kayıt

the crown

  1. 1
    bir netflix dizisi. 8 ocak 2017 74. altın küre ödülleri'nde en iyi tv dizisi-drama ödülünü kaptı.

    (bkz: Claire Foy)
  2. 2
    meşhur ingiltere kraliçesi elizabeth'in hayatını konu alan netflix dizisi. imdb puanı 8.8.

    şahsi olarak beğendim fakat oturup öyle 2 bölüm ardı ardına izleyebileceğim kıvamda bir dizi de değil. fakat dizinin didaktik yönü çok yoğun hissediliyor. izlerken çok şey öğreneceğiniz kesin.
  3. 3
    yeni sezonu malum ortamlara düşmüş dizidir.
  4. 4
    an itibariyle başladığım dizi. eleştirmenliği bitirince yapacağım.
  5. 5
    claire foy ve matt smith'in oyunculuklarının beni kitlediği dizi. monarşiden hoşlanmam * ama ingiliz dönem dizilerine de hayır demem.

    ayrıca yine pişman etmeyen bir jeneriğe sahiptir. (bkz: netflix dizi jeneriklerinin çok güzel olması)
  6. 6
    ngilterenin monarşiden parlementer rejime geçiş hikayesinin saray içi entrikalarla harmanlanıp işlendiği tarihi dizidir.

    çekim kalitesi ve dizinin senaryosunun işlenişi son zaman dizileri arasında görülen en iyi iştir.
  7. 7
    ingiliz kraliyet ailesinin hayatını ve o dönemki bütün politik gelişmeleri muhteşem bir senaryo ustalığı, titiz bir kurgu, dikkat çekici bir ayrıntıyla anlatan dizidir.
    dizinin bütün oyuncuları ustalığını sergilemekte birbirleriyle yarışır.
    izlediğim yüzlerce görsel sanat yapımları içinde, sanat yönetmenliği bu kadar ince ve mükemmele yakın olan hiç bir yapım izlemedim.

    dizinin 1. sezon 7. bölümünde kraliçe, başbakan winston churchill'e anayasa kitapçığı fırlatıyor. demek ki demokrasilerde temsili otoritenin bazen bunu yapması gerekiyor. ama bu olay üzerine britanya'da dolar iki katına fırlamıyor.
  8. 8
    beni kraliçe 2. elizabeth'in gençliğine aşık eden dizidir. hüzünlü ve güzel kraliçem, sarayı, memleketi ve bunak hükümeti idare ediyor bu genç yaşında. hepsinin üzerine bir de şaşkaloz herifi de idare ediyor.

    londra beni bulsun!!!
  9. 9
    daha önce bu ortamlarda bir çok yönden defalarca övdüğüm dizidir. lakin ikinci sezonda, büyük halkçı lider cemal abdul nasr'ı histerik bir manyak gibi göstermeleri beni çok üzmüştür. cemal abdul nasr, her zaman halklarının çıkarını gözeten vatansever güzel bir arkadaşımızdı. the crown gibi bir diziye bu oryantalist bakış açısı hiç yakışmamıştır.
    bizim siyasal islamcılarımız, ekseri müslüman kardeşler geleneğinden geldiği için, nasr'ı sevmezler. zaten siyasal islam ve vatan severlik kavramları çok da yan yana gelecek kavramlar değildir.

    bir de demek istiyorum ki; eyyy prens philip , sen kimsin yaaa? senin haddine mi düşmüş benim genç ve güzel kraliçemi bu kadar üzmek? altın dişin kırılsın senin it oğlu it. kraliçem insan gibi insan ki seni boğdurtmuyor. gerçi boğdurtmak falan tarzı değildir sayın elizabeth'in. genelde cinayetlerine trafik kazası süsü verir.

    londra beni bul, londra beni bulsun.
  10. 10
    Çok hızlı bir biçimde bitirdiğim yaklaşık 50-60 dakikalık sezon başı 10 bölümü olan 2 sezonu yayınlanmış british dizisi.

    British dizilerini incelerken the queen'imizi çok sevdiğimden izlemeye karar verdiğim ve ilk iki bölümünü falan diğer müthiş bölümlerine oranla biraz sıkıcı bulduğum dizi.

