kayıt

tüp mide ameliyatı

  1. 1
    kilo vermek isteyenlerin başvurduğu en önemli yöntem. iyi bir ameliyat geçirildiği taktirde iştahınız kesilir ve sağlıklı biçimde kilo verebilirsiniz. www.tupmide.com/...

    rasim öztekin'in kızı pelin öztekin de bu ameliyatı olanlardan. sonuç da ortada. kız şimdi tanınmayacak şekilde.
  2. 2
    mide ameliyatı olmak günah mı sorusuna gelince mide ameliyatı mideye şifa kattığı için günah değildir ve kimsenin ameliyata günah demeye hakkı yok.
    • peki orucu bozar mı?
    • benim eniştem diyanet işlerinin dış cephe sıvasını yapmıştı, bence orucu bozar..
  3. 3
    (bkz: sleeve gastrektomi)
  4. 4
    Resmen faciaya davet. Hic gerek yok.
  5. 5
    mide küçültme ameliyatı olarak da bilinir. ameliyattan sonra uzun bir süre verilen beslenme programına uyulduğu taktirde inanılmaz bir değişim yaşayabilirsiniz.
  6. 6
    Sözlük olmadığı süreçte hayatımı en çok meşgul eden şey sanırım.

    Aslında dış güzellikle ilgilenen biri değilim hayatım boyunca da güzel yemek yemeyi sevmiş abur cubura dayanamayan biriyim. Yani olduğum durumdan pek de rahatsız degildim.

    Fakat 2 sene önce karşıma çıkan bir iş fırsatı kilo nedeniyle kaçtıktan sonra ve seker gibi rahatsızlık baslamak üzere olunca buna karar verdim. Fakat bundan önce yılların kilosunu bir fırsata çevirip askerlik sorununu çözdüm. Böylece param cebimde kaldı ve ameliyata girdim.

    Daha önce defalarca ameliyata girmiş biri olarak mide ağrısı beklentisi varken susuzluk nedeniyle ağlama noktasına geleceğimi hiç tahmin etmezdim. Ağrılardan ziyade dudağıma değecek ağzımı islatacak ufacık bir suya ihtiyacım vardi. Ameliyattan tam 36 saat sonra ilk yudumu küçük bir şırınga ile aldım. O siringadan da 10 ml suyu 20 dakikada içtim. Dolayısıyla ameliyattan daha zorlusu aslında tamamen değişen yeme içme kültürü oldu.

    Şu anda epey bir kilo vermiş durumda olsam da şayet kiloyu bu kadar çabuk vermek zorunda olmasam (kpss Eylül'de çünkü) kesinlikle sağlıklı beslenerek ve sporla vermeye çalışırdım. Bugün örneğin koca gün boyunca sadece 1 öğün yiyebildim. Açlık olsa da mideniz hiçbir şeyi almadığı için yiyemiyorsunuz böyle değişik bir olay. Akşam yemeğini bir önceki geceden düşünen ben artık yemek görmeye tahammül edemez oldum.

    Dolayısıyla herkese tavsiye edebileceğim bir durum değil. Eğer biraz iradeniz varsa çok değil biraz bunun yerine muhakkak diyetisyen kontrolünde her şeyden yiyebildiginiz bir diyeti tercih edin.