kayıt

öğretmen olmak

  1. 34
    yapmayan birisi ne kadar zor olduğunu bilmez, öğretmenlerin çoğunda eski heves yok ve eğitim fakülteleri pek tercih edilmiyor artık öyle rahat meslekse bu insanlar ve bu fakülteler neden bu halde hiç bir şey bilmeyen öğrenci de tüm dersleri beş olan da liseden aynı diplomayla mezun oluyor çoğu da şişirme notlarla okul birincisi olup da sınavda dökülen yüzlerce öğrenci tesadüf değil , okuldan gelen başarı puanından ötürü veliler ve müdürlerin öğretmene baskısıyla oluyor bunlar, öğretmenlere yönelik itibarsızlaştırma, karalama öğretmenlerin de eğitimin de sonunu getirdi getirecek hala bir kaç iyi okul ve öğrenciler var da o sayede ayakta duruyor kör topal bu sistem bir kaç köklü anadolu lisesi ve fen liseleri olmasa ülke hakikaten çöp denecek seviyede neden derseniz zorunlu eğitim garabetinden ötürü artık hak eden hak etmeyen herkes liseden resmen zorla mezun ediliyor 700.000 den fazla kişi baraj altı kalıyor sınavlarda, ailenin parası varsa barajın az üstünde puanlarla özel üniversitelerde(aslında dükkanlarda) ailenin durumu yoksa açıköğretimde okuyor böylece üniversite mezunu olmanın da anlamı kalmıyor zorunlu eğitim süresi arttıkça ve öğretmen itibarsızlıktıkça ve her yere pıtrak gibi üniversite açtıkça işsizlik de, yoksulluk da, suç da artıyor ve bu gidişle daha da artacak zorunlu eğitim 12 yıldan beş yıla düşer, akademik açıdan başarılı olmayan öğrenciler küçük yaştan bir meslek edinmeye yönlendirilirse eğitim de düzelir işsizlik de yoksulluk da azalır bunu ülkeyi yönetenler de biliyor ancak işlerine gelmiyor çünkü halkı sadakalarla ve boş vaatlerle uyutmak, kontrollü gerilim stratejileriyle düşman ve düşmanlar yaratıp ölümü gösterip sıtmaya razı etmeyi iktidarlarını devam ettirmenin bir yolu olarak görüyorlar..
  2. 33
    dünyanın en kebap mesleklerinden biri. zor olduğu iddiası tamamen öğretmen uydurması “bakın öyle havadan para almıyoruz, aylarca yatmıyoruz, biz de bir şeyler yapıyoruz.” acındırması. yemezler yavrum, yemezler.
  3. 32
    Bir şeyi sıfırdan birine öğretmek çok zor bir şey olduğu ve insanlarla uğraşmak zor olduğu için gerçekten saygı duyuyorum bu mesleğe. Bugüne kadar normal bir öğrencinin görmesi gerektiğinden daha çok öğretmen gördüm sanırım ve çoğu iyi diye tabir ettiklerimizdendi. Bence öğretmenlik sadece öğretim kısmıyla kalmıyor hayata bir şey katma kısmına da giriyor. Küçük yaşlarda rol model alınan insanlar oluyor. Sonrasında da hayata farklı bir bakış açısı sağlamaya kadar gidiyor. Yani bende öyle olmuştu en azından. Lise döneminde gerçekten harika insanlar tanıdım belki de onlar sayesinde at gözlüklerimi çıkarttım o yüzden gerçekten kendilerini yetiştirmekle başlayan ve devamında çevresini yetiştiren bu mesleğe çok saygım var.
    Ayrıca sabırlarına ayrı hayranım. İlkokula giden kuzenim var ailede matematiğimin iyi seviyesiyle bilindiğim için zaman zaman soru sormaya gelir yada yazılı öncesi çalıştırmam için amcam getirir. Bildiğim şeyi aktarmak o kadar zor ki. Hadi bir şekilde aktarıyorum diyelim bir de anlamıyor. Tam Allah'ım sabır ver derken bir de bence şöyle falan tarzı cümleler geliyor ardından. Çok zor gerçekten çok Zor.
  4. 31
    Devlete atanınca bütün dertlerinin biteceğini sanmaktır.. bu yüzden harıl harıl kpssye çalışılır
  5. 30
    yapamayacağımı ders anlatışımın 3. saatinde falan anladığım durumdur. hele ki özel kurslarda falan. malın biri vardı. gelmiş bu şu öyle değil miydi ispanyolcada diye? bre amına kodumunun embesili, madem biliyorsun neden ispanyolca dil kursuna geliyorsun?

