kayıt

geceye bir ayet bırak

  1. 29
    Rahman ve Rahim olan Allah'ın adı ile;

    "Muhammed bir elçiden başkası değildir. ondan önce de elçiler gelip geçmiştir. şimdi o ölse yahut öldürülse topuklarınız üzerine gerisin geri mi döneceksiniz! İki topuğu üzerine geri dönen, Allah'a hiçbir şekilde zarar veremez. Allah, şükredenleri ödüllendirecektir."

    Al-i imran suresi, 144. ayet
  2. 30
    Tanrım, Tanrım neden beni bıraktın?”(matta 27:46)

    Rabbin seni terketmedi sana darılmadı da(duhâ:3)
    • herkesin farkedemeyeceği bişey bu..

      aynı frekansta mıyız acaba ?
    • Güzel bir gönderme yapmış arap peygamberi
  3. 31
    -- spoiler --

    günün ve var olan tantananın anlam ve önemine ithafen

    -- spoiler --

    "Başınıza gelen herhangi bir musibet, kendi ellerinizle işledikleriniz yüzündendir. (Bununla beraber) Allah çoğunu affeder." (şuara 30)
  4. 32
    "Sen affetme yolunu seç; iyilikle, güzel davranışla emret ve câhillerden yüzçevir."

    A'raf/199.
  5. 33
    ''Kesinlikle senin düşündüğün gibi değil! Dönüş Rabbine olmasına rağmen insan, kendisini yeterli gördüğünde, kesinlikle azar.''

    alak 6-8
  6. 34
    "rabbin seni terk etmedi, sana darılmadı da."
  7. 35
    "asr'a yemin olsun ki insan gerçekten ziyandadır."
  8. 36
    "de ki: sabahın rabbine sığınırım" (felak/1)
  9. 37
    "كُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ ثُمَّ إِلَيْنَا تُرْجَعُونَ"

    "Her nefis, ölümü tadacak, sonra döndürülüp bize getirileceksiniz."

    ankebut, 57.
  10. 38
    "Ve kim Allah’a ve resûlüne itaat ederse ve Allah’a huşû duyar ve O’na karşı takva sahibi olursa o taktirde işte onlar, onlar kurtuluşa erenlerdir."

    nur suresi 52. ayet.

    edit: arapça kısmı çıkartıldı.
    • Bence böyle bir paylaşım doğru değil belki iyi niyetli yapıyorsun ama burada hayizli veya cenabet veya allahi sevmeyen küfür eden insanlar olabilir.iki secava girecem diye yaptığın şey günaha donmesin.
      Dipnot:madem ayet paylasican başına besmele koymakta gerekir
    • besmele konusunda haklısın, orijinalini silip meali bırakayım sadece. ameller niyetlere göredir :) bu devirde benim sorumluluğumda olmayan şeyler için endişelenecek kadar hassas değilim maalesef.
    • Ben sadece uyarayim dedim
    • o konuda bir sıkıntı yok, onore olurum :)
  11. 39
    Hadislerin dinde hüküm koyabileceğini iddia edenler için şunu bırakayım da ağlasınlar.

    De ki: “Kaldıkları süreyi Allah daha iyi bilir. Göklerin ve yerin gaybını bilmek O’na aittir. O, ne güzel görür; O, ne güzel işitir! Onların, O’ndan başka hiçbir dostu da yoktur. O, hükmüne hiçbir kimseyi ortak etmez.” (Kehf suresi 26)
  12. 40
    “Rabbinin yoluna, hikmetle, güzel öğütle davet et, onlarla en güzel şekilde tartış!” (Nahl/125)

  13. 41
    Eşhedüenne ilahe illallah ve eşhedüenne muhammeden abduhü ve Resulü
  14. 42
    "...de ki: kininizle geberin!" (ali imran suresi, yüzondokuzuncu ayet.)
  15. 43
    "فَبِأَيِّ آلَاء رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ"
    O halde siz, rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?

