kayıt

geceye bir ayet bırak

  1. 101
    (Âl-i İmrân Suresi), 143. Ayet
    Andolsun, siz ölümle karşılaşmadan önce onu temenni ediyordunuz. İşte onu gördünüz, ama bakıp duruyorsunuz..

    Meali: hayırdır yemedi mi?
  2. 102
    "Ama ben size diyorum ki, kardeşine öfkelenen herkes yargılanacaktır. Kim kardeşine aşağılayıcı bir söz söylerse, Yüksek Kurul'da yargılanacaktır. Kim kardeşine ahmak derse, cehennem ateşini hak edecektir. "
    İnsanların aklıyla, tipiyle, düşüncesi ile dalga geçmeyin.
  3. 103
    ''Kesinlikle senin düşündüğün gibi değil! Dönüş Rabbine olmasına rağmen insan, kendisini yeterli gördüğünde, kesinlikle azar.''

    alak 6-8
  4. 104
    1:8 İster biz, ister gökten bir melek size bildirdiğimize ters düşen bir müjde bildirirse, lanet olsun ona!
  5. 105
    Yuhanna 4:8 "Sevmeyen kişi Tanrı'yı tanımaz. Çünkü Tanrı sevgidir."
  6. 106
    Muhammed'i ben gönderdim. Sonra bi de kitap yazdırdım. Kitap muhammed'in ben kitabın muhammed de benim ıspatımdır.

    Kesinlikle hiçbir çelişki yok.

    Bakara makara.
  7. 107
    "İnsanlara zorluk dokunduğu zaman; yan yatarken, otururken, ayaktayken bize yalvarır. Ama sıkıntısını çözdüğümüzde, kendisine dokunan bir zorluk yüzünden bize hiç yalvarmamış gibi çekip gider. Haksızlığa/aşırılığa sapanlara, yapmakta oldukları, işte böyle süslü gösterilmiştir."

    Yunus suresi, 12. Ayet.
  8. 108
    Yunus-12
    İnsana bir sıkıntı dokundu mu, gerek yan üstü yatarken, gerek otururken, gerekse ayakta iken (her hâlinde bu sıkıntıdan kurtulmak için) bize dua eder. Ama biz onun bu sıkıntısını ondan kaldırdık mı, sanki kendisine dokunan bir sıkıntı için bize hiç yalvarmamış gibi geçer gider. İşte o haddi aşanlara, yapmakta oldukları şeyler, böylece süslenmiş (hoş gösterilmiş)tir.

    Rabbimiz ne güzel tarif etmiş kulunu.
  9. 109
    Hiç kimse iki efendiye kulluk edemez. Ya birinden nefret edip ötekini sever,” Ya da birine bağlanıp ötekini hor görür.Siz hem Tanrı’ya hem paraya kulluk edemezsiniz!” (Matta 6:24)
  10. 110
    Sen bir hata degilsin, her günün kitabımda yazılı. Mezmurlar 139:15-16
  11. 111
    Uzak ve öfkeli değilim, ama sevginin tam ifadesiyim. 1 Yuhanna 4:16
  12. 112
    "Ey iman edenler! Yemek için çağrılmaksızın ve yemeğin pişmesini beklemeksizin (vakitli vakitsiz) Peygamber’in evlerine girmeyin, çağrıldığınız zaman girin. Yemeği yiyince de hemen dağılın. Sohbet için beklemeyin. Çünkü bu davranışınız Peygamber’i rahatsız etmekte, fakat o sizden de çekinmektedir. Allah ise gerçeği söylemekten çekinmez. Peygamberin hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. Böyle davranmanız hem sizin kalpleriniz, hem de onların kalpleri için daha temizdir. Allah’ın Resûlüne rahatsızlık vermeniz ve kendisinden sonra hanımlarını nikâhlamanız ebediyyen söz konusu olamaz. Çünkü bu, Allah katında büyük bir günahtır." - ahzab 53
  13. 113
    Oku
  14. 114
    müzik haramdır evet ama pantera hariç.. allah (cc) münafıklarla girdiği savaşlarda peygamber efendimize ve yüce ordusuna psikolojik destek verdiği için pantera'nın müziğini helal kılmıştır. inanmayan اللغة العربية süresinin 666.ayetine bakarak doğruluğunu kontrol edebilir.
  15. 115
    "Sizi ben yarattım, canınızı da ben alırım. Blah blah blah. Sevişmeyin, el ele de tutuşmayın hatta göz göze gelmeyin. Resim günah, sanat günah, müzik şeytan işi. Kapatın başınızı kocanız ne derse o. Bu dünyada sevişmezseniz öbür dünyada size bakire huriler vereceğiz. İçmeyin, zaten cennette içireceğiz bolca. Bıdı bıdı bıdı. Ağzınıza sıçsak bile şükredin. Şükret. Şükret. Cihad yap. Ona saldır, buna saldır. Dinini tüm dünyaya yay silah zoruyla. Ama biz hoşgörülüyüz. Oyyy yerim seni, kurban olduğum." Temalı ayetlerin saygıdeğer yazarlarımız tarafından paylaşıldığı başlık.

