştah yönetimi ve besin zamanlaması olduğundan kısa sürede hayvani kalori almak işe yaramaz.

    Günde birden fazla antrenman yapan kişiler içinse son derece gereksiz.

    Link: www.agirsaglam.com/...
  2. 2
    18/6 versiyonunu uyguladığım beslenme düzenleyici metot. kısa süredir yapıyor olmama rağmen faydasını gördüğümü söyleyebilirim.
  3. 3
    Beslenme düzeninin yanı sıra bünyeme uyku düzeni de sağlamıştır. He uyku düzenin çok güzelmiş birader o yüzden gece 3'te entry giriyorsun derseniz de eskisi gibi ağır spor yapmadığım için bıraktım. Artık hayatıma intermitten fastingsiz ve çapraz bağsız devam ediyorum.
  4. 4
    bu program sayesinde 3.5 ayda 12 kilo verdim. tek başına bu beslenme düzenini uygulayıp daha çok kilo veren insanlar da var fakat ben spor da yaptığım için mümkün olduğunda yağdan yakıp kasa çevirmeye yönelik hareket ettim. sonuç inanılmaz. 18-6 versiyonunu uyguluyorum ve hiçbir zorluk yaşamadım bu süreç zarfında.
  5. 5
    bildigin oruc tutmak gibi. aslInda oruc tuttum 30 gun, sahurda iftarda biraz az yesem yapabilirdim. ama oburluk naparsIn.
  6. 6
    bir süre denediğim ve kısa vadede yararlı, uzun vadede vücudu yoran ve metabolizma hareketlerine zarar veren bir diyet.
    • yanlız bu epeyce yanlış bir bilgi. tam tersi ben metabolizmayı daha iyi çalışır hale getiriyor diye biliyorum. zararını nereden öğrendiniz, paylaşabilir misiniz?
    • kısa vadede yararlı dediğim yerde anabolizma artar ve katabolizma düşer. ama bu çok uzun süre olursa vücutta sistemleri yormaya başlar.
      bunu 2 sene önce sporcu bir arkadaşım söylemişti ama tekrardan araştırabilirim tabii xd
    • ben diyetisyenle başlamıştım bu programa ve tam tersi bozuk metabolizmamı düzenleyen tek yeme düzeni. Stres altına girmeyip yemek saatlerine kafayı takmamam suretiyle 18 / 6 seçeneğini hayatımın sonuna kadar devam ettirebileceğimi söylemişti. şeker hastalığı, kanser, kalp rahatsızlıkları gibi bir çok hastalığın önlenmesinde yardımcı olduğunu biliyorum ben. o yüzden şaşırdım açıkçası. arkadaşının sıkmış olma ihtimali var mı?
    • kendisi eski milli sporcu, 100% doğrudur diyemem
    • belki de bir sporcunun yaşam şartlarına göre demiştir. kendilerinin belirli bir formda kalma zorunlulukları ve spor yapma zorunlulukları olduğu için farklı olabilir. çünkü ağır spor intermitten fastingde epey zor.
  7. 7
    yemek yeme aralığınız daraldığı için aldığınız kalori alımının da default olarak düştüğü bir beslenme düzeni.
    yeme ataklarının olmaması için yemek yeme aralığında öğünlerin iyi planlanması gereklidir.

    herkes için ortak bir diyet sistemi olmadığı için denenip görülüp ona göre yaşama entegre edilebilirse araştırmalar genel olarak olumlu. ama dediğim gibi yeme ataklarını, kan şekeri regülasyonunu iyi ayarlamak gerekli profesyonel bir yardım şart.
  8. 8
    2 ayda 8 kilo vermemi sağlamış olan diyet şekli. aslında yaşam biçimine dönüşüyor bi süre sonra. vücut fazlasıyla adapte oluyor çünkü. öğlen 12 akşam 7 arası sadece kalori alımım oluyor. 2 öğün yemek. ara öğün almıyorum. kahvaltıda (ilk öğünümü kahvaltı şeklinde yapıyorum, 2 haşlanmış yumurta-peynir-domates-salatalık-3 adet ceviz arada haftada 1 gün tereyağı-bal veya nutella da oluyor xd) az bir ekmek yiyorum akşam no ekmek. akşam da çorba ve ana yemek.