kayıt

MÜPTEZELLER

  1. 1
    emrah serbes romanı. bu adam daha geçen sene "çocukların öldüğü bir ülkede yazarlık yapmayacağım. birkaç sene kendimi boksa adıyorum." demişti amk. parasız kaldı herhalde.
  2. 2
    yazarının şov yaparcasına piyasaya sırt çevirdikten sonraki ilk romanı.

    okusam mı okumasam mı ikilemine düşürmesi bundandı fakat sonra bir yokluk dönemine denk geldi ve okudum.

    hikaye havası verse de bir roman. detayların iyi işlendiği bir roman olmuş. fazla detay verilmiş diyebilirim. fakat romanı güzelleştiren özellik de bu. zira tahayyül etmesi daha kolay oluyor mevcut detaylar sayesinde.
  3. 3
    Emrah serbes'in son çıkardığı romanı. Kitap demek haksızlık olur zira betimlemeleri sayesinde roman okuduğumu düşündüm hep.

    Diğer kitapları kadar etkiliyiciydi bu kitabı da, seviyorum galiba emrah'ın kitaplarını, anlatış tarzını, betimleme şekillerini...

    Diğer kitaplarından daha fazla burukluk bıraktı, diğer kitaplarında en azından sitemini şakalarla yapabiliyordu, bu kitap öyle olmadı ama. Hep hüzün, hep hüzün, hep hüzün...

    Dram kitabı yazmış resmen.

    -- spoiler --

    Hep hüzünle gittiğinden sonu iyi biter dedim, kitabın bitmesine 4-5 sayfa kala bir şok daha yaşadım, kitap güzel falan bitmedi.

    Kitabın ilk bölümünde o çok sevdiğim ismail, hayatta böyle insanlar da var dediğim ismail, kardeşine para yollamak için kıçını yırtan, kardeşi okusun diye çabalayan, köpekleri zehirlediler diye adam bıçaklayan ismail gitti, öldü o benim için. Yerine torbacı, belinde silahla gezen ismail geldi...

    Karabüklü vardı, pis karakterdi ama sevdirmişti yine de kendisini, yalan söyledi diye öldürdü onu hoca, ölüverdi... böylece bitti yani.

    Serap vardı, çok sevmiştim serap'ı, hıh dedim kitap bu kadar boktan gitti ama güzel bitecek dedim, aşk yaşayacaklar, çok mutlu olacaklar dedim... kız gözüne kalem soktu, sonrası zengin ailesi klinikten aldı kızı, bu aşkta başlamadan bitti...

    İçimde koskocaman bir burukluk kaldı.

    -- spoiler --

    -
    her şeyi acıyla öğrendiyseniz mutluluktan da içiniz sızlar.
    -
  4. 4
    güzel roman. insanın içini burkan bir tarafı var.

    -- spoiler için tıkla --


    o kavşaktan her yere yollar gidiyordu, kuzeye, güneye, doğuya ve batıya. fakat bizim için hiçbir yere gitmiyordu yollar. adım atsak karanlıktı. adım atsak boşluktu. bizim için kartondandı sanki dünya, adım atsak elimizde buruşup kalacaktı.


    -- spoiler --