kayıt

True Detective

  1. 1
    Matthew McConaughey ve Woody Harrelson'ın başrolünü paylaştığı dizi.

    öve öve bitiremiyorlar, sanırım başlayacağım. imdb puanı da azımsanmayacak seviyede; 9,4.
  2. 2
    matthew mcconaughey'in efsane oyunculuk sergilediği dizi. lakin 2. sezon ile birlikte hikayenin ve oyuncu kadrosunun tamamen değişeceği söylenmekte, bu tarz köklü değişiklikler televizyon dizileri için pek normal olmasa da nasıl bir hale geleceğinin de ayrı bir merak uyandırdığı gerçek.
  3. 3
    nic pizzolatto'nun yarattığı yapıt.

    (bkz: rust cohle)
    (bkz: marty hart)

    söz verdiğimiz gibi #144572 tamamlanan dizilerim arasındaki yerini almıştır. muhteşem imiş. söyledikleri kadar varmış. suç ve gizem dizileri arasında üff'lük bir yeri var artık.
  4. 4
    Vince Vaughn'un ikinci başrol olacağı açıklanmıştır.

    ayrıca 2. sezonun ilk iki bölümünde yönetmen koltuğunda Justin Lin yer alacak.
  5. 5
    bugün friends'i bitirdim. ne izlesem diye dolanıyordum ortalıkta. bu diziyi gördüm. imdb puanından çok hbo yapımı olmasından dolayı izlemeye karar verdim. ilk bölümü izledim. ilginç bir cinayet vakası ile başladı dizi ama pek hızlı ilerlemiyor. ama izlemeye devam edeceğim. zaten ilk sezon 8 bölümmüş.
  6. 6
    Biraz daha izlersem beni sigaraya ve içkiye başlatacak dizi. Ulan rust cohle o kadar güzel sigara içiyor ki budur dedim resmen. İmrendim amk. Öyle zararlı bir şey kullanılacaksa da bu adam gibi içilmeli.

    Birde lone star diye bir bira var. Onu da canım çekti. Bir gün içkiye ve sigaraya başlarsam sebebi bu dizidir. :)
  7. 7
    ilk sezonu tam bir efsane.ikinci sezonu nasıl olur muamma tabiki.
  8. 8
    aşağıda bulunan ilgili diyalog ile değişik düşünceler içine sürüklemiş olan dizi.severek takip ediyorum.

    -Bence insan bilinci evrimde trajik bir şekilde ilerledi.Çok fazla bilinçlendik.Doğa kendinden bağımsız bir bakış açısı yarattı. Bizler doğa kanunlarına göre var olmaması gereken yaratıklarız.
    +Bu çok mantıksız geliyor, Rust.
    -Hepimiz bir yanılsama içindeyken duyusal deneyimler ve hislerin gelişimi sayesinde birey olduğumuzu sanan fakat aslında bir hiç olan bireyleriz.
    +Yerinde olsam bu saçmalığı etrafta söylemezdim.Buradaki insanlar böyle düşünmüyor.Ben öyle düşünmüyorum.
    -Bence türümüzün yapması gereken onurlu davranış programlamamızı reddedip üremeyi durdurmak ve hep birlikte soyumuzu tüketerek kardeşçe bu haksızlığa bir gecede son vermektir.
    +O halde ne diye sabah yataktan kalkıyoruz ki?
    -Ben de kendime bunu soruyorum ama aslında bu sorunun cevabı intihar etme cesaretimin olmamasıdır.
  9. 9
    çok güzel bir jenerik müziğine sahip dizidir.

    www.youtube.com/...
  10. 10
    bir arka sokaklar değildir.

