kayıt

tatili ucuza getirme yöntemleri

  1. 1
    otelcilik açısından konuşacak olursak;

    şimdi efenim oteller acentalarla yaptıkları kontratlar gereği acente fiyatları önceden bellidir. - aksiyon yoksa - bu yüzden otel rezervasyonu yaparken önce otelin rezervasyon departmanıyla görüşüp pazarlık yeteneği sonuna kadar kullanılmalı. şansınız yüzde elli elli. ya belirttiğiniz tarihler içinde otel doludur size bir gram indirim yapmazlar ve acenteden almaya sevk ederler yada otel boştur sizin gelir durumunuzu analiz edip olabildiğince yüksek fiyattan kakalamaya çalışırlar. pazarlık yeteneğiniz yüksekse ve kendinizi sevdirirseniz (evet şahsen ben ukalaca, gevşekçe konuşanlara indirim kesinlikle vermiyorum) size acentelerden alacağınız fiyattan daha düşük fiyata odayı verirler. en kötü ihtimalle acenteyle yaptığı anlaşma gereği onlara verdiği fiyatın altına veremese bile sizin rezervasyonunuzu kara manzaralı oda olarak geçip otele geldiğinizde deniz manzaralı odaya upgrade sözü verirler.
  2. 2
    Akraba yazlığına gitmek.
  3. 3
    (bkz: erken rezervasyon)
  4. 4
    (bkz: trivago)
  5. 5
    (bkz: memlekete gitmek)
  6. 6
    Çadırda kalmak.
    Hiç denemedim, börtü böcek beni korkutur o yüzden denemeyi de düşünmüyorum ama konaklama ucuza gelirse tatil de yüzde yetmiş ucuzlar.
  7. 7
    Çadırda kalmak, gittiğiniz yerlerde çalışmak, workaway gibi programların ya da couchsurfing gibi sistemlerin aktif kullanıcısı olmak, pratik olmak ve biraz da kişinin kendi bedenini tanıması. “Ben bu yolu yürüyebilir miyim?” gibi sorular yerine “ben bu yolu ne kadar zamanda yürüyebilirim?” gibi çözüm üretici yaklaşımları benimsemiş olmak. Diğer türlü yok yürüyemem diyip parayı basıp otobüse biniyorsunuz. Bir de galiba lükse özenmiyor olmak.
  8. 8
    Tatil mi, (bkz: hangi sandalye)
  9. 9
    Biletleri ve organizasyonu; kış ise yazın, yaz tatili ise kış ayında rezerve etmektir.
  10. 10
    en ucuz tatil yapılmayan tatildir.

  11. 11
    otostopla olandır.
  12. 12
    Tatile gitmemek.

    Konu kilit, iyi forumlar.
  13. 13
    evde tatil yapmak.