kayıt

gitgide öğrenci kalitesinin düşmesi

  1. 12
    Üstteki #1774350 bu girdiye katılmakla beraber bunun sebeplerini naçizane bir eğitimci olarak yorumlamak istediğim başlık.

    Nesil kavramı aslında şahsi fikrime göre doğanların oluşturduğu değil doğuranların dünyaya hem somut hem de soyut olarak kazandırdıkları bireylerden meydana gelir. Doğan birey 1200 yılında da 2020 yılında da aynıdır. Tek fark dünyanın geldiği nokta. Her nesile toplumsal olaylar büyük ölçüde damga vurmuş ki burada bireyleri yetiştirme tarzları çok fazla etkilemiş.

    Çok fazla uzatmadan şimdiki neslin de bu kadar hazırcı ve bilgiyi direkt istemesinin sebebi bana göre öncelikle içerisinde bulunduğumuz çağın bilgisayar, yapay zeka, daha az reel daha fazla sanal yapıdan oluşması. Bizim zamanımızda ansiklopediden araştırma yapmak diye bir olay varken şimdi bunu herhangi bir öğrenciye yaptırmak mümkün değil. Zaten mantıklı da değil. Elinde imkanı olan kişi 2 dakikada ulaşabileceği bilgiye neden kilerdeki çuvallara tepiştirilmiş britannica'lardan baksın ki? Burada da işin eğitim sistemi kısmı başlıyor işte. 30 yıl öncesi ile şu an arasında dünyada belki de 300-400 yıla karşılık gelecek kadar teknolojik ve bilişsel devrim yaşanmışken eğitim neden hala yerinde sayıyor? Düşünce yapısı olarak birbiriyle çok alakasız iki kuşak olmasına rağmen özellikle ülkemizde ikisine de verilmeye çalışılan eğitim aynı. Neden günümüz şartlarına paralel olarak yeni neslin ve toplumun ihtiyaçlarını, yeni mesleki hayatın işleyişini karşılayacak bir eğitim dönüşümünü yakalayamadık? Bunu yapabilen ülkeler parmakla gösteriliyor Finlandiya, hong kong vs. Biz ise bu treni çok seneler önce kaçırdık. Öğrenci kalitesi olarak bakmamak lazım olaya. Bir diğer husus ise ailelerin yetiştirme tarzı. Özellikle son zamanlarda çalışan anne-baba durumu önemli bir faktör olabilir. Bu da tabi ki çocuğun kişisel eğitime en fazla ihtiyaç duyduğu zaman bakıcı gibi aile dışından insanlara teslim edilen çocukların yeterli aile eğitimini alamaması ve bunu takip eden süreçte ailenin çocuğuna karşı fazla koruyucu davranması gibi etkenler söz konusu olabilir. Tabi bu konular derinlemesine tartışılabilecek şeylerdir katılanı, katılmayanı çok olabilir.
  2. 11
    tdk'ye göre "gitgide" yazılır ama yine de siz bilirsinzi asdgagkşjkldsjfhn ya ben bu random'ı canım sıkıldıkça atar oldum millet de beni ota boka gülen pembe götlü biri sanıcak asşldfhbjaskldfh

    öğrenci kalitesi düşmüyor, eğitimin kalitesi düşüyor. her kuşak kendisinden sonraki kuşakları eleştirmeye meyillidir zaten. eskiden x kuşağı bizim kuşağı yani y'leri eleştirirdi, şimdi de bizim kuşak x kuşağıyla birlik oldu z kuşağını eleştiriyor. x kuşağı z kuşağını görünce bize razı hâle geldi vallahi asdgklşaşdogjklas milattan önce aristo bile gelecekten kuşkulu amk. bakın millattan önce yaa. yani havva'nın böyle bi dünyaya çocuk getirmek istemiyorum dediğini düşünün. yer kabuğu yeni soğumuş falan. tasası da çocuk yanmasın asjkldghasdfkj hatta dur lan bununla ilgili bi vidyo var. aha: yok bulamadım. araştırıp geldim ama yok amk. havva bunu diyor sonra the end yazıp jenerik akıyor asşkldjasdfmnh neyse. bulan dm'den salsın bana da şuraya ekliyim. konu bütünlüğü açısından önemli sadşlgjsfdckvjnb