    Lol. Tldr.
  16. 116
    #1219155

    rahman ve rahim olan allah'ın adı ile;

    O inkâr edenler, ne yüzlerinden ne sırtlarından azabı uzak tutamayacakları ve hiçbir yardım da göremeyecekleri zamanı bir bilselerdi! Doğrusu şu ki, o onlara ansızın gelecek de onları şaşkınlıktan donduracak. Artık ne onu geri çevirmeye güçleri yetecek ne de yüzlerine bakılacak.Yemin olsun, senden önceki resullerle de alay edilmiştir. Sonunda, onlarla eğlenenleri, alay konusu yaptıkları şey kuşatıverdi.

    enbiya suresi, 39, 40 ve 41. ayetler.

    birden fazla oldu ama neyse, ahzab suresi ateistlerine cevap olsun maksat. karikateistik moronlar da "ya bunlar evrensel mi şimdi yea" ayağı çeker anca sanki ahzab suresi dışında sure yokmuş gibi, lan bırak da yaradan gönderdiği peygamberle olan iletişimine de yer versin kutsal kitabında bir zahmet.

    velhasılı islam'ın i'sini bilmeyen kekoların çoktuğu bir başlık haline gelmiş bu gece, girdi yazmayacağım dedim ama bunları şamarlamak farz ehehe...
  17. 117
    (Oruç) Sayılı günlerdir. Artık sizden kim hasta ya da yolculukta olursa tutamadığı günler sayısınca başka günlerde (tutsun). Zor dayanabilenlerin üzerinde bir yoksulu doyuracak kadar fidye (vardır). Kim gönülden bir hayır yaparsa bu da kendisi için hayırlıdır. Oruç tutmanız, -eğer bilirseniz-sizin için daha hayırlıdır.

    Bakara Suresi, 184. ayet.
  18. 118
    "Eğer Allahü teâlâ insanları küfür ve günahlarından ötürü dünyada cezalandıracak olsaydı, yer üzerinde tek canlı kalmazdı" Nahl/61
  19. 119
    "Hakkında kesin bilgi sahibi olmadığın şeyin peşine düşme. Çünkü kulak, göz ve kalp, bunların hepsi ondan sorumludur."

    isra 36.
  20. 120
    Ey iman edenler! Sizden önce kitap verilenlerden ve küfre sapanlardan, dininizi oyun ve eğlence edinenleri dost tutmayın. Eğer inanıyorsanız Allah'tan sakının.

    Maide suresi, 57. Ayet.

    Yok salavat zinciri, yok bu zinciri diye dinle dalga geçen agnostik kekolara destek atanlara gelsin bu.
  21. 121
    necm 19- 20 : Gördünüz mü o Lat ve Uzza'yı? Ve üçüncüleri olan ötekini, Menat'ı?
    necm 21- 22 : Onlar ulu turnalardır. Ve elbette şefaatleri umulur. * *

    nebe 31-34 : O şüphesiz Allah'a karşı gelmekten sakınanlara bir kurtuluş, bahçeler, üzümler, kendileriyle bir yaşta, göğüsleri çıkmış genç kızlar ve dolu dolu kadehler vardır. *

    tur 24 : Hizmetlerine verilmiş, kabuğunda saklı inci gibi gençler etrafında dönüp dolaşırlar. *

    ali imran 14 : kadınlar, oğullar, yük yük altın ve gümüş, salma atlar, davarlar ve ekinler gibi nefsin şiddetle arzuladığı şeyler insana süslü gösterildi. bunlar dünya hayatının geçimliğidir. oysa asıl varılacak güzel yer ancak allah'ın katındadır.

    duhan 38 : biz gökleri ,yeri ve bunlar arasında bulunanları, eğlenmek için yaratmadık. (bkz: versus) muhammed 36 : şüphesiz dünya hayatı ancak bir oyun ve eğlencedir. eğer inanır ve allah'a karşı gelmekten sakınırsanız o size mükafatınızı verir ve sizden mallarınızı (tamamen israf etmenizi) istemez. *

    ayrıca bkz.ahzab 37, nisa 34, tebbet suresi*
  22. 122
    Bir mü’minin bir mü’mini öldürmesi olacak şey değildir. Ancak yanlışlıkla olması başka. :dd

    ayeti okuyup okuyup gülüyorum, allah affetsin.
  23. 123
    #1473651
  24. 124
    "Sen af yolunu tut, iyiliği emret, cahillerden yüz çevir."

    A'RÂF-199
  25. 125
    İlkokuldayken Yuhanna diye danimarkalı bir kız arkadaşım olmuştu, o söylerdi arada böyle ayetleri. Ne çok severdim yuhanna’yı. Fethiye’li yârim.

    İsa ona şu karşılığı verdi: "Sana doğrusunu söyleyeyim, bir kimse yeniden doğmadıkça Tanrı'nın Egemenliği'ni göremez."
    Yuhanna 3:3