kayıt

la la land

  1. 1
    9 kasım'da vizyona girecek olan müzikal komedi filmi.
  2. 2
    8 ocak 2017 74. altın küre ödülleri'ne en iyi orijinal şarkı ödülüyle başlayan film. diğer adaylıklarından da alnı açık şekilde çıkmasını bekliyorum.
  3. 3
    bu seneki oscar ödüllerine damga vurması beklenen film. henüz izlemedim.
  4. 4
    muhtemelen oscar'ı alacak bir filmdir. ayrıca gelmiş geçmiş en iyi müzikal filmlerden biridir hatta en iyisidir bence. bu film titanik gibi klasikler arasına girecek ve ileride çocuklarımıza bu filmi sinemada izledim diyebilmek için bence gidip izleyin. kız arkadaşınızla gidin ya da tek gidin farketmez gidin izleyin. pişman olmazsınız.
  5. 5
    Cok az spolier içerebilir.
    Büyük beklenti içinde izlediğim için puanım: 7.9 damien chazelle bu filmin senaryosunu 2010'da yazmasına rağmen, "caz müzikaline" onay alamaması sonucu önce (bkz: whiplash) izlemiş olduk. Filmin müziklerini beğendim, "rebel without a cause" filmiyle kesişimi gülümsetti. Müzikal sevmeyenlerin de sevebileceği bir film olmuş. Son olarak ryan gosling iyisin:)
  6. 6
    hiçbir övgüyü hakketmeyen film.

    izlemeyin hele sinemada hiç izlemeyin. yoğun bi duygu yoktu. dram desen kötü işlenmiş.

  7. 7
    tek kelimeyle muazzam filmdir. her seyiyle super.
  8. 8
    oscar'a 14 dalda aday olarak rekor kıran müzikal komedi filmi.
  9. 9
    Nöbet esnasında internetten bulup başçavuşla izlediğimiz film. Filmden bi halt anlamadık. Hatta başçavuş şu karının hatrına izledim sırf dedi. O kadar ödüle aday olduğuna göre sanırım biz sanattan filmden anlamıyoruz.
  10. 10
    maksimum 5 oscar alırlar. o da maksimum.
  11. 11
    oscara 14 dalda aday olarak rekor kırmış müzikal film.

    öncelikle altın küre ödüllerini süpürdüğünü ve sonra türkiye'de sinemada gösterime girdiğini hatırlatayım.

    film birbirine aşık olan kişilerin, hayallerinin peşinden gitmesini konu ediniyor.

    filme tamamen oscar üzerinden gidicem, zira 14 adaylık alması küçümsenecek bir durum değil.ryan gosling ve emma stone muazzam oyunculuk örneği göstermiş fakat bu tarz konuların işlendiği yapıtlarda oyuncu iyi değilse normalden öteye gidemiyor filmler.bu yüzden kadın ve erkek oyuncu ödüllerine şaşırmamalı, zaten filmde başka oyunculuk göremedik zira senaryo tamamen bu iki kişinin üzerinden gidiyordu.

    senaryo konusuna gelirsek, ortada kurgulanmış iyi bir senaryo göremedim açıkçası.oscarda en çok şaşırdığım adaylıklar da bunlar.film kurgusu, yapım tasarımı ve uyarlama senaryo dalında adaylıkları var.açıkça söylemek gerekirse damien chazelle müzikal kısımdan muazzam anlayan fakat senaryo kısmına pek değer vermeyen bir yönetmen.normal düzeyde bir hikaye, müzik ve kostümlerle harika bir filme evrilmeye çalışılmış.

    film şuan övenler ve overrated diyenler olarak ikiye ayrıldı.ben iki tarafa da saygı duyuyorum; bir taraf senaryo kısmına önem verirken diğer taraf müzikal kısma önem vermiş.ben de senaryo kısmına önem verenlerdenim çünkü bir filmi her ne kadar müzikler etkilese de, müzik dinlemek için değil bir hikaye kurgulandığı için izlerim.bu yüzden oscarda eğer adaletli davranırsalar bocalayacaklarını düşünüyorum.

    oscarda en iyi film müziği, en iyi sinematografi ve en iyi orjinal şarkı dalında çok rahat ödüle kavuşacaklarını düşünüyorum, en iyi yönetmen, en iyi erkek oyuncu ve en iyi kadın oyuncuda da favorilerden.en fazla 6 ödül alır düşüncesindeyim.

    ayrıca filmi izledikten sonra aklıma direkt olarak yönetmenin bir önceki filmi whiplash geldi.onda senaryo ve film bundan çok daha iyi olmasına rağmen, oscarda yalnızca 5 ödüle aday gösterilmişti.bence whiplash, la la land'ın birkaç gömlek üstünde bir filmdi.