    işte bu yüzden tercüman oldum.
  6. 29
    Yaş aralığı 7-11 olan öğrencilere ingilizce öğretiyorum. Kimse benim sabrımı sınamasın ya...
  7. 28
    Zor. Bakın valla zor.
    Üstteki girdide de söyledim aynısını.
    Saat 00.17 ve ben özel ders öğrencime telefon üzerinden, "çarşı" kelimesinin bir fiil olmadığını, isim olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Liseyi bitirip, 19 yaşına geldiği halde isimle fiilin ayrımını yapamayan öğrencilerle karşılaşıyoruz. Öğretmenlik kolay diyenlerin boğazına kolumu sokarım. Bakın tekrar ediyorum, kolumu sokarım.
    Çok ciddiyim.

    -ciddi
    • Çarşıyorum şu an.
    • Fiyatı iki katına çıkartmazsam çarşılasınlar beni. Şahidimsin.
      -piç
  8. 27
    "Muhtemeşem bir şey olduğuna olan inancım bir gün biterse, o gün terk etmeye yemin ettiğim durum. Yok öyle oturduğun yerden, kimseye bir faydan olmadan, bir hayata dokunmadan onca maaşı yemek. Aldığın her kuruşta asgari ücretle çocuklarını okutmaya çalışan o anne babanın emeği var. Gönül rahatlığıyla yiyemeyeceğin parayı kazanacağına açlıktan ölmek daha cazip geliyor."

    Uzuuun bir zaman önce bunu yazıp kenara koymuşum. Anam çok iddialı konuşmuşum ya...*
    Ara sıra eğitim vereceğim çocukları düşündükçe çığlıklar atarak kaçmak isteği duysam da içimdeki cevval ateş sönmedi çok şükür. Ne kadar zor bir meslek olduğunu fark edeli, tecrübe edeli çok uzun zaman olmadı. Zor olduğu kadar güzelmiş, hele de verdiğiniz emeğin, döktüğünüz terin karşılığını aldığınızda... Hakikaten kutsal be.

    Ve siz, öğretmenliğin yatarak yapıldığına inanan asalak dangalaklar... Evdeki 2 çocuğunuza tahammül edemeyip okula gideceği saati iple çekerken o yatıyor dediğiniz öğretmenler yeri geliyor 62 çocukla 6-8 saat uğraşıyor. Hem de eğitimi için uğraşıyor. Emek veriyor. Hatta belki sizin veremediğiniz sevgiyi, şefkati veriyor. Sizin yerinize annesi oluyor, babası oluyor. Akan sümüğünü siliyor üstünü başını düzeltiyor, başını okşuyor...
    Öğretmenlik her ne kadar artık değeri, itibarı ve ciddiyeti kayboldu dedikleri bir müessese olsa da hala işini hakkıyla yapıp hayatlara güzelce dokunan öğretmenlerin var olduğu unutulmamalı.
    Onları alınlarından öpüyorum.

    -cvp
  9. 26
    Yıllardır bunun için okuyorum ve artık bu sene mezun olurum herhalde galiba böyle umuyorum. Ilk seneden atanmayı zaten bekemiyorum ama belki 2.sene atanabilirim. Eğer ki öğretmen olabilirsem kendimce çok farklı düşüncelerim var uygulamaya çalışıcam bekleyip görelim.
  10. 25
    1923'te zordur

    nazi kampIna alIyolar sanki kontrata bak. ozel okullarIn kontratlarIna laf ederken neler gorduk.
  11. 24
    Öğretmen olmak mesai saatleri dışında da devam eden bir çalışma hayatın olduğunu kabullenmektektir.

    * bir çocuğa kaşık tutmasını öğretmek, diğerine tuvalet sonrası temizliğini öğretmek, bir diğerinin arkadaşlarını sevmesini sağlamak, ötekinin şiddet içeren davranışlarını yok etmesi için çalışmak..

