kayıt

haklıyken özür dileyen insan

  1. 1
    naif ve yumuşak gönüllüdür. üzmemek gerek böyle insanları.
  2. 2
    konu uzamasın diye uğraşıyordur. yoksa o da bilir atar yapmasını.

    öyle naif...
    öyle düşünceli...
  3. 3
    kaybetme korkusu olan insandır.
  4. 4
    benim bu ya.
    huyuma sıçayım.
    karşındakini bi bokmuş gibi kendimi de sümük gibi gösteriyorum.
    hep öz güven eksikliği, hep eziklik hep.
  5. 5
    www.youtube.com/...
  6. 6
    Laf sokuyordur. Bunu ben çok yapıyorum.
  7. 7
    benim bu.
    karşımdaki kişiye dayanamıyorum çünkü. üstteki girdilerde söylenildiği gibi, kaybetme korkusu olan insanlardır.
  8. 8
    bir kız arkadaşıyla tartışma sonucu özrünü dileyen erkektir.
  9. 9
    benim abi.
    yani kaybetmek istemediğim biri varsa karşımda yapıyorum. gerçi ben salağım genelde yapıyorum bunu ama konumuz bu değil.
  10. 10
    ezilendir.

    haksızken üste çıkan insandan daha insandır gözümde. yorgun da olabilir, bilemem. bazen insanın kafası hiç kaldırmıyor saçma sapan lafları. uzamasın diyorsun ve dönüp özür diliyorsun. bazen de çok sevdiğin, kaybetmekten korktuğun biri oluyor karşında. yine özür diliyorsun.
  11. 11
    Yapmasındır.Belki iyi niyet, saflık, kaybetme korkusu falan diyecekler vardır ama değmez inanın.İnsanlar henüz sizin bu iyiniyetinizi algılayacak kadar düşünceli değil, olan size olur.Ezik muamelesi görmek bir yana sonuna kadar sömürürler kardeşim inan bana yaparlar.
  12. 12
    entrylerde yazildigi gibi kimi durumlarda eziklik ve kaybetme korkusundan yapilir,

    ben ise konuyu uzatmamak veya kezbanin ve comarin cemkirmesini cekmemek icin ozur diler, kibarca hadi siktir ol manasinda ozur dilerim, kafami kezban ve comar cemkirmesi ile mesgul edemem.

    baktim ki dileyecegim ozur beni durum karsisinda ezici duruma dusurucek belli, o zaman ozur mozur sikimde olmaz, dilemem.

    aile bireylerini kaybetme korkum oldugundan ( akraba vs degil, bildigin cekirdek aile) ozur dilerim ailem sonucta, ama ikili insan iliskilerinde kimseyi kaybetme korkum yok, kimse de sikimde olmaz.

    Haksizsam sayet herhangi bir konuda yukarida ozur dilemem dedigim kosullarin tam tersi gecerlidir, herkesten ozur dilerim, bu da beni kucuk dusurmez.
  13. 13
    korkaktır, öz güveni düşüktür ve kaybetmeye mahkumdur kimse kimseyi kandırıp da naif, düşünceli, pomçik falan demesin.
    dilemeyin, bırakın azdan az çoktan çok gitsin
  14. 14
    Ilişkide kimi zaman alttan alan taraftır.

    Bu sizin haksız olduğunuzu göstermez, bazen karşınızdaki insana verdiğiniz değerin egonuzdan yüksek olduğunu gösterir ve karakterinizden de bir şey kaybettirmez.

    Tabii ki haklıyken sürekli özür dilemek saçmalık, anı kurtarmak için yapılan yanlış bir eylem, kendinize saygısızlık ve haksızlık ama doğru zamanda yapılan haklıyken özür dilemeleri ayırt edebilip uygulamak ta çok şey kazandırabilir.

    • 15
      Konuyu uzatmamak için yaptığımdır.
      Özür dile, bitsin,eski mutluluğuna dön taktiği.
      Mücadele etmek,tartışmak zor geliyorsa yapılacak en mantıklı davranış.
    • 16
      ben bunu biliyorum çok gördüm. tecrübelerime dayanarak söyleyeyim ki genellikle böyle biri olmamaya özen gösterin birlikteliklerinizde. çünkü bu durumdaki kişilerin neredeyse hepsi karşıdaki kişi tarafından aldatılıyordu.

      şöyle düşün: haklıysan zaten doğru olan odur olması gerekiyordur. neden sırf aramız bozulmasın diye saçma bir durumu kabulleneceksin ki? insanlar böyle bir vasatlığı kendilerine reva görmemeli. öptüm, hayat onsuz da olur dert etmeyin o kadar.
    • 17
      (bkz: tamam sen haklısın diyen sevgili)
    • 18
      (bkz: erkekler )
    • 19
      (bkz: eskimo)

      leblebi gibi özür dağıtırım.
    • 20
      kaybetme korkusu olabileceği gibi özürüne anlam yükleyip sizi çok da takmayan insan olabilir. başından savmak istiyordur belki.
    • 21
      karşısındaki kişiyi kaybetmek istemeyen insandır. yüreği güzeldir de kendisine tavsiyem değmez o sizi kaybetmekten korkmuyorsa siz de korkmayın.
      • Peki apla, aklımda bulunsun.
      • Var ol. smiley
    • 22
      mütemadiyen altında "tamam amk kes yeter ya" yatan özür dilemedir xd
    • 23
      "özür dilemek" yapılan hatanın farkına varılarak, telafi etmek adına atılan bir adımdır. Burada önemli olan hatanın farkına varılmasıdır ve erdemli bir davranıştır, kabul ediyorum ama bir insan bir konuda "tamamen" hatasızken çıkıp özür diliyorsa, kendine olan öz saygısını gözden geçirmelidir.

      Öncelikle, uzatmamak için özür dilemek diye bir şey yok,konu uzatmak istemeyeceğin kadar saçmaysa ve kendini yeterince ifade ettiysen, susarsın (zaten ne anlatırsan anlat, karşındakinin anladığı kadarsın gerçeği de var)
      Karşındakini kaybetmemek için özür dilemek (bir kere "kaybetme" olayı tek taraflı değil, karşılıklı olarak birbirinizin hayatından çıkıyorsunuz ve sadece bir taraf kaybetmiyor) -gerçekten hatasızsan- hem daha saçma, hem de suistimale açık bir hareket.

      Değerleriniz olsun,çizgileriniz olsun,sizi siz yapan şeyler olsun. Karşınızdaki insan kendine çok değer verdiği için siz onun duvarlarını aşabilmek adına özür diliyorsunuz ve bunu yaparken kendi kişiliğinizden ödün veriyorsunuz.
      Bakın değmez,cidden kimse için değ-mez
    • 24
      Olası kalp kırılmalarına engel olmak istiyor olabilir.
    • 25
      karşısındaki insan sabun kalıbı olduğu için, yeter ki sussun diye özür dileyen insandır. başka çaresi olmayan akıllı insandır efenim.