kayıt

yer yön duygusu olmayan insanlar

  1. 1
    sağ sol karıştırabileceği gibi nerede bulunduğunu tarif edemeyenler de olabilir.
  2. 2
    -şu an neredesin?
    +evdeee.
    -üzerinde ve var?
    +?!'+14

    hehe yok len bu değildi.*
    • tebrikler karşim ,1 eksiyle listeye girmişin.
    • teşekkür ederim. eksinin sahibi beni bulursa çay çorba kahve ne isterse ısmarlarım :D
  3. 3
    kesinlikle benim.
    sipariş verdiğim zaman ev tarif etme işini başka birine teslim ediyorum. hayır mantıklı anlatıyorum aslında ama karşıdaki anlamak istemiyor bence. *
  4. 4
    X: X yere gidelim.
    Y: Tamam solda.
    X: (Sağa döner)
    Y: Diğer solun.

    X kişisi tabii ki ben oluyorum. 2 dk gülmekten haykırdıktan sonra diğer soluma döndüm gittik.
  5. 5
    benim bu insan. bir yerin yolunu dahi kafamda canlandıramıyorum.
  6. 6
    Merhaba arkadaşlar, evet uzaklarda aranmaması gereken insanlardır. Kırk saat yol tarifi alıp yine de bulamayan o kişi benim. Telefonda arkadaşlarını delirten yine benim. Sağını solunu saati hangi kola takıyorduk diye düşünerek mouse kullandığı eli hangisiydi diye düşünerek ayırt etmeye çalışan da yine benim.

    Selam olsun.
  7. 7
    onlardan biri de benim.
    bu oraya gidiyor diye düşünerek yanlış otobüse binmeler, evin nerede olduğunu bulamamalar, arabayla yer soran insanlara yanlış yerleri tarif etmeler...

    hayır bir de bu özelliğimin gayet bilincindeyim ama neden ısrarla bir yerleri tarif etmeye çalışıyorum bilmiyorum. ben sağı gösteriyorum ama adamın sorduğu yer solda. bir tut çeneni ama yok...

    sadece bir kez hayatımda sorulan bir yeri doğru tarif ettim. onda da başıma iş aldım.
    istanbul'u pek bilmediğim dönemler. yanımda herkesin ona yalan söylediğini düşünen dünyanın en iyi insanı olduğu sanan biri var.

    şişli'den ortaköy'e gideceğiz gecenin bir vakti ,yürüyerek (çünkü manyağız). buralarda kestirme bir yol vardı neredeydi falan diye düşünüyor.
    dedim yaa nişantaşı'ndan bir yol ayrılıyor direkt iniyor beşiktaş'a çok yakın orası."sen nereden biliyorsun? anlamazsın ki sen" dedi. sonra vaayyy bana yalan söyledin, vaayyy sen burayı bilmiyorum dedin beni kandırdın. tövbe est.

    hayır bilmiyoruz da gerizekalı da değiliz beşiktaş bu tarafta kalıyor işte!!!

    neyse konudan sapmayalım; bozuk saatiz ama günde bir kez doğruyu göstiyoruz çok şükür!!!

  8. 8
    şu an için bilindiği kadarıyla hipokampüsünde sorun olan insanlar. yer-yön bir yana hafızaları da dengesizdir bunların, çok basit şeyleri hatırlamayıp çok alakasız detayları hatırlayabilirler. bir diğer ilginçlik de depresyonun bu durumu daha da ilerletip geliştirdiğinin ortaya çıkması. yani; bu kişilerde bir tür savunma mekanizması olarak beyin kötü olayları siliyor, değiştiriyor ve yer-yön bulma duygusu da bununla beraber arada kaynıyor olabilir. scientific american izmir'in varoşlarından bildirdi.
  9. 9
    bazıları gideceği yeri hatırlayamaz ama sikilecek göt nerede olur şıp diye bulur. şap diye de olabilir. çıkan ses götten göte değişir. ama netice değişmez, o göt sikilir.

    evet ben de onlardan biriyim; #1070198
  10. 10
    Genelde kadınlardır, sebebi de geçmişimizle alakalı.

    Yapılan araştırmalar sonucu geçmiş çağlarda erkeklerin avlanıp kadınların evde durması; erkeklerin yer yön bilgisinin gelişmesine, kadınların da bu bilgiden yoksun kalmasına sebebiyet vermiştir. Erkeklerin bu gelişmişliği de günümüze kadar gen yoluyla aktarılmıştır.
  11. 11
    (bkz: alchera)

    yalnız baya can sıkan bir durum bu. doğup büyüdüğüm şehir aynı ve hala aynı yerde yaşamaktayım. bugün o kadar birbirine kısa mesafede ve merkezde bulunan bir yeri bulamayıp yardım istedim ki sonra kendime yediremeyip oturup ağladım. evet ciddi ciddi ağladım bu kadar mı kötüyüm bu konuda diye. amk yabancısı değilim ki ya yeni yerleşen insanlar bile benim kadar kötü değil. hatta ciddi ciddi iyi.

    allah belamı vermiş olabilir mi?
  12. 12
    Bir yerde gezerken sinirden kafayı yer. "Nereden gelmiştim? Buraya nasıl gidiyorduk?" diye düşünmekten gezemez bile. Ben hala Sağımı solumu bulmak için bir müddet düşünüyorum. Sokaklarda gezerken ne halde olduğumu anlatmaya ise mecalim yok.
  13. 13
    net bir şekilde annem'dir rahat 5 kez geldi her seferinde farklı apartmana yöneliyor kadın. tamam benziyor da o kadar değil be
  14. 14
    Herkesin farklı algıladığı insanlar. Yer yön bildiğini sananlara bir yer tarif ederken "300 metre güneyde" dediğimde anlıyorum ki sanılandan çok daha fazla bu insanlar. Bir insan hiç mi yaşadığı gezdiği yerlerin haritalarını merak etmez, earth'den girip bakmaz. Enteresan gerçekten.
  15. 15
    Acilen yandex navi indirmesini tavsiye ettiğim insanlardır.
  16. 16
    Basit şekilde düşünür isek en yakın arkadaşım R.
    Bu gerizekalı matematiği full yapardı ama bir türlü sağ sol bilmezdi.
    Sbs ye girerken babası sağ eline "sağ" ,sol eline de "sol" yazmıştı abskskdkd
  17. 17
    Ankaralılar.
    • Ek si.
    • ama yalan mı .d.d
    • Ya lan.
    • yoo değil .d.d kaybolmuşken daha çok kaybolmama vesile olan çok kişilere adres sordum :D
    • Bu senin bedevi şansınla alakalı olabilir mi acaba? Xd
  18. 18
    kesinlikle yer sorulmaması gereken insanlar. ebesinin amına gidiyoruz sonra.
  19. 19
    Beni üzen insanlardır oysa benim el kadar kız kardeşim dahi biliyor bunları.

    Üniversitede dahi sağını solunu ayırt edemeyen insanlara denk gelmiş olmanın hüznünü yaşıyorum.
  20. 20
    sağımı solumu karıştırmıyorum fakat bu bende de var. çok çabuk ve abuk yerlerde kaybolabilirim. haritaya bakarken kafam karışır.

    bu bakımdan biraz dalgın insanlar da olabilirler *
  21. 21
    (bkz: dursun sarı)
    (bkz: avrupa yakası)