kayıt

Edebiyat öğretmeni

  1. 1
    Beni ben yapan yollarda çok emeği olandır benim için.
    Hâlâ hâl hatır sorar canımın içi.
  2. 2
    lise de sert bir öğretmenimiz vardı. fakat görünüş olarak sertti konuştukça adam içinizi okşardı. kendine has bir aşk tanımı vardı, arada bir söylerdi. bizden de siz karınıza aşık mışınız diye sorunca, hafif bir tebessüm eder, karıştırmayın onu derdi. ve biz bu olayı tekrar tekrar yaşıyorduk.

    bir keresinde de bana proje ödev verirken, yanına çağırdı pena dedi sen nerelisin istanbul dedim. üsteledi bende yine istanbul dedim. iyi git istanbulu araştır getir dedi. sonra ödev tesliminden bir hafta önce de konumu değiştirdi. bu da böyle bir anımdır.
  3. 3
    erkek olanlar ders anlatırken, bir olaya ithafen vs cümle arasına bir şekilde bir dörtlük, ikilik olmadı bir mısra sıkıştırıveriyor. kadınlarda yok böyle bir davranış, sadece erkeklerde var.

    not: baya- pardon kadın edebiyatçılarımız eksilemiş olmalı.* niye eksiliyonuz ya, kötü bir şey demedik ki.*
  4. 4
    röportaj ile kürtaj kelimelerini karıştıran ak partili dayı olan suleyman dayInIn oglunun meslegiymis. bu bilgiyle de naparsanIz yapIn.
    • komik olmaya calIsmIyorum. ogrendigim bir seyi yazayIm dedim siz de entrylerimin altIna gelip bana satasmak zorunda degilsiniz...
  5. 5
    lisede vardı bir tane. kadın, dersinde matematik çözüyorum diye ağlamıştı. inşallah istediğin yeri kazanamazsın diyerek beddua etmişti.
    • Bana denk gelen edebiyatçılar da bu kadar olmasa da bu dereceye yakın manyaktı yalnız değilsin. Aklı başında edebiyatçıyla karşılaşmadım dil ve anlatımcılardan bahsetmiyorum. Gerçi hoş onlar birleştirilmişti.
    • hepsi aynı fabrikadan çıkıyo bunların hepsi manyak
    • Kazandın mı peki?hahaha
    • Başka girdilerinde final ödevi falan diye yazmış kdkfkf araştırdım resmen hiç ödevim yok ya (!!) jdjfkf girmiş bence :) :d
    • kazandım valla. gönül gözü açık değilmiş demek ki kadının.
  6. 6
    Lisede vardı, ömür hanım. Ne muhteşem insanlar var.
    Kendisini çok seviyordum. Zaten bir tek ben seviyordum.

    Genelde kimsenin sevmediği insanları seviyorum, aa.
  7. 7
    Gencecik sözleşmeli bi edebiyat öğretmenimiz vardı.. İnci hocam hey gidi. İflah olmaz bi game of thrones fanıydı. Kendisine kitaplardan yalan spoilerlar vererek üzerdim. Kadın milletini üzmek huy olmuş bende..
  8. 8
    başkası adına utanmak olayını zirvelerde yaşattığım bir başka insan. 9. sınıfta ilk edebiyat sınavında büyük bir skandala imza atmıştım. sınav sorusu hala aklımda... tarihi bilmenin edebi eserlere etkisiyle ilglil bir yorum sorusuydu. ulan ben... ulan 9. sınıftaki nirvoş...

    george orwell'in romanında geçmişte yaşanmış olayları o dönem yaşamamasına rağmen tarihi iyi araştırmasıyla yazdığını belirtmiştim cevabımda. george orwell'in olmayan kitabı 1924'te meydana gelmişti tüm bunlar. ulan aptal orospu çocuğu... bir, bu adam geçmişte yaşanmış bir kitabı değil gelecekte yaşanacağını ön gördüğü bir kitap yazıyor bu ne cahillik? iki, bu adam zaten 1924'te yaşıyor! tarih bilmeyle alakası yok, 1924 diye bir kitap yazsaydı bile adam yaşadığı dönemin kitabını yazmış olacaktı...
  9. 9
    lisede 1'de derslerime giren vedat hoca kişilik ve yaklaşım olarak hayatımdaki en iyi öğretmenlerden biridir.

    sonraki senelerdeki hoca da iyiydi ancak günü gününe tutmazdı. sabah ilk 2 ders olurdu dersleri ve o ilk derste artık uykudan mıdır nedir bilmem, acayip huysuz, aksi, lanet olurdu. 2. derste ise tam tersi bir o kadar sevecen, güleryüzlü, neşeli. sene sonunda bizden kendisi hakkında eleştiri yapmamızı istemşti ve bunu söylemiştik. olgunlukla karşılayıp düzeltmeye çalışacağını söylemişti.

    Daha sonra anadolu liseleri kıyıma uğratılınca tüm öğretmen kadrosu sağa sola dağıldı gitti işte. hayatın mk.
  10. 10
    Kızların bacaklarına ve götüne bakan biriydi.
    Ne yazık ki şimdi hatırlayıp tebessümle anacağım olaylar yaşanmadı.
  11. 11
    yandal yaptığım bölüm.
    Ama gel gör ki güzel ülkemizde yine işsizlik vadediliyor.