    tamam, vurmayın.
  11. 11
    İlk 2-3 bölüm izlemek için kendimi zorladığım sonraysa bayıla bayıla izlediğim dizidir. Arada öyle moda sokuyorlardı ki bir sigara yakası geliyor insanın.
  12. 12
    bu diziyi güzel kılan şey kesinlikle hikayesi değildir, aynı tarzda olmasına rağmen bundan çok daha yaratıcı hikayeleri olan birçok dizi çekilmiştir. true detective'i ayrı kılan şey çekimindeki mükemmellik ve oyuncuların kusursuzluğudur*. bence bu yüzden diğer polisiye ve gizem dizileri ile değil de breaking bad gibi* her açıdan sanat icra edilen diziler ile kıyaslanmalıdır. ayrıca dizide kullanılan şarkılar da çok güzeldir. umarım ikinci sezonu hayal kırıklığı yaratmaz. imdb puanını sonuna kadar hak ediyor. izleyin ve izletin.
  13. 13
    ikinci sezonunda oyuncu değişikliği olacağı söylenen dizi. rust yoksa ben de yokum...
  14. 14
    ikinci sezonunda meme göstermeme kararı alan dizi. türkiye'de izleyici sayısında ciddi bir düşüş bekleniyor. bu yönde bir beklentiniz varsa düşürün;

    i.imgur.com/...
  15. 15
    2.sezonu 21 haziranda yayınlanacak dizi.
    www.youtube.com/...
  16. 16
    gelmiş geçmiş en iyi uzun planı barındıran crime serisi.

    youtu.be/...

    hdp barajı geçemiyor.
  17. 17
    yeni sezonun ilk bölümüyle sahalara dönmüş efsane dizi! malum yerlere düşmüştür, edinin ve elinde olmayanların da ulaşmasını sağlayın. bakın bu insanlıktır, bu insanlığın önde gidenidir, herkes izlesin! öbdüm.
  18. 18
    ikinci sezonu yine renkli bir oyuncu kadrosu ile başlamış dizidir. spoiler vermeden kısaca ikinci sezon hakkında konuşmak gerekirse; rachael mcadams'ın karakteri umut vaadediyor. colin farrell normal şartlarda zaten çok sevdiğim biri olmadığından kendisinin karakterine ısınamadım. vince vaughn bu kadar ciddi bir rolde biraz tuhaf duruyor gibi.

    gel gelelim en çok ilgimi çeken karakter taylor kitsch'in ki oldu. durgun ve ne yapacağı belli olmayan bir karakter. ilerleyen bölümler için merak uyandırıyor.

    ha yinede ilk sezonun tadı ve yeri çok başkaydı.
  19. 19
    www.youtube.com/...


    harika bir opening song'a sahip dizi.
  20. 20
    2. sezonuna, ilk sezonun tadını alamamaktan korkup bir türlü başlayamadığım dizi.

    aslında diziden ziyade piyasadaki filmlerin %90 gibi bir bölümünden daha film duran yapım. abi çok sağlam ilerliyor, her bölümü gittikçe artan pozitif bir his veriyor. ağır, sıkıcı, sönük diyenler oluyor şaşırıyorum. cidden hakkını yememek lazım.
  21. 21
    2.sezonu olmasaydı biz onu hep ilk sezonu ile hatırlasaydık dediğim efsane sinematografisi ile diziden çok film olacak yapım.
  22. 22
    www.youtube.com/...
  23. 23
    3. sezonunun yolda olduğu söylenen dizi.

    hadi inşal...
  24. 24
    3. Sezonun çıkacağı söylenen dizi. Mahershala ali başrolde oynayacakmış(bu kim amk). Ellerinde beş tane hazır senaryo varmış.

    Bugünün en güzel haberi. 1. Sezonun yerini tutar mı bilmiyorum ama ilk iki sezon için izlenir.
    • Olabilir. Bu filmleri izlemiş olmam onu tanıyacağım anlamına gelmiyor.
  25. 25
    3. sezonu için ciddi hype olduğum dizi.

    hadi aslanlarım şöyle ilk sezonla kafa kafaya yarışacak ağırlıkta bi sezon çıkarın.