kayıt

hepimiz aynı gemideyiz

  1. 1
    her kötü gidişatta çomarların kullandığı tabir.. ekonomik kriz lafı geçtiğinde, çok güvendikleri inşaat sektörü sekteye uğradığında ''hepimiz aynı gemideyiz, bu gemi batarsa hepimiz batarız '' derler, Dışardan kaynağı bilinmeyen para geldiğinde sektör canlandığında hayır diyen teröriste hizmet eder, fetöcüdür gibi sikik argümanlar kullanırlar. aslında her şeyleri menfaat çıkarlar doğrultusunda ilerler, Bugün bana hayır dediğim için terörist yaftası vuranlar, Yarın ab ambargo uygulasa kullanacağı dil yine hepimiz aynı gemideyiz sözleri olacak. Bak kardeşim seninle ben aynı gemide değilim, Siz o gemiden bizi muhalifiz diye zaten attınız, o gemi batarsa ben değil sen batacaksın. Ben paramı asla bankada tutacak kadar keriz de değilim, mis gibi dolarım ve evimde de çelik kasa dolabım var. yani sen bana üzülme..
  2. 2
    hiçbir geçerliliği yok. aynı gemide olunmadığını herkes biliyor. maksat rantın devam edebilmesi adına bu tür korkutmalar ile ortamı sakin tutmak.
  3. 3
    beni gemi tutar, ben aynI belediye otobusunde olmayI tercih ederim xd.

    t:bir slogan.
  4. 4
    (bkz: abi hadi ya)
  5. 5
    (bkz: gemi biraz sola mı çekiyor kuna)
  6. 6
    (bkz: yoo .d)

    Biz bandırma vapuru'ndayız. Siz gemiciklerdesiniz. Seçim sonuçlarına da bakarsak çok yakın yüzdelerle çok net şekilde kutuplaşmış, kutuplaştırılmış halk göze çarpıyor. Yıllarca herkesin iyiliğini istedik, onlar düşman oldular, ayrıştırdılar. Kısasa kısas.

    (bkz: koyduk mu)
  7. 7
    her kötü durumda siyasilerin ağzından düşmeyen ve yakın zamana da tekrardan duyacağımız enfes teselli.

    villalarında keyifle oturan da aynı gemide, asgari ücretle ev geçindirmek zorunda olduğu için salgında onlarca insan ölürken metrobüsle işe giden işçi de aynı gemide.

    yersen.
  8. 8
    Şunu şöyle bırakıyorum.

    pbs.twimg.com/...
  9. 9
    bunu diyenler en ufak bir kazada hemen şişme botlara atlayıp kaçacak insanlardır. akabinde gemi batacak, olan yine garibana olacak.

    (bkz: garibanın yüzü gülür mü)
  10. 10
    Her duydugumda ozan güven edasıyla ya bi s... Dedirten cümle. Milletine hain, zillet, terörist diyen tipler yumurta göte dayanınca aynı gemideyiz diyor. Hadi abicim hadi.