    * 3 le 5’i toplamasını kılavuz kitabını takip eden herkes öğretir çocuklara.

    Evet biliyorum, ben dahil bir çoğumuzun tanıdığı öğretmenler artık güzel şeyler öğretmiyor bize. Kendini geliştirmek için çabalamıyor. Hiçbir yayını takip etmiyor. Öğretmenler odasında dedikodu yapmaktan öteye geçemiyor. Zaten bu tip öğretmenleri hiç anlamamışımdır.

    *amacı sadece para kazanmak olan birinin bir çocuğu severek, her türlü fedakarlığı sağlaması nasıl beklenir ki? Çünkü her ay o para nasılsa cebe gelecek. Mantık belli.

    i.hizliresim.com/...

    adı volkan:

    ilk elini tuttuğumda 1.sınıfta arka sıralarda oturan, konuşmayı bir küfürmüş gibi gören ve bu yüzden sus pus olmayı kendine görev bilmiş bir çocuktu..

    bir gözünde görme kaybı var.. çocukken bir kalem saplamış kardeşi ona.. sanki o kalem saplanan yerlerinden hiç çıkmamış gibi, hep bir acı var yüzünde.

    aynı mahallede yaşıyorduk; bir gün çıkmış gelmiş toplamış arkadaşlarını da yanına..

    -öğretmenim elini öpmeye geldik..

    bugün bayram değil volkan diyemedim yüzüne.. ah be volkan senin gibi çocuklara her gün bayram olmalı şu hayatta dedim..

    sonraki gördüğümde bir nevruz günüydü. gel dedim bir halay çekelim senle.. bir yandan gülümsüyor, diğer yandan uzaktan balonları gözlüyordu.

    tuttum koştuk balonlara; kaptım bir tanesini al hadi eve git diye yolladım. sanki dünyaları vermişim gibi sevinmişti.

    -git dedim volkan eve git, buralar sana göre değil. git balonunu uçur sen..

    volkan şimdilerde 12 yaşında olmalı. o hala benim gözümde masumluğun sureti..

    * bu yüzden öğretmen olmak demek, kalbine değeceğin çocukların seni de değiştirdiğini, geliştirdiğini kabullenmektir.
  12. 23
    üniversitede elinde arkalı önlü bir yaprak fotokopiyi oflaya puflaya ezberlemeye çalışıp, 3 haftadır popolarımızda korku ve endişe tutuşmuş biz zavallıların karşısında çalışma salonunda yavşak, gevşek oturan öğrenci kitlesiydi bunlar.. o yağmur bu seli getirdi işte..
  13. 22
    çok stresli zor ve bolca boşa kürek çekilen bir mesleğe sahip olmaktır Allah öğretmenliği düşmanıma vermesin derim başka şey demem.
  14. 21
    boyle bir seydir.
    ilkokul/anaokulu icin ozellikle.
  15. 20
    Harika bir staj dönemi geçirdim ve öğrencilerle aramız hep çok iyi oldu. Bir tanesi ısrarla numaramı isteyince kıramayıp vermiştim. Birkaç saat önce biraz sohbet ettik. sonrasında bir mesaj daha atmış, çok mutlu olduğum için sizinle de paylaşmak istedim; “Gelin hocam ben sizi o minnoş yanaklarınızı gülüşünüzü kokunuzu çokk özledim”

    Henüz mezun olmadım ama vallahi ben bu mesleğin aşığıyım ^^
    • öğretmenliğin yakıştığı insanlardan birisin, okudukça mutlu oluyorum. :)
    • Benim hakkımda böyle düşünüyor olman onur verici, teşekkür ederim tatlı gül
  16. 19
    eğitim fakültesinde öğrenciyim. Bir ortaokulda staj görüyorum ve bugün öğrencilerin sınav kâğıtlarını okudum. Öyle şeyler yazmışlar ki gülsem mi ağlasam mı bilemedim İnanın. Bazı kağıtlar vardı ki, elimdeki kalemi şah damarıma saplamamak için kendimle savaştım xd

    Hani öğretmen sınav sonuçlarıyla ilgili konuşurken yüksek not alanların kendisini çok sevindirdiğini söylerdi ya, işte o sözler çok doğruymuş. Ben buna bugün inandım.