    "اِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْراًۜ"
    Evet, doğrusu her güçlüğün yanında bir kolaylık var.
  16. 44
    "Bak şu güzel göğe, onu yükseltti, mizanı koydu ki, Sakın tartıda taşkınlık etmeyesiniz.Tartıyı adaletle doğru tutun, teraziyi aksatmayın!"

    rahman 7,8.9.
  17. 45
    "Eğer Allah insanları zulümleri yüzünden hesaba çekseydi, yeryüzünde kımıldayan tek canlı bırakmazdı. Fakat Allah onları, belli bir vakte kadar erteler. Müddetleri (ecelleri) geldiği zaman, onu ne bir saat erteleyebilirler, ne de öne alabilirler."

    nahl, 61
  18. 46
    “Kadınlarınızdan âdetten kesilmiş olanlarla, henüz âdet görmeyenler hususunda tereddüt ederseniz, onların bekleme süresi üç aydır. Hamile olanların bekleme süresi ise, doğum yapmalarıyla sona erer. Kim Allah’a karşı gelmekten sakınırsa, Allah ona işinde bir kolaylık verir.”

    talak 4
    • favori ayetlerden
  19. 47
    "Ama ben size diyorum ki, kardeşine öfkelenen herkes yargılanacaktır. Kim kardeşine aşağılayıcı bir söz söylerse, Yüksek Kurul'da yargılanacaktır. Kim kardeşine ahmak derse, cehennem ateşini hak edecektir. "
    İnsanların aklıyla, tipiyle, düşüncesi ile dalga geçmeyin.
  20. 48
    "İnsanlara zorluk dokunduğu zaman; yan yatarken, otururken, ayaktayken bize yalvarır. Ama sıkıntısını çözdüğümüzde, kendisine dokunan bir zorluk yüzünden bize hiç yalvarmamış gibi çekip gider. Haksızlığa/aşırılığa sapanlara, yapmakta oldukları, işte böyle süslü gösterilmiştir."

    Yunus suresi, 12. Ayet.
  21. 49
    #1219155

    rahman ve rahim olan allah'ın adı ile;

    O inkâr edenler, ne yüzlerinden ne sırtlarından azabı uzak tutamayacakları ve hiçbir yardım da göremeyecekleri zamanı bir bilselerdi! Doğrusu şu ki, o onlara ansızın gelecek de onları şaşkınlıktan donduracak. Artık ne onu geri çevirmeye güçleri yetecek ne de yüzlerine bakılacak.Yemin olsun, senden önceki resullerle de alay edilmiştir. Sonunda, onlarla eğlenenleri, alay konusu yaptıkları şey kuşatıverdi.

    enbiya suresi, 39, 40 ve 41. ayetler.

    birden fazla oldu ama neyse, ahzab suresi ateistlerine cevap olsun maksat. karikateistik moronlar da "ya bunlar evrensel mi şimdi yea" ayağı çeker anca sanki ahzab suresi dışında sure yokmuş gibi, lan bırak da yaradan gönderdiği peygamberle olan iletişimine de yer versin kutsal kitabında bir zahmet.

    velhasılı islam'ın i'sini bilmeyen kekoların çoktuğu bir başlık haline gelmiş bu gece, girdi yazmayacağım dedim ama bunları şamarlamak farz ehehe...
  22. 50
    (Oruç) Sayılı günlerdir. Artık sizden kim hasta ya da yolculukta olursa tutamadığı günler sayısınca başka günlerde (tutsun). Zor dayanabilenlerin üzerinde bir yoksulu doyuracak kadar fidye (vardır). Kim gönülden bir hayır yaparsa bu da kendisi için hayırlıdır. Oruç tutmanız, -eğer bilirseniz-sizin için daha hayırlıdır.

    Bakara Suresi, 184. ayet.
  23. 51
    "Eğer Allahü teâlâ insanları küfür ve günahlarından ötürü dünyada cezalandıracak olsaydı, yer üzerinde tek canlı kalmazdı" Nahl/61
  24. 52
    "Hakkında kesin bilgi sahibi olmadığın şeyin peşine düşme. Çünkü kulak, göz ve kalp, bunların hepsi ondan sorumludur."

    isra 36.
  25. 53
    "sen, ölümsüz ve daima diri olan Allah'a güvenip dayan. O'nu hamd ile tespih et. kullarının günahlarından haberdar olarak o yeter."
    furkan-58