kayıt

gotham

  1. 26
    batman yada gordon'un geçmişinden ziyade pengiun'in yükselişi tadında bir sezon geçirmiş dizidir.

    -- spoiler --

    adında gotham olması dışında şu aşamada batman ile ilgili direk olarak çok fazla şeyi göremeyeceğimiz gerçeğini idrak ederek izlediğimizde gayet güzel bir detektiflik dizisi sezonu geçirdi.

    the penguin'in zirveye çıkış yolunu izledik neredeyse sezonun yarısında. ha rahatsız mı olduk dersek hayır derim.

    gelecek sezon için de the riddler'ın tohumlarının atılması güzel.

    ama bunların hiç biri ilk sezona bence damga vuran jerome karakteri gibi öne çıkamadı. tek bölümde dc evrenin en gizemli karaterlerinden biri için potansiyel bir geçmiş yaratılması zaten önemli bir durum. bir de buna o sorgu sahnesini ekleyince mevzu çok başka yerlere gidiyor.

    -- spoiler --
  2. 27
    bu sezon yayınlanan dc evreniyle alakalı dizilerden kanımca en güzel olanıdır. batman hikayesinde belkide en gereksiz bulduğum the penguin'in geçmişinin anlatılmasıyla resmen en favori kötü karakterlerimden birisi haline geldi. umarım gelecek sezonda çıtayı düşürmeden bangır bangır devam ederler.
  3. 28
    21 eylül 2015 itibari ile 2. sezonu ile televizyonda yerini alacaktır. 2. sezon tarihini verdikten sonra şimdi gelelim haberlere;

    2. sezonda yeni kötü adamlar kadroya dahil olacak, bunlar Mr. Freeze, Mad Hatter ve Clayface ilk etapta ama tam olarak resmi açıklama gelmedi. bu üçlü arasından garanti olarak görünen mr. freeze, çünkü dolaşan haberlere göre 2. sezon kötü adam ağırlıkları joker ve freeze üzerine yoğunlaşacak deniliyor. bir de açıklanan kötü var bu haberler arasında o da Tigress.

    genel olarak dizi hakkında 2. sezon öncesi dönen haberler bunlar.

    ilk sezona gelirsek;

    dizinin en büyük handikabı batman'in olmadığı dizide batman'in neredeyse bütün düşmanlarının yer almasıydı. evet çizgi roman sever olarak auvvv etkisi yaratsa da bu kadar karakter oluşu diziye yansıması rezil bir hal aldı ve kopuk anlamsız bir yapı çıktı ortaya. ilk sezonu götüren kesinlikle penguin performansı ve fish mooney'in onu desteklemesi idi. ki kaldı ki fish mooney orijinal bir dc karakteri değil, bu dizi için yaratılmış. bana sorarsanız dizinin 2. sezon onayı almasının en büyük etkeni fox'un çizgi roman pastasından pay alma isteği bu tarz yapımlara sahip bir kanalda olsa büyük ihtimal 2. sezon göremezdi dizi.

    2. sezon'a gelirsek;

    diziye tahmini 3-4 yeni kötü karakter dahil olacak, ilk sezondan kalandan 3-4 karakter var ve the riddler dönüşümü eklenecek büyük ihtimalle. bu demek ki çok sağlam kurgu yapılması gerekiyor dizide ya da ilk sezon kötülerini geride bırakıp yeni sezona yeni kötü takımıyla girmek. ilk durum söz konusu olur ise ilk sezonu baz alırsam dizi senaristlerinin böyle bir kurgu yapacak beygiri olduğunu düşünmüyorum açıkçası, o yüzden 2. senaryo diziyi daha uzun soluklu kılabilir. aksi halde dizi çöplüğündeki yerini alması muhtemel duruyor.
  4. 29
    ikinci sezonu ile malum yerlerde yerini almış dizi. izleyince ufak bir spoiler için editleyeceğim burayı.
  5. 30
    (bkz: ay gotham) *
  6. 31
    ikinci sezonu güzel başlamış dizidir. sırf sarışın hatun yeter de artar.
  7. 32
    çok da spoiler olmayan bir şekilde 2. sezon yorumluycam.