    Ha bir de unutmadan öğrenci olan yazar arkadaşlara sesleniyorum; lütfen sorunun cevabını bilmiyorsanız ata sata cevap vermeyin, onurunuzla gururunuzla boş bırakın. Neyse onlar küçük ama sizlerde Eminim daha komik duracaktır. Valla ne yalan söyliyim ben okurken bazı cevaplara kahkaha attım xd
    • Ahahs onun haricinde hepsini yapmışlar sanırım
  17. 18
    Hala aynı düşünmekteyim.
    #1012499
  18. 17
    kolay değildir. evet üniversite bitirip öğretmen ünvanını kazanabilirsiniz ama artık bir çok öğretmen gerçekten o ünvanı hak etmiyor. ders anlatıp kaçıyorlar. bazıları ders bile anlatmaktan aciz. öğretmen demek sadece bir konuyu sizden yaşça küçük çocuklara aktarmak demek değil. o çocuğun geleceğinin nasıl olacağı sizin iki dudağınızın arasından çıkan kelimelere bağlı. bir konuda nasıl yol izleyeceğini bilmeyen, gelişimini henüz tamamlamamış olan bireyleri topluma kazandırmak öğretmenlerin ve ailelerin elinde. ailemizden daha çok gördüğümüz insanların bizlere hayatla ilgili bazı şeyleri öğretmeleri gerek ki bu toplum gelişsin. bu çocuklar harab olmasın.
  19. 16
    Öncelikle insan sevgisi gerektirir. Sevgi varsa sizden çok da güzel öğretmen olacaktır.

    Her şeyi geçin de yeni nesil bizim ellerimizde yetişecek nasıl olur da sevmem bu ulvi mesleği
    • 15
      gönül ve vicdan işidir, tatili çok olduğunu düşünerek veyahut para kazanma gayesi ile bu mesleği yapanlara saygım sıfır. hatta cehennemin dibine kadar yolları var.

      misalen okullar açılmadan önce tatil günlerini hesaplayan şırfıntı hocalara denk gelmiştim metrobüste, birkaç gün de rapor alıp 1 aya tamamlarım lafı yapıyorlardı utanmadan. dün de teneffüste bazı öğrencileri hakkında ya bunların seviyesi ancak bu kadar, daha fazla yükselmez vari konuşmalar yapan başka şırfıntı öğretmenler. lan amk'larım hiç mi suç yok sizde? siz öğretemiyorsunuzdur belki de? diye bağırıp çağırasım geldi ama neyse. hafiften uyarılarda da bulununca biz de başlarda sizler gibiydik, alışırsınız diyorlar bir de idne gırıkları, bunların alayının köküne kibrit suyu!

      "kusura bakmayın, sizinle açık konuşacağım: diğer bütün mesleklerde olduğu gibi, öğretmenler arasında da bu mesleğe layık olmayan, öğretmen ruhundan yoksun insanlar bulunduğunu biliyorum. bu insanlara sanatkar bile diyemeyiz, onlar öğretmen emeğine saygısı olmayan, hatta bu mesleği lanetleyen birer gündelikçidir. kendilerine arkadaşça tavsiyem var -- lütfen, okulu bırakın! kendinize farklı bir iş bulun, yazıhaneleri dolaşın, tüccar olun. her türlü işi yapın, ama canlı bir ruha ve derin bilgiye sahip insanların bulunması gereken yerleri işgal etmeyin."

      beyaz zambaklar ülkesinde, grigory petrov.
    • 14
      Ufacık çocukların psikolojisini bozmak olmadığı kesin.
    • 13
      bol bol tatil yapmaktır, ben de çok istiyordum olmayı lakin ülke şartları bu mesleği yapmamı istemedi.
    • 12
      Her babayiğidin harcı değildir.
      kötü ellere teslim edilmesi halinde gayet tehlikeli hale gelen bir meslektir.
      Milliyetçilik şuuru olmayan insan öğretmen de olmasın mümkünse. Milliyetçilikten kasıt siyasi anlamada bir milliyetçilik değil elbette.*
    • 11
      az daha okununca olandır. biz okuyamadık.
    • 10
      süreçtir ben bunu anladım,öğrenciler başlarda pek takmıyorlar sen de acemi oluyorsun.zaman geçtikçe her şey yavaş yavaş rayına oturuyor