kayıt

kürk mantolu madonna

  1. 51
    Nitelikli bir eser ama ergenlerin abarttığı kadar değil. Tavsiye edilir.
  2. 52
    İnstagram'da görmekten bıktığım kitap. okunmayan kitabı kahveyle kombinlemeyin.

    Sabahattin Ali candır. Çok seviyorum ancak popüler kültür ürünü olmasına sinir oluyorum.
  3. 53
    Sabahattin Ali'nin 1943 yılında yayımladığı romanı.Ne yazıkki son zamanlarda,"tumblr" kullanıcıları tarafından sadece kitap-kahve fotoğrafı koymak için bu efsane kitap kullanılıyor.Öyle ki bunun için bir karikatür var; encrypted-tbn2.gstatic.com/...
    -- spoiler --

    "Bitmiyor, sadece bazen belki güneşli bir günde veya kalabalık bir gecede geçtiğini sanıyorsun ama geçmiyor esasında. Alışıyorsun zamanla. Asla bitmiyor."

    -- spoiler --

  4. 54
    insanın kendi hayatından bir seyler bulabilecegi kesitlere sahip bir kitap." beni bu kadar cok sevdigine bir türlü inanamadığım icin sana asık olmadığımı zannediyormuşum. bunu simdi anlıyorum. demek ki, insanlar benden inanmak kabiliyetini almışlar. ama şimdi anlıyorum.sen beni inandırdın. seni seviyorum. deli gibi degil gayet aklı başında olarak seviyorum" gibi.
  5. 55
    Güzel roman. Okumak lazım mutlaka
  6. 56
    susatan kitaptır instagramda görüyoruz yanında hep bir kahve bir limonata bir bir şey
  7. 57
    bu kitabı yanında kahve bardağı ile fotoğraf çekinip instagrama atmak için değil de, gerçekten anlamak için okursanız ne kadar güzel bir kitap olduğunu anlayabilirsiniz.
  8. 58
    ilk kez lise son sınıfta yani 6 sene önce okuduğum kitabın, insanların son zamanda keşfetmesi son derece tuhaf, kitabı instagramda fotoğraf için kullanmak daha da tuhaf.
  9. 59
    Okunması gereken kitap. Henüz yeni bitirmeme rağmen ben de biraz abartılmış buluyorum. Özellikle sosyal medyanın kurbanı olduğunu düşünüyorum.

    Ama okurken 0 önyargı ile okudum ve bu yüzden bitirince türk edebiyatında yerinin her zaman kıymetli olacağına kanaat getirdim. Özellikle yalnızlığın tasviri çok iyi yapılmış. Dilinde osmanlıca kelimeler hakim olmasına rağmen anlaşılır.
  10. 60
    (bkz: operrated)
  11. 61
    (bkz: bi' kahve)
  12. 62
    bizim valide hanımın ve benim bir avazda okuduğumuz (tabiri caizse) ve "ah ulan Raif Efendi" diye veryansın ettiğimiz kitap.
  13. 63
    insanlara karşı önyargıları yok eden kitap.

    "sıradan insan"ın hiç de öyle iki kelimelik bi olayı olmadığının. yanınızdan geçen her insanın bir kitap olduğunun kanıtı niteliğinde.

    hayırlı sabahlar raif efendi.

  14. 64
    popülist kültürün eline düşmemeliydi. ama güzel. fakat bu aralar ne yazdığını unuttuğum kitaptır. sanırım raif diye bi herif vardı. kendisi iyi, duygusal bi abimizdi. bi manitası vardı. dert mi dert ekler dururdu raifin hayatına. nasıl başlamadı maddeye bende şaşırdım. naciye'yi öpmeden nasıl katlandı, ben çözemedım.
  15. 65
    Abd'li Madonna'nın aşk hayatını anlatan kitap. ben demiyorum başkaları diyor.
    mobile.twitter.com/...
  16. 66
    Kitaptan uyarlama türk-alman ortak yapımı filmin, geçtiğimiz Mart ayında çekimlerine başlanacağı konuşuluyordu ama sanırım henüz başlanmamış.

    Filmin şarkıcı madonna'nın hayatını anlatacağını düşünenler de varmış.
    Onları büyük bir sürpriz bekliyor olacak asdfghjk.
  17. 67
    twitter.com/...
  18. 68
    sabahattin ali’nin ölümsüz eseri.
    türkiye’de ilk defa zorlu psm drama sahnesi’nde 28 ve 29 kasım, saat 20.30’da oynanacak olan tiyatro oyunu, aynı zamanda.* başrollerde; menderes samancılar, tuba ünsal, alper saldıran, sercan badur, lila gürmen, sacide taşener yer alıyor.
  19. 69
    Sabahattin Ali'nin, Madonna'nın Los Angeles konserinde giydiği elli bin euroluk kaz tüyü kürkünü çok beğenmesi üzerine kaleme aldığı gerilim/korku türünde ki polisiye romandır.
  20. 70
    Bu kitap hakkında öyle bir dezenformasyon yaratıldı ki amerika nın planı olsa ancak bu kadar başarılı olabilirdi.başlığa bile iğrenç espri vardır diye girmeye korktum.O değil de tiyatro bilet fiyatı ne kadardır kim bilir? Hem ben Kuyucaklı Yusuf u daha çok sevmiştim zaten.
    • merhaba, iyi geceler dilerim. tiyatro bileti tam 70 ₺, öğrenci 50 ₺.
    • Teşekkürler bilgi için tükenmiş zaten biletler, hem de pahallı :-/
    • maalesef öyle, benim de son anda haberim olduğundan dolayı yine de başlığına yazmak istedim. hem de ilk defa oynanacak, oradan da bir bilgi vermiş oldum diye düşündüm. rica eder, tekrardan iyi geceler dilerim.
    • İyi geceler :) bu arada öğrenciyseniz bu tür etkinliklere yücel kültür Vakfı destek oluyor ben öğrenciyken çok yararlanmıştım bilginiz olsun
    • öğrenciyim evet. cemiyet yakınlığından ötürü bir şekilde ödemeden ya da yarısını ödeyerek ve hatta bazan da yarısının yarısını ödeyerek gidebiliyorum etkinliklere. yine de önerinize bir bakacağım. teşekkür ediyorum.
  21. 71
    evde öyle duruyor. henüz okumadım
  22. 72
    "İnsan ömrü doğumdan ölüme uzanan tek bir yoldan ibarettir ve bunun üzerinde yapılan her türlü taksimat sunidir"
  23. 73
    popülist kesimin ağzından düşürmediği sabahattin ali kitabı.
    yetti canımıza, daha iyi kitapları var.
  24. 74
    "Bu akşam anladım ki, bir insan diğer bir insana bazen hayata bağlandığından çok daha kuvvetli bağlarla sarılabilirmiş. Gene bu akşam anladım ki onu kaybettikten sonra ben dünyada ancak kof bir ceviz tanesi gibi yuvarlanıp sürüklenebilirim."

    Kelimelerin kalbe dokunduğunu kanıtlayan, okuduğum en özel kitaplardan biri.
  25. 75
    i.hizliresim.com/...