kayıt

bir toplum nasıl yok edilir

  1. 1
    o toplumu oluşturan, öteden gelen değer ve yargıları nasıl yok edilir...

    çok kolay. hiç düşünmeyin, zaman da kaybetmeyin açın sabah saat 10-12 arası televizyonu izleyin. cevap televizyonda arkadaşlar. o beyin eriten yarışmalar, evlilik programları, deşifre ve reyting temelli saçma yapımlar. ya arkadaş akşam saat 7-10 arası açın bir de o televizyonu. diziler çöplüğü ya resmen.

    aşk'ın rengi, aşk'ın kokusu, satılmış aşk, aşk'ına eşkıya, Aşk züdütten Anlamaz, Aşk ve Günah, Aşk ve mavi, acı aşk, tatlı aşk...

    televizyonu kapatıyorsun oh be kafa sikiyormuş diyip laptopa geçiyorsun açıyorsun rahatlamak için biraz şarkı dinlemek için tık karşına çıkıyor:

    ''çantamda ne vaaağğrrr'' ''x mağazası indirim günü'' ''y ojesi sürüyorummm'' ''böcek yedik böcekkk'' ''hindistana gidiyorummm''

    lan ebenin götüne git. böyle zeka yoksunu yapımlar olabilir mi ya. gerçi onlar da masum, sonuçta sistem bunu aksettiriyor. düşünmemeyi, tüketmeyi, sorgulamamayı... akşam akşam sinirim yine zıpladı ya. hadi ulan ülkeyi bunlar batıramaz bu ne ki diyorsun iki haber izleyeyim diyorsun tecavüzler, patlamalar, yasa haline gelen saçmalıklar, yoldan geçiyor diye öldürmeler, kaçırmalar, gasp etmeler, dolandırmalar.

    yine konuyla alakalı: www.matematiksel.org/...
  2. 2
    bu da soru mu?

    bonba gibi bir şey atarak elbette.
  3. 3
    Cevabi ilk giride verilen soru.
  4. 4
    Toplumun var olan temelini devirmenin parayı yok etmekten başka daha kesin ve daha zekice bir yordamı yoktur. Süreç, ekonomi yasasının bütün o gizli güçlerinin yıkımı tarafındadır ve bu, milyonda bir kişinin dahi teşhis edemeyeceği şekilde olur.

    keynes reis.
  5. 5
    Bir toplumun birbiriyle iletişim kurduğu dili hedef alırsan, toplum yok almaya başlar. Bakınız eski sömürü ülkelerine şuan açlıkla, iç savaşla, işsizlikle ve bir çok bela ile uğraşıyor. Düşünsenize bir toplum dünyaya biz açız, diye haykırırken, bir zamanlar kendilerini sömüren ülkenin diliyle söylüyor bunu. Ne kadar acı.
  6. 6
    savaşmadan bir toplumu ancak medya aracılığı ile yok edebilirsiniz. belli şeyleri empoze ederek o toplumu adeta dize getirirsiniz. o beyinleri uyuşturdukdan sonra gerisi gelir zaten. bu durum eğitim içinde geçerlidir. yani hem eğitimi hemde medyayı ele alarak o toplumu ister yok edersiniz ister yönetirsiniz.
  7. 7
    zor olan durum.

    nerede yaşıyorsun? avengers film setinde mi? asgard'ı mı yok ediyorsun? thanos musun sen?
    yapmayın böyle tespitler gençler.
  8. 8
    (bkz: t-virüs)
  9. 9
    #1013465
  10. 10
    Bombayla yok edilir. Hiç değerlerden falan bahsetmeyin yeterli sayıda bomban varsa toplumun mkoyarsın. aksini iddia eden bombalanmamıştır.
  11. 11
    (bkz: siyasal İslam)
  12. 12
    Fiili savaş durumu dışında işgal yollarıyla olur:

    Milletin değerlerini empoze etmekle, tarihini unutturmakla, ekonomik olarak bağımsızlığını elinden almakla, yargının tarafsızlığını ve bağımsızlığını kaybetmesinden dolayı insanların bu veya başka sebeplerle devlete güvenini kaybetmesiyle, beyin göçüyle, üretemeyip yenilikleri takip etmekten geri kalmasıyla, aynı sınırlar içinde yaşayanların ayrışmasıyla yok edilebilir.

    (bkz: suriye)
    Yakın tarihimizdeki yok edilme tehlikesiyle karşılaşmış komşumuzun neden bu hale geldiğini iyi araştırmalıyız.
  13. 13
    balık tutmayı öğretmek yerine sürekli balık verilerek yok edilir.
  14. 14
    sapkın yaklaşımları normalleştirilir, dil dışı iletişim mekanımazları iptal edilir ve insanların birbirine korkuyla yaklaşması sağlanır.

    arkadaşlar fiziki mesafemizi koruyalım.
  15. 15
    bilinci yok edilerek. en kolay hedef uyuduğunu kabul edip, hiçbir şey yapmayarak uyanmayı bekleyen milletlerdir.
  16. 16
    fikrimce, bu işte dile saldırarak başlanır.
    dil bir milletin, toplumun omurgasıdır bence.
  17. 17
    Cevabı Türkiye'nin izlediği politikalarında saklı olan sual.
    Boşuna mı dil engelleniyor.