kayıt

blade runner 2049

  1. 14
    muhtemelen çok güzel filmdir ancak bir hata yaptım ve önceki filmi izlemeden buna daldım. bu sebeple bana sıradan film gibi göründü. olayların arka planında ne yatıyor falan daha önceden bilmek gerekiyor sanırım. 2 saat 43 dakika sürmesi nedeniyle arada bir durdurup hava almak durumunda kaldım.

    yine de filmin içinde bana her ve district 9 gibi güzel yapımları hatırlatan sahneler oldukça fazlaydı. distopik havası equilibrium filmini de anımsattı. güzeldi denebilir, keşke izlemeseymişim dedirtmedi.
  2. 13
    Sonunda Blu rayi çıkabilmiş film
  3. 12
    birazdan bodoslama dalacağım efsanenin devam filmi. umarım blade runner'dan aşağı kalır yanı yoktur.

  4. 11
    denis villeneuve'nin yönettiği 1982 yapımlı ilk filmin devam filmi.

    yönetmenin görsellik adına bize sunduğu sinematografi şölenine diyecek yok.müzikleri de hans zimmer yapınca ortaya çok güzel bir iş çıkmış.fakat hikayecilik için aynısını söyleyemeyeceğim.bilim kurgu filmlerinde gizem unsurunun dozunda kullanılmaması seyirciye meraktan çok hikayeden kaçışı vadediyor.bu filmde de ilk bir buçuk saat çok hırpalandığımı hissettim.görsellik ve birnevi hikayenin çekiciliğini umut ederek izledim ama finalde benim için biraz basit kaçtı.ilk filme kıyasla eleştirirsek güzel bir devam filmi olduğunu söyleyebiliriz ama beklentimi çok yüksek tuttuğumdan olsa gerek beni tatmin etmedi.7/10
  5. 10
    Blade Runner 2049'u izlerken hangi sahnelerin sansürlendiğini anladım ve birden aklıma Trainspotting'in tartışmalı durumu geldi. Sinema bir sanattır, sanatı sanat olarak görmeyen, onun estetik ve doğal halini bozan insan/insanlara kızgınım. En büyük kaçış yerimiz sinemada bile istediğimizi elde edemiyoruz.Olanı olduğu gibi izleyemiyor ve amaçtan sapıyorsak bunun mantığı ne? Sosyal medyada zaten her türlü seksi ve müstehcen resimler paylaşılıyorken, filme oto sansür gelmesi de neyin nesi? Akıllara zarar. Korku insanı ne hallere sokuyor. Filmin sahneleri çok komik olmuş.
  6. 9
    Görüp görebileceğiniz en iyi devam filmlerinden biridir. ilk filmdeki atmosferi, distopik ve karanlık havası aynen sağlanmıştır. bunların üstüne 30 yıllık teknolojik gelişimlerin de bu kadar iyi işlenmesi gerçekten enfes olmuş. film uzun evet ama kendinizi o atmosfere kaptırabilirseniz hiç bitmeyeceğini isteyeceksiniz eminim.

    ben filmi hafif yağmurlu bir akşam son seansta izledim. salondan çıktıktan sonra sanki o distopik ortam dışarda devam ediyormuş gibi hissettirdi bana ve daha önce hiçbir film böyle hissettirememişti.

    bazıları filmi basit, artık her yerde gördüğümüz yapay zeka bilim kurgularıyla karşılaştırma gafletine düşüyor. burada bilinmesi gereken en önemli nokta, şu an sık sık karşımıza çıkan yapay zekalı filmlerin temeli en temeli blade runnerdır. filme özellikle bu gözle bakmak bence önemli.

    film sinemalarda sansüre uğramış. bu konu hakkında söylenecek çok şey var aslında ama kime nereye işte. bu sansürlerin tam olarak nerelerde olduğunu bilmiyorum. (bazı sahnelerdeki iğrenç yakınlaştırmalar hariç) tamamen kesilen sahnelerde çok vurucu, filmden aklımızda kalacak keskin diyaloglar olduğunu tahmin ediyorum. bunu öğrenmek için filmin malum ortamlara düşmesi gerekiyor tabii. filmin bu haliyle puanım 8.5/10
  7. 8
    ikinci yarısının ortasında sinemayı terk ettiğim film. evet hayatımda ilk defa bir filmi yarım bıraktım ve pişman değilim.
    biraz daha yavaş işleselerdi salonda uyuyacaktım ama gideyim evimde yatayım dedim.
  8. 7
    sansür olmasından dolayı birçok seyircinin izlemekten kaçtığı film.

    filmin çekileceğini duyduğumdan beri izlemeyi bekliyordum ama sansür yüzünden biraz geri adım atmaya başladım. rtük oraya da mı el attı naptı ?
  9. 6
    vizyona giren ama sansüre uğrayan (wtf) film. bilimkurguda bu kadar büyük etkiler yaratan filmin ikincisinin sansüre uğramasının nedeni ise şu;

    twitter.com/...

    harika.
  10. 5
    6 ekim tarihinde vizyona girecek. seyretmek gerek.
  11. 4
    atmosferin neredeyse tamamının korunuyor olması nefis. umarım filmi batırmazlar. çok ümitliyim. harrison ford'a ek olarak ryan gossling de filmde başrolde.
  12. 3
    baoww trailer'ı yayınlanmış. acayip sevinçliyim şu an. atmosfer hiç bozulmamış ilk filme gönderme yapılan bir çok sahne var.

    www.youtube.com/...

  13. 2
    Rick Deckard’ın 34 Yıldır Ne yaptığını Görmenin Vakti Geldi…Ryan Gosling ve Harrison Ford başrollerde. Yönetmen Denis Villeneuve.

    BLADE RUNNER 2049: BIÇAK SIRTI Ekim 2017’de sinemalarda.

    youtu.be/...
  14. 1
    ridley scott'ın efsane filmi blade runner'ın devam filmi. başrolde yine harrison ford var. ilk film 2019 yılında geçiyordu. 30 sene sonrasını ele alıyor.

    www.youtube.com/...