kayıt

kürk mantolu madonna

  1. 76
    kelimelerin birbiriyle bu kadar uyumlu olduğu, nokta koymadan cümleyi uzun uzadıya güzelleştiren, betimlemesinin en iyi olduğunu düşündüğüm ve dur durak bilmeden yürüyen adamın en sevdiğim kitabı
  2. 77
    Okumayanı dövüyorlar galiba.
  3. 78
    Okuduğum zaman sonunda çok üzüldüğüm fakat farklı bir sonu olsaydı bir daha sabahattin alinin kitaplarını okumama kararı vermeme neden olabilecek bir kitaptı.
  4. 79
    Bütün teessürlerimiz, inkisarlarımız (düş kırıklıklarımız), hiddetlerimiz, karşımıza çıkan hadiselerin anlaşılmadık, beklenmedik taraflarınadır. Her şeye hazır bulunan ve kimden ne gelebileceğini bilen bir insanı sarsmak mümkün müdür?

    Kürk Mantolu Madonna
  5. 80
    çocukken hep kürt mandolu diye okurdum. neden bilmiyorum. biraz değişiğim galiba.
  6. 81
    “bir kadının bize her şeyini verdiğini zannettiğimiz anda hakikatte bize hiçbir şey vermiş olmadığını görmek, bize en yakın olduğunu sandığımız sırada bizden, bütün mesafelerin ötesindeymiş kadar uzak bulunduğunu kabule mecbur olmak acı bir şey.”
  7. 82
    Tam bir yalnızlık senfonisidir. Nasıl bir yalnızlık tanımıdır yarabbi:
    -- spoiler için tıkla --


    “Ben de yalnızım… ” dedi. Bu sefer benim ellerimi kendi avuçlarının içine alarak: “Boğulacak kadar yalnızım… ” diye devam etti, “hasta bir köpek kadar yalnız… ”


    -- spoiler --

    Yüzüme tokat atılmış gibi hissetmiştir.
  8. 83
    'maykil jakson madonnaya kürk hediye etmiş bundan sonra senin adın kürk mantolu madonna olsun demiş kitap bunu anlatıyor'
  9. 84
    Buruk bir hikaye ama bana umduğumu verememişti.
  10. 85
    Buruk bir hikaye ama bana umduğumu verememişti.
    • valla beklentini nereye kadar çıkardın bilemiyorum ama bana da çok övmüşlerdi, övdükleri kadar varmış. raif efendi karakteri, onun iç muhasebesi, sessiz hali ve içindeki kopan fırtınalar..
  11. 86
    İçimizdeki şeytan varken bu kitabın daha çok konuşulması.. neyse
  12. 87
    ”evden çıktığında bir şey unuttuğunu fark ederek duraksayan, fakat unuttuğunun ne olduğunu bir türlü bulamayarak hafızasını ve ceplerini araştıran, nihayet ümidi kesince, aklı geride, ileri gitmek istemeyen adımlarla yoluna devam eden bir insan gibi üzüntülüydüm.”
  13. 88
    Bir tv programında bir kadının çıkıp da madonna’nın hayatını anlatıyor demesi...hala aklımdan çıkmıyor. Silemedim kafamdan..yardım lazım.
  14. 89
    Lise dönemindeki en sevdiğim kitabımdı.. ve yine lise dönemindeki eski sevgilimde kaldı.. burdan kendisine bir kez daha abv diyoruz..
  15. 90
    Yakında ayrıntılı bir şekilde anlatmak istediğim eser.
    Editleyeceğim
    Nesini anlatacağım, anlatılacak nesi var ki:
    Aşk romanı zannediliyor; ama degil.
    peki ne anlatıyor ? gibi
    • Sen anlat ben okurum düşüntü merak ettim xd. Ne anlatıyor acaba xd
  16. 91
    yakın tarihte bitirdiğim ve gün içinde kısım kısım aklıma düşen güzelim roman.
    keşke daha önce okusaydım diye hayıflanıyorum ama eski çiğliğimle belki hakkını veremezdim diyerek kendimi avutuyorum. öyle güzel. gereksiz yere sakız gibi uzatılan bölümleri yok bir kere. kimseye söyleyemediğimiz, farkına varınca bile utandığımız hislerimizle yüzleşmeye de sebep oluyor. okuyun.
  17. 92
    Bazı kitapları bitirdiğimde bir arkadaşı kaybetmiş hissine kapılırım. Kürk mantolu Madonna da bu kitaplardan biriydi benim için.
  18. 93
    raif denen dallamanın insanı çıldırttığı kitap.