kayıt

powerbank alacakların dikkat etmesi gereken hususlar

  1. 1
    yanlışların yapılmasını engelleyici hususlardır. peki nelerdir bunlar ?

    1- satın alacağınız ürünün içindeki bataryaların markasını ve tipini öğrenin. lg-samsung-sony-panasonic gibi markalar powerbankler için pil üretmektedirler.
    önerim lityum-polimer pil barındıran powerbanklerı tercih etmenizdir. boyutları daha ufak ve ömürleri daha uzun olur.

    2- powerbanklerın üzerinde 10000 mah - 7000 mah gibi değerler yazar. bu powerbank içindeki pilin kapasitesini gösterir. ama size asla bu değer verilmez. çünkü enerji kayıpları olmaktadır. bazı markalar enerji kayıpları dahil olacak şekilde size verebileceği değerleri powerbank üstüne küçük harfler ve sayılarla yazarlar. örnek vermek gerekirse, philips 10000 mah powerbankler size kayıp dahil ortalama 7000 mah kapasite sunar ve bunu cihazın üstünde çince karışık şekilde anlayamayalım diye yazarlar.

    3- Madde 2' nin devamı gibi olacak ama, kayıptan kurtulmak için, alacağınız powerbankin bir tık üstü değeri alın. tavsiyem 16 bin mah. ama unutmayın, bu powerbankler uzun sürede şarj olacaklardır.

    4- Powerbank alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer husus, onu şarj edecek adaptöre de sahip olmak. Örnek vermek gerekirse, 16000 mah bir batarya, iphone adaptörü ile 10-12 saatten uzun şarj olabilir. (Çünkü 1 amper) Eğer 2 amper üstü bir adaptöre sahip olursanız, bu süreyi yarılayabilirsiniz.

    5- hızlı şarj teknolojisi barındıran powerbankleri tercih edin. Uyumlu powerbanklerin Üzerlerinde fast charge ya da quick charge 2.0-3.0 gibi tescilli teknolojilerin ibaresi bulunmaktadır.

    6- usb type-c ile şarj olan powerbankler önceliğiniz olsun. Bunun sebebi, usb type-c, micro usb ye göre daha yüksek akımı alıp powerbanke verebilir, bu da şarj zamanından tasarruf sağlar.

    7- son olarak, garantisi olan bir powerbank alın. akım koruma-yüksek akım kontrolü-akım kesme gibi özellikleri de olsun. he ayrıca telefonunuzun amper değerini öğrenip ona göre güç veren powerbankler de var, bunu da göz önünde bulundurabilirsiniz.

    bu üstte saydığım hususlara dikkat ederseniz, telefonunuz ve powerbankiniz uzun süre size enerji açısından hizmet verecektir.

    not: bu satın alma tavsiyesi değil ama olsun söyleyim. telefonunuzu ve powerbankinizi, powerbank kutusundan çıkan kısa kablo ile şarj ederseniz, enerji kayıpları daha az olacaktır. adamlar bu yüzden kısa kablo koyuyorlar.

    alıntı değil-parmak gücü. Sefa' dan saygılar.
    • baba, büyüksün!
  2. 2
    alacak parası olanların dikkat etmesi gereken hususlardır.

    (bkz: öğrenciyim demenin alternatif yolları)
  3. 3
    çakma almayın. şu carrefour'dur efendime söylim migros kasa yanlarında eşantiyon verilenlerden almayın. başka husus mu olur?

    sonra telefon kıçınızda patlıyor.
  4. 4
    eğer orijinal bir markaya ait powerbank almıyorsanız mAh'ları fake. 10.000 mAh yazıyor ama telefonu bir kez bile şarj etmiyor. Ayrıca telefona zarar veriyor. En kötüsü telefonun patlama riski oluyor sağlığınızdan değerli değil almayın çakma.
  5. 5
    almayın. xd

    mesela benim powerbankim yok. yanımda yedek dolu batarya taşırım uzun bir yere gidilecekse.
    yakın bir yere gidilecekse de şarja veririm telefonu gittiğim yerde.
    böyle de yaşanıyor.
  6. 6
    Bataryayı öldürdüğünü bilerek alsınlar
  7. 7
    Adam gibi bataryası olan ve çekirdeği bu bataryayı emmeye bi telefon alın. Telefonun yanında powerbank mi taşınır allasen?