kayıt

yeni neslin cart diye boşanması

  1. 1
    kimsenin kimseye eyvallahı olmadığından yaşanandır. kadınlar aç kalmaktan korkardı o durum kalktı üstüne çocukların da kendilerine verileceğini biliyorlar. erkeği çekmiyorlar erkek de anlaşamadığını düşündüğünde bana kız mı yok deyip patlatıyor davayı.

    iyi yapıyorlar ekmek paramız onlar bizim. avukatları coşturan bir güzellik.
  2. 2
    (bkz: yeni neslin cart diye boşalması)
  3. 3
    eski nesil eşyası bozulursa tamir ettirirdi.
    yeni nesil eşyası bozulursa bir üst modelini alıyor.
    yeni nesil insanı da eşya gibi kullanır oldu. kafası bozulursa bir üst modelini arıyor.
  4. 4
    oyun hamuruna dönüşen evliliklerden dolayı gelişen hadisedir. bari hemen çocuk yapmayın!
  5. 5
    cart diye evlenmelerinden dolayıdır.

    hemen aşık oluyorlar onsuz yaşayamıyorlar falan.
    hemen evleniyorlar.
    ondan sonra ilk sıkıntıda boşanıyorlar.
    önceden aşk denen şeyin bir kutsallığı bir kıymeti varmış.
    şimdi ne kutsallık kaldı ne kıymet.
    ayrıca da insanlar tahammülsüz, sabırsız ve çok şımarık.
    bu yüzden de cart diye boşanıyorlar işte.
    diyecek bir şey yok cart diye evlenen cart diye boşanır abi.
  6. 6
    evliliğin ne anlam ifade ettiğini bilmeden, deneme-yanılma yoluyla evlendikleri için sonunun da cart diye gelmesi şaşırtıcı değil tabi. yeni nesil sorumluluk alma konusunda pek de parlak değil, evliliğin de her hücresi, her atomu bir sorumluluktan ibaretken "cart" yerinde bir söylem olur.
  7. 7
    Burda elf gözlerim kanaya kanaya ''eskiden öyle miydi'' hayıflanmalarıyla ''eski evlilik'' güzellemeleri yapıldığını görüyor. Dostlar sizin anneanneniz-babaanneniz-neneniz Betul Mardin miydi bilmiyorum ama benim anneannem bugün benim imkanlarıma bakarak kendi gençliğini acıyarak anımsıyor. ''eskide güzelmiş yauf'' diyeceğim bir özellik hiçbir alanda bulamıyorum onlar için. Eski nesli görüyorum çünkü. İnanın daha ahlaklı, daha bilinçli daha saygılıyız. Otobüste yer vermedi diye on beş yaşındaki lise öğrencisine tokat atan, ek gelir olarak taksiye çıkıp köfür köfür sigara içen, tek sosyalliği başkasının hayatını eleştirmek olan ölü orta yaşların evlilikleri de kendi gibi kokuşmuş.

    Neyse buraya nefret kusmaya gelmedim. Buraya şunu demeye geldim. Cart diye boşanmak sandığınız kadar kötü bir ihtimal değil. Hatta bu imkanın varoluşu herşeyi daha değerli kılıyor.Yanınızdaki kişi cart diye boşanabilecekken boşanmıyorsa orda kalışı kıymetlidir. Aksi hali size garip bi ego tatmini yaratmıyorsa elbette.
  8. 8
    karsIlIklI talepler yoksa ya da azsa cart curt, hemen bosaniyolar.

    cekismeli bosanmalar da var ama ve hic de oyle degil.
  9. 9
    boşanma güzellemesi saçma olur biliyorum ama eski neslin yok çocuklarım için, yok şunun için yok bunun için diye boşanmadığını gördükçe boşanmaların büyük çoğunluğuna saygı duymaya başladım. mutsuz, ızdırap içinde geçen evliliklerin çocukları şimdiki nesil. psikolojisi bozuk insan sayısı herkesin malumu bence... ebeveynleri boşandığı için daha mutlu ve sağlıklı bir çocukluk geçireceklerin sayısı önceki nesilde bir hayli fazlaydı.
  10. 10
    yeni nesilde çok avukat olmasından olabilir.

    annemin eski bir öğrencisi var sürekli arar. bir kızı avukat onu evlendirdiğinden bahsediyordu falan. 2 yıl mı ne oldu geçen yine aradığında 'kızım boşandı geldi hiçbirimizin haberi olmadan kendi kendine boşanmış. çok şaşırdık' dedi. kanunu şuyu buyu bilince kendi kendini de boşayabilirsin pekala xdxd
  11. 11
    Çok da iyi olması.
    Ilişkin bozulmuşsa ve imkanın varsa cart diye boşanacaksın.
    İnsan en mutlu ve en huzurlu olması gereken ortamda yani evinde mutlu değilse başka nerde mutlu olabilir ki?
  12. 12
    çekişmeli boşanma davalarının ortalama 4-5 sene sürdüğü türkiye'de çok mantıklı bi harekettir. olmuyorsa zorlamamak gerek, hayat bir şekilde devam ediyor.
  13. 13
    (bkz: yeni neslin cart diye evlenmesi) temelindedir.
  14. 14
    bazı kesimler tarafından boku çıkarılsa da olumlu olduğunu düşündüğüm durum. eskiler yok yuva yıkılmasın yok çocuk var psikolojisi bozulmasın vs. diye diye koca neslin psikolojisini bozdular. anlaşamayan ve birbirlerine saygı duymayan anne babanın çocuğunun psikolojisi ayrılan anne babaların çocuklarından daha iyi hee?
  15. 15
    Bu aralar sık sık karşılaşıyorum Allah sonumuzu hayır etsin.
  16. 16
    Curt diye evlenen cart diye boşanır. At gibi giden it gibi dönerdir