kayıt

gotham

  1. 1
    james gordon'un hikayesi üzerine kurgulanan,batman'den öncesi gotham city'i işleyecek olan yeni dizi. dizide gordon karakterini the o.c. dizisinden tanıdığımız benjamin mckenzie canlandırıyor. dizide batman ve catwomen'ı kostümleri ile göremeyecek olsak bile bruce wayne ve selina kyle genç halleri ile yer bulacaklar.

    tam yayın tarihi belli olmayan dizinin kötü karakterleri belli olmaya başladı, bunlardan en önemlisi ise tabii ki penguin. dizide penguin rolünde göreceğimiz oyuncu ise robin taylor.
  2. 2
    ilk fragmanı yayınlanmış dizi. fragmandan gördüğüm kadarı ile fena olmayacak gibi, yalnız filmlerden ve çizgi romanlardan alışık olduğumuz gotham'ın gotik havası pek dizi de yok gibi. dizide penguin dışında the riddler ve poison ivy'nin dizide yer alacak olması ise güzel bir haber.

    fragman için .
  3. 3
    Cory Michael Smith'i dizide the riddler rolünde izleyeceğiz.
  4. 4
    merakla bekliyoruz. nasıl bir şey olacağına dair.

    www.dizibox.org/...
  5. 5
    ilk bölümü malum ortamlara düşmüş dizidir.


    -- spoiler --

    the riddler ve the penguin gibi karakterlerin gençliği için seçilen oyuncular oldukça iyiymiş. the catwoman ve poison ivt biraz tırt olmuş gibi ama ilk bölümden net karar vermek zor.

    alfred biraz green street hooligans filminden fırlamış gibi sert micazçlı olmuş ama batman'den önceki bruce'u anlatan bir dizide mantıklı bir tercih olmuş.

    küçük bruce fena olmamış gibi ama zamanla daha karanlık hale gelmesi gerekecek. esas o zaman durumunu anlamak lazım.

    bruce'un batmanleşme yolundaki sert adam olabilme sürecini anlatacaklarsa bu gidişhat fena değil gibi.

    ha bu arada orcinal yaman (the o.c.'de ryan yani) ben mckenzie genç jim gordon rolüne cuk oturmuş. fakat batman year zero mevzusunu bilmeyenler biraz fazla kahraman gözükebilir.

    dizi ise genel olarak çizgi roman havası veriyor. hatta inceden inceden nolan'ın gothamını bile hissedebiliyoruz.

    -- spoiler --
  6. 6
    (bkz: gotham city)
  7. 7
    yeni görüp beklemeye almış bulunduğum dizi. polisiye olması biraz zorluyor beni, batmansiz batman dizisi mi olur diye de düşünüyorum bir yandan. ilgili karakterlerin gençlik yılları falan da varmış, bu ilginç tabi ama şimdilik kararsızım, puanı şu an zaten uçuk düzeyde.
  8. 8
    dizide bruce wayne karakteri biraz mecburiyetten senaryoya dahil edilmiş bir yama gibi durmakta. özellikle penguin performansı çok başarılı ve diziyi sırtlayan en önemli etken, james gordon filmlerden biliniyorsa şaşılacak, çizgi romanlardan biliniyorsa tam yerinde olmuş izlenimi veriyor.

    yalnız gece çekimi çok yoğun olmadığı için dizide o alıştığımız gotik gotham havasını pek alamıyoruz.
  9. 9
    Yorumlara bakılırsa izlenilmesi gereken bir dizi.
    Hele de şu dizi kıtlığında.
  10. 10
    Buradaki penguin karakterinden bir joker yaratma çabası var ve bence oluru da var hani. Oynayan adam -Robin Lord Taylor- cidden başarılı.
  11. 11
    izlediğim tüm diziler arasında en sürükleyici şekilde devam eden dizi.

    tereddütlerle başlamıştım ama bu dizi bir harika.

    hiçbir karakter sırıtmıyor, hepsi için oynayabilecek en iyisini seçmeyi başarmışlar.

    izlemeyenlere şiddetle tavsiye ederim.
  12. 12
    izlediğim ilk 5 bölüme göre izlenebilir, sürükleyici bir dizi. gotham'ın kasvetli hali, hikayenin kendisi ve devamı elbette çekici ama penguen'i oynayan arkadaş 1992 yapımı batman returns'un elle tutulabilir tek şeyi, danny devito'nun canlandırdığı penguen ile yarışır halde mükemmel oyunculuk sergilemekte.
  13. 13
    16. bölümünde shameless dizisinden cameron monaghan'ın göründüğü dizidir.