    -- spoiler --

    jokeri yine gösterip beni benden alan dizi öncelikle. gordon'a, küçük batman'e uyuz olsam da diğer karakterler için izliyorum. hikaye falan filan -daha sezon başı henüz girmediler çok gerçi- sarmıyor pek. geçen sezon fish varken severek izliyordum. joker'i konuk oyuncu olarak almışlarsa çok üzülürüm. ya çocuğa joker mimikleri doğuştan gelmiş resmen. bu kadar mı yakışır, bu kadar mı başarılı oynanır. neyse gidiyom.

    -- spoiler --
  8. 33
    İlk bölümüyle yine heyecan dolu bir sezon geleceğini müjdeliyen dizi. Joker iyi, penguen zaten aldı yürüdü, Alfred çok iyi, Barbara ve lee'nin hastasıyız daha ne olsun.
  9. 34
    2x2 bölümü de malum ortamlarda izlenebilen dizidir.

    Açıkçası jerome karakteri son iki bölümde diziye ağırlığını koymaya başladı. Nygma da yavaştan yavaştan geliyorum demeye başladı. Ona can veren karakter bence güzel iş yapıyor. Zaten jerome olsun, barbara olsun, penguen olsun, nygma olsun gayet iyi oyunculuklar seyrettiriyorlar. Bir tek catwomen iyice uyuz bir yapıya büründü o kadarı da olacak artık.
  10. 35
    an itibari ile s02e03 ile devam eden dizi.

    joker montajı güzeldi ve bu sezon daha da üst seviyelere çıkıyor oyunculuk bakımından. catwoman'a gelince çocukluğundaki ruh hali ve davranışları çizgi roman ile aynı yansıtılmış o yüzden beğendim ben. fazla yüklenmeyin kızcağıza.



    -- spoiler --

    first joker'ı güzel öldürdüler evet. * öleceğini bekliyorduk senaryo açısından ancak kalanı nasıl bağlayacaklar acaba?

    -- spoiler --
  11. 36
    2. sezonu fırtına gibi ilerleyen dizi. ilk sezonunuda severek izliyordum ama 2. sezon bariz olarak daha iyi. bunda en büyük pay sahibi tabi ki jerome. s2e03 hakkında ne dense spoiler olur. şu kadarını söyleyeyim dizinin en iyi bölümü olabilir.


    -- spoiler --

    jerome'un geçmişinin bilinmesinden ve yapımcıların açıklamalarından dolayı joker olmadığını biliyorduk ama o kadar güzel oynadı ki joker hep o olsun istedik. jerome'un performansı heath ledger kadar iyiydi. bölüm sonunda inanılmaz bir ters köşeyle öldürülüyor ve tüm sevenlerini üzüyorlar. gerçek joker jerome'un deliliğine yakalanan insanlardan biri olacak ama joker batman zamanlarının karakteri olduğu için dizide bir daha hiç göremeyebiliriz. keşke 3-5 bölüm daha oynasaydı da keyifle izleyebilseydik. jerome üzerinden yürüyen ve efsane olan 3 bölümden sonra dizi nasıl ilerleyecek çok merak ediyorum.

    -- spoiler --








  12. 37
    diziye en başından beri katlanmamı sağlayan yegane nokta oyuncular ve tabii ki oyunculuklardı. 2. sezon 1. sezona göre enfes başladı ve hatta kendi iç dünyamda diziyi bırakanlara şöyle bir güldüm ben. lakin spoiler içinde belirteceğim sebeplerden dolayı sanırım ben de bırakıcam.