    yeni kuşak beceriksiz deniyor. ne sanat ne zanaat. haklılar fakat temeli boş bi tespit. zaten böyle olucaktı. yapay zekâ çağının makine öğrenmesi evresindeyiz. e çocuklar da hazıra konuyo pek tabii. öğrenme metotları dene yanıl şeklinde değil, bilgiyi doğrudan almaya taraftarlar. vakit yok vakit, eğlemek istiyolar. niçe'nin dediği gibi günün 3'te 1'ini kendilerine ayırmayınca mutsuz hissediyolar, o gün hiç yaşanmamış hissediyolar. aslında gâyet akıllılar. var olan düzene apolitik ama doğru ve gerçekçi yani daha somut mazaretlerle karşı çıkıyolar. meselâ sanayide şimdiki çıraklara tek fiske dahi vuramazsın. usta şimdiki gençlik nazlı diyo ama bilmiyo ki şimdiki gençlik açıp okumasa da insanî boyutta düşünmeyi daha iyi becerebildiği için doğuştan hak hukuk biliyo, senin gibi sik kafalı değil ustaaa! neyse, öğrenicekler. eskilerin işçisi gel beni sik diyodu ya, bu yeni nesil işçiler işverene götveren muamelesi yapıcak, hep de hiç marx okumadan. bunu da tarihe not düşün sdaljkogslıdf

    neyse daha başka meseleleri yazar, ayrıntıya da inerdim ama okumıycaksınız amk. hem uğraşamam da. ruhum z benim slafkhsdfasdfh
  3. 10
    okulda verilen eğitimden değil yine okul ve çevresinde gerçekleşen örtük öğrenmeden kaynaklanır. toplumun her kesiminde her konuda meydana gelen değişim bunun sebebidir. bunun önüne geçmek ancak arka arkaya en az 3 nesilin değişmesi ile mümkündür. ancak bir nesli toptan uyandırmak ve düzeltmek mümkün değil gibi gözüküyor.
  4. 9
    Öğrenci kalitesinin gitgide düşmesi ????????
  5. 8
    bomonti bira ve captain black sigaralar, bir liselinin neyine mesela??????? ders çalışmak dışında yaptığı bunlarla uğraşmaksa, acıma duygum feci şekilde körükleniyor.
  6. 7
    yalan. aksine öğrenci kalitesi gitgide yükselmektedir. önceden bir üniversitede 4 yıl dayanabilen öğrenci günümüzde 12 yıl kadar dayanabilmektedir. öğrencilik komponentleri uzun yıllar eskimemektedir ve askerlik geçirmez malzemeden yapılmaktadır.

    ha bir de "gitgide öğrenci" değil "gitgide düşmesi" olacak o.
  7. 6
    git gide eğitim-öğretim kalitesinin düşmesi ile açıklanabilir.
  8. 5
    git gide öğretmen kalitesinin düşmesiyle yarışan hadise.
  9. 4
    Başlıktaki hatadan da anlaşılacak gerçek.

    "Öğrenci kalitesinin gitgide düşmesi." Olmalı.
    Hadi simdi tartışın.
    • asıl hata, devrik ifadeyi hatalı zannetmek olmasın..?
    • Gitgide bitişik yazılır.
    • hadi buyur, burdan yak..
      www.youtube.com/...
  10. 3
    emin çapa'nın tedx konuşmasında üstüne bastığı sorun. sonuna kadar izlenmesi gereken gerçekten bilgilendirici ve düşündürücü bir video.

    www.youtube.com/...

    not: emin çapa bir ekonomist ve ülkenin nasıl yönetilmesi gerektiği, eğitimin nasıl olması, nelere yatırım yapmamız gerektiği konusunda devletin başındakilerden çok çok çok daha ileri bir seviyede.
  11. 2
    (bkz: imam hatipler kapatılsın)
  12. 1
    net şekilde göze çarpan durum
    aslında istatistikî verilerle ispatlanmasına dahi hâcet yok ; ama onu da verebiliriz.

    Öncelikle yeni nesil( takriben 94 sonrası) az okuyor. okuyan az bir zümrenin geneli de edebî değeri olmayan zırvalıklarla meşgul. (şu abuk sabuk wattpat hikâyeleri gibi çöpler)

    ben 17-30 yaş arası gazete okuyan kişi görmedim. çok çok nadir.

    köşe yazarı takip eden, bulmaca çözen yok.

    Türk ve dünyâ klâsikleri gençlerce ilgi görmüyor. Bu sebeple gençlerin Türkçeleri de oldukça zayıf. Örnek ygs türkçe ortalaması. Gençler türkçe testinde ortalama yüzde 40 başarı yakalamışlar.

    Ayrıca Liselere giriş sınavı teog'da müfredat çok yazıf, konular kısıtlı mesela bizim zamanımızda Coğrafya ve tarih vardı oks'nin içinde. şimdi bir tek İnkılâp tarihi var teog'da. Fen desen bizim zamanımızdaki gibi değil kırpılmış.

    lgs veya oks zamanında 1 yahut 2 birinci çıkardı; teog'da binlerce birinci çıkıyormuş. sınav aşırı kolaylaştı çünkü.

    Yukarıdaki soruna hükûmet 15 yıllık süre zarfında bir çözüm bulamadı hattâ daha allak bullak oldu eğitim. Türkiye Eğitim sorununu aşmazsa, gelecekteki lider ülkeler arasına girmemiz imkânsız.