    Claire foy hanımefendinin döktürdüğü dizi.

    Oyuncuların canlandırmayı hedefledikleri kişilere benzerlikleri gerçekten takdir edilesi. Müthiş aksan ve mekandan kıyafetlere her şey için çaba harcanmış oluşuna seyirci olmak da enfes.

    Bayağı beğendim bu diziyi. Kasım'da çıkacak ve muhtemelen peş peşe verilecek olan diğer iki sezon için de sabırsızlanıyorum tabii oyuncu kadrosu değişecek.
  11. 11
    yeni sezonu covid-19 yüzünden 2022 yılından önce yayınlanmayacak olan dizi.

    twitter.com/...

    izleyenlerine duyurulur.
  12. 12
    Zaten Olivia colman anamız ve helena bonham carter'lı sezonlar pek hoş olmasa da ne bileyim.. Üzüldüm ertelenmesine.

    Yine ve yeniden Chernobyl izleyeyim bari.
  13. 13
    Dizisizlikten yakın zamanda yeni sezonunu izleyeceğim dizi, biraz daha bekletmeyi düşünmüştüm.

    Prenses diana'ya yapılanların bir kısmı yayımlanmıştır dizi aracılığıyla, bakalım ne kadarına müsaade edilecek..

    Claire foy'u hasretle anıyorum hala.
  14. 14
    vizelerden hemen sonra yeni sezonunu izleyeceğim canım dizim. hayranlıkla izliyorum diziyi. bu kadar ağır, soğuk ve bu kadar kaliteli olunmaz ama.
  15. 15
    4. sezonunun fragmanında diana'nın gelinliğini gördükten beridir tüylerimi her bölümüyle diken diken eden dizidir, sezondur. soundtrack çok güzel çünkü 80'ler. gillian anderson, helena bonham carter, josh o'connor ve daha niceleri... tek kelimeyle büyüleyici.
  16. 16
    Dün ilk bölümünü izledim 4.sezonun. Bölüm altında bir yorum görünce bir an Claire foy hayranlığımı kenara bırakarak daha gerçekçi biçimde eleştiride bulunmam gerektiğini düşündüm.

    Dizide kraliyet ailesinin rezaletlerinden çok üstünkörü bahsedildiği bir gerçek. Zaten diziye başladığımda da kraliçeye jest olarak çekildiğini okumuştum, reklam çalışması.

    Nazi destekçisi amcalarını dahi sanki aileyle hiç ilişiği kalmamış gibi gösteren dizi, ben hiç zannetmiyorum kraliyetin akrabalarla bozuşacağını.

    Bir de dikkatimi çeken noktalardan biri fark edeceğiniz üzere her karakter başta çılgınlar gibi sevdiriliyor seyirciye, hepsini anlayıp çoğuna hak veriyoruz ve sonrasındaki tüm üstünkörü Bahsedilen ahlak dışı davranışlarını olması gerekenden daha az kötü görüyoruz.

    Dizideki oyuncu seçimleri harika olduğundan aslında kötü ve eksik yanlarını göz ardı etmek zor olmuyor fakat dizideki birçok olayın taraflı ve çoğunlukla da eksik anlatıldığı göz önünde bulundurulmalı.

    Bunlar dışında oyuncuların gerçeklerine benzerliği ve dizi müzikleri son derece başarılı.

    youtu.be/...
  17. 17
    İlk 2 sezonuna kapıldığım 3. Sezonuyla Claire Foy hanımefendinin olmamasıyla şok yaşadığım ama hâlâ etkisinde olduğum Netflix dizisi.
  18. 18
    Ana kraliçemle ortak izlemeye başladığımız dizimiz... Annem bunu beğendi. Neler dönmüş serhat tepkileri eşliğinde izlemekteyiz.
  19. 19
    acaba kraliçe de izliyor mudur diye merak ettiğim dizi. neredeyse yüz yıllık ömründe kurgusal da olsa neler neler yaşamışsın... kimin şeytanı kimin kraliçesi ama varsın hala soluyorsun bu hayatı.