    -- spoiler --

    ulan jerome'u öldürdünüz beeeğ. allah evlerinize ateşler sa...... neyse. shameless'ta onun eksikliği kabul edilemezdi zaten. bakın çizgi roman okumadığım için olayı bilmiyorum ama joker'in jerome'un gülüşünden etkilenme gibi bir durumu var mı? hayır varsa hiç hoş değil çünkü. bölüm sonunda 589625 tane falan joker* görüyoruz zira. ilk ve en büyük sebep joker kılıklı yetenekli kızılcığımın ölmesi tabii.

    fish mooney'i yok ettiler sonra. ki ben 1. sezon sonlarında sırf bu kadın için izliyodum.

    catwoman'cığımın sahneleri düştü. batmani canlandıran velet tam bir sünepe.

    ee ne kaldı geriye? penguin, riddler falan. ı ıh güzelim, ı ıh tatlışım götürmez. yetmez. hele bir de jim gordon'ın kötülük yakışmayan eski eşiyle asla olmaz. kadından iticilik akıyor son bölümlerde. kötü adamlar bile sempatik olabilmeli lan. bu ne?
    -- spoiler --
  13. 38
    batman'in şehri.
  14. 39
    nygma'dan patlama beklediğim dizi. üstteki girdilerde arkadaşlar olanı güzelce yazmışlar. ilk sezonu göğüsleyen penguen şimdilik geri planda ama ne olacağı belli olmaz. bu sezon jerome iyi iş çıkardı lakin gerisi spoiler.

    diğer kötü karakterlerin de bu sezon çıkacağını düşünürsek ; 2. sezon bir harika dostum.
  15. 40
    s02e10 ; normal bir bölüm için gereğinden fazla aksiyon var lan acaba adamlar yardırıyor mu? diye düşünürken marta kadar sezon arası verdiğini öğrendiğim dizi.

    edit: haftaya giriyormuş sanırsam.
  16. 41
    s02e11 ile sezon arası final vermiş dizidir. marta kadar bekleyeceğiz.

    değerlendirmeye gelirsek 2. sezon resmen çağ atlattı diziye. her bölüm bir biriyle yarışıyor. fox'un rolünün artması ve mr. freeze'i (andırıyor) son sahnede görmek mutlu etti.
  17. 42
    2. sezona hızlı bir giriş yapıp galavan ve ailesi ile konuyu parçalara ayırarak son yılların en güzel dc işini ortaya çıkaran dizi.

    marta kadar beklemek üzecek tabi.
  18. 43
    son bölümünde akıllara ağıza giren şemsiye açılır mı sorusunu getirmiş dizi.

    bence poposuna sokmalıydı.
  19. 44
    aradan sorna yeni bölümü malum yerlere düşmüştür.

    -- spoiler --

    henüz izlemedim.

    -- spoiler --
  20. 45
    s02e12 ve s02e13 arka arkaya seyrettim, aradan 1 hafta sonra. bu iki bölümde mr. freeze abimiz konuk oluyor. benim anımsadığımdan biraz daha farklı sürdürdüler hikayeyi ama 13. bölümün sonunda çok lezzetli bir yerde bırakıyorlar. bu arada penguen adamsın.
  21. 46
    sezon arasından sonra beklememize değdiğini bize gösteren dizidir.

    mr. freeze ve hugo strange gibi karakterlerde yapılan oyuncu seçimleri enfes olmuş ve hikayeye güzel adapte edilmişler. ayrıca bruce sonunda antipatikliğini atmaya başladı gibi üstünden. sezon devamı da bizim için aynı şekilde keyifli ilerler umarım.
  22. 47
    s02e15 ve s02e16 arka arkaya seyrettiğim dizi.

    günden güne daha da büyüyor. nygma'nın yükselişi zihin oyunları harika. penguen ise tam bir dram dolu hikaye. adamı illa zıvanadan çıkaracaklar. bazıları zorla kötü oluyor.

    fakat dizi genel olarak batman esintisini çok güzel bir şekilde yansıtıyor. bu performansın devamını bekliyoruz.
  23. 48
    şaka maka kendini bozmak yerine çıtayı daha da yükselten yegane çizgi roman dizisi. her bölümü ayrı bir keyifle izleniyor.
  24. 49
    Özellikle 2. Sezonu efsane olan, batman'dan önceki arkham city'i anlatan çizgi roman dizisidir.

    Bu arada unutmadan belirteyim, jim gordon adamdır, nygmanın abv.
  25. 50
    şerefsiz evladıyım sezon arasına girdiğini unuttuğum dizi. bu yüzden mutluluktan ağlıyorum. önümde kocaman bir 10 bölüm yatıyor.