    genel olarak filmde sıkıldım diyemem, tam sıkılacağım anlar oldu ama bunu müzikle, görüntü sekanslarıyla muazzam bir şekilde köreltti yönetmen.keyiflenmek için ve dinleyecek müzik keşfetmek için izlenecek filmlerden, fazlası değil.7.5/10
  12. 12
    nasıl olur da 14 dalda oscara aday olur hala anlamış değilim, sondaki gülüş haricinde sıradan bir hollywood filminden öteye gidememiştir zannımca ama gel gör ki şimdiden iki tane oscarı aldı.
    • senaryodan çok görüntüyle topluyor zaten bi de "mizikil ilmedi bik ıskır viriyriz" tribi var
  13. 13
    en iyi film oscarını alır gibi yapıp alamayan film. beğenmeyeceğimi düşünerek bi' bakim deyip izleyince beğendiğim film bu arada. yine bu arada 14 dalda aday olarak rekor kırmamıştır. 14 dalda aday olan 3 filmden biri olmuştur.

    şimdi yalan yok, film hoş. izlerken sıkılma hissi yaşamadım ben. mesela ilk akla gelenlerden 80'lerin müzikleri kısmında ''i ran'' parçasının çalınması, başrolümüzün bakışları, aşağılanmış hissi ve solistle olan uyumu gülümsetti. müzikal bir film olması da bir adım öne taşımış. bence en iyi film oscarını da almalıydı. film ne kadar iyidir, bilemem. ama bir rakibi yok. 2016 filmlerinin geneli çok zayıf. aralarında en güzel film açık ara la la land. moonlight'a oscar veren elinizi, ayağınızı, kafanızı sikeyim. filmde hiçbir şey yok amk. bomboş film. la la land'i izleyince bazı sahnelere tekrar bakma isteği gelebiliyor en azından. moonlight'ı isteyerek 2. kez izleyecek yoktur. bak götüm burda. olan varsa alsın.

    -- spoiler --

    tesadüfün böylesi. geçen hafta asi gençlik'i izlememin üzerine bu hafta bunu izlemem. asi gençlik'i izlememiş olsam içimde kalırdı. iyi oldu bak. neyse konumuz bu değil. ben aslında bir klişe olarak evli, çocuklu olduğu kişi filmde çekilen film icabıdır, orası film stüdyosudur diye düşünmüştüm. hani film yıldızı oldu ya :( ama tutmadı. son sahne can alıcıydı. türk filmlerine uyarlarsak sondaki o hakkı helal etme gülücüğü ;) tam sebastian gülümserken hafif giren müzik. e n'olacaktı amk tabi müzik girecekti diyorsunuz. haklısınız ama müthiş oturmuş o sahneye o müzik bence. güzel detaylar bunlar... evet.

    yalnız la la land ve moonlight'ın sonları benzer geldi biraz. sadece la la land sonda dram kullanmış. moonlight başta. filmlerin sonunda iki sevgilinin de çocukları var. biri çok sevmesine rağmen çocuklu bir anne olduğu için çok sevse bile aşkına dönmezken sadece uzaktan ben seni hala seviyorum gülüşü atarken, sevgiye rağmen uyum sağlayamıyorsan ayrıl düşüncesi varken; diğeri çocuğu olmasına rağmen -tabi karısından ayrı olmasının da etkisi var- bir erkekle baş omuza. sonrasında nere omuza gelecek bilmiyoruz tabi. neyse ne uzattık aq.

    bundan 10-15 yıl sonra fight club-american beauty arasındaki oscar haketme mevzusu burada da olabilir. american beauty de güzeldir tabi, ona da lafım yok. keyser söze reyize saygılar. uzatmayalım dedik, yine uzattık aq...

    -- spoiler --

    edit: manchester by the sea'yi de yarın izleyip editliyorum.

    yeni edit: evet. izledim(mbts) ve fikrim değişmedi. ama moonlight'tan iyi.
  14. 14
    film eleştirmekten çok anlamam ama sadece izlediğim filmlere kıyasla bir şeyler söyleyecek olursam; gayet sıradan bir film ^^

    tek artısı müzikal olması diye düşünüyorum. senaryo zaten bildiğimiz klasik türk filmi tadında. "ayy çok güzel, amaaann da gelmiş geçmiş en iyi müzikal" diyenlere "hıı tmm peki cnm" diyorum.
    filmin ilk bir saatlik bölümü resmen geçmek bilmedi. uyumalık film yapmışlar (vuruyorum daha ölmedi).

    özetle; 14 dalda oscar'a nasıl aday olduğunu cidden merak ediyorum.

  15. 15
    az önce izlediğim sıkıcı film. sonu biraz sarstı o kadar. pek bi numarası yok.
  16. 16
    önümüzdeki hafta içerisinde zorlu psm'de müzikali oynanacak. elitliğin son kalesi olarak tabii ki oradayım.

    www.biletix.com/...