    -- spoiler --

    monaghan jerome yani kuvvetle muhtemel joker'in gençliği performansı oldukça güzeldi. önceki iki joker'den (ledger ve nicholson) hoş izler taşıyordu. ayrıca bu bölümde ilk robin olan dick grayson'ın ailesini de görmüş olduk.

    geçen bölüm scarecrow bu bölüm ise joker için gayet güzel yaratılış hikayeleri anlatılmış oldu. benzeri beceriler penguien ve riddler içinde olursa dizinin ilerleyen yıllarda çok hoş bir batman year one filmine dönüşmesi olası.

    -- spoiler --

    o bu değilde morena baccarin'in diziye katılması iyi oldu.
  14. 14
    s01e18 malum yerlere düşmüştür.
  15. 15
    s01e18 popoya tekme atılacak mekanlarda yerini almıştır.
  16. 16
    s01e18 plakalı araç bekleme yapmayıp devam etmiştir.
  17. 17
    ardı ardına kaç bölüm izlenirse izlensin insanı sıkmayacak dizi. zira her bölümü sinema filmi tadında, karakterler (özellikle yankarakterler dahil) çok başarılı.
  18. 18
    sanılanın aksine batman'in olmadığı ve olmayacağı dizidir.

    bunu diziyi izleyince daha iyi anlıyorsunuz. dizide batman'in bütün düşmanlarının kötüleşmeden önceki dönemine şahit oluyorsunuz. bu çok keyifli. scarecrow, enigma, redhood, penguen vb. enigma ise 40 km öteden belli oluyor.

    bu arada penguen enfes ya. penguen için bile izlenir.
  19. 19
    joker'ın çocukluğuna ait bir bölüm çeken dizi. penguen rolünü şu ana kadar hakkıyla en iyi icra eden oyuncuya sahip aynı zamanda.
  20. 20
    joker'in de rolünü hakkıyla yaptığı dizi.
    o değil de yeni bölüm gelmiş ulan!!! onu haber vermeye geldim!!!! diziyi izleyeyim tekrar gelirim belki.
  21. 21
    20. bölüm için: fish mooney'siz bölüm mü olur amk?

    en sıkıcı bölümünü yayınlamış dizidir.
  22. 22
    20. bölüm aksine en güzel bölümlerinden birisi olmuştur. don maroni penguen atışmasında kılıçlar çekiliyor. the riddler ilk adımını atıyor barbara dark side'a geçer gibi oluyor kısaca her karakter yükseliyor. bu arada 2. sezonda mr. freeze'de geliyormuş yavaş yavaş evlere şenlik olmaya başladı bu dizi.

  23. 23
    s01e21 malum yerlere düşmüştür.
  24. 24
    22. bölümüyle son 2 bölümün durgunluğunu ve bana göre birkaç detay dışında vasatlığını silip süpürmüş, eski tadına dönmüş dizidir.


    -- spoiler --

    ve bunun kesinlikle fish'in geri dönüşüyle alakalı olduğunu düşünüyorum. kedi ve fish en sevdiğim iki karakter birleşti, çok tatlı oldular. nygma da artık riddler'a dönüşmeye başladı. keşke jokeri de sürekli şekilde görebilsek.

    -- spoiler --
  25. 25
    güzel bir final yapan dizidir. açıkçası falcone ile kahraman polisimizin geçmişten gelen bir bağı olduğunu anlamamak için penguen'in ayakkabıları burundan beyne doğru sicim ile almış olmak lazım lakin batcave'in nasıl ortaya çıktığından ilk sezonda bahsedilmeyeceğini düşünen şahsımı şaşırtmıştır.

    bu arada harley quinn'e çaktığı selam için teşekkür etmek lazım umarım 2. sezon daha çok görürüz.