kayıt

intihar etmek isteyenlere tavsiyeler

  1. 1
    tavsiye dinlemeyin.

  2. 2
    haklı olarak vermeyeceğim tavsiyeler.

    doğru olanı yaptığınızı söylemiyorum, ama bu sizin seçiminiz. etrafınızda sizin değerinizi anlamayıp hayata küstüren biri varsa bu da onların seçimi. iki taraf da sonuçtan memnum olmalı değil mi?

  3. 3
    İlk önce cesur olun. Genlerinizdeki yaşama dürtüsünü bastırın. İntihar etmek için başkalarina zarar vermeyin. Örneğin bir yerden atlayacaksanız yerde insan olup olmadigina bakin veya trafiği falan tikamayin. Ve salaklık etmeyin. Zamaninda 2 kez aklima koyduğum halde yapamadim ucuncusunde tam bicakla şah damarimi kesecekken bicagin ters tarafini tuttum ve kesmedi tabi sadece hafif bir kizariklik oldu ve gecti bi daha da cesaret edemedim. ayrica ilgi cekmek icin yapmayin zaten olunce bir sey goremeyeceksiniz.

    Bi de ay yapmayin etmeyin diyenlere kulak asmayin en iyi dostunuz hariç kimse sizin halinizi anlamayacaktir. Onlar sadece 3. Sinif edebiyatlariyla duyar kasarlar.
  4. 4
    binaların olmadığı bir yerde ölün.
  5. 5
    Birisinin, size yaşamın güzel olduğunu söylemesine izin vermeyin.
  6. 6
    Günah dolu bı gece geçirdikten sonra Yüksek tozda uyuşturucu alıp intihar etsinler.
    Azıcık vizyon arkadaşlar lütfen.
  7. 7
    (bkz: 1 haziran 2020 sokağa çıkma yasağının kaldırılması)

    Ben bundan yararlanacağım..
  8. 8
    İntihar her insanın mutlaka hayatının bir döneminde aklından geçirdiği bir şeydir. Kimisi yaşadığı olayın o an aşılamayacak kadar ağır olduğunu düşünüp, bundan kurtuluşun ancak ölüm olabileceğini düşünürken, kimisi çok kızdığı ve kendisini seven birine zarar verebilmek için kendi canına kıymayı aklına getirmiş olabilir. Sebep her ne olursa olsun, bu tarz düşünceler sıklaşmadığı sürece kişiye intihara meyilli denilmez. Kişi ne kadar çok intihar üzerine düşünürse yapma ihtimali de o kadar artacağından dolayı, sizi bu düşünceye iten sebepleri keşfedip, onlara biraz mesafe koymakta yarar vardır. İntihar eden insanlara baktığımızda, bu kararı verip, bu eylemi gerçekleştirirken çok duygusal olduklarını görürüz. İntihar etmeye karar verme süreciniz çok rasyonel bir şekilde olsa dahi, bunu eyleme geçirmek için duygu yüklü olmak şart. O yüzden duygusal bir insansanız ve sizi duygulandıran şeylerle uğraşıp, intihar üzerine çok düşünen bir yapınız varsa bu alışkanlıklarınızdan biraz uzaklaşmanız gerekir.

    İntihar edebiliyor olmak bir özgürlüktür, size en kötü ihtimalle hayata siktiri çeker giderim diyebilme lüksünü tanır ancak bu çekeceğiniz anlamına gelmez. Artık daha fazla düşemeyecek kadar dibe vurmuşsanız, o saniyeden sonra hareket edebileceğiniz tek yön kalır o da yukarısıdır.
    Varoluşçu filozofların çoğu intihara iyi bir gözle bakmazlar, kimisi intiharı acemice ve anlamı oluşturmadan bir kaçış olarak görür (camus), kimisi intiharı saçmanın saçmaya gömülmesi olarak görür (sartre). Saçmanın saçmaya gömülmesini açımlamak gerekirse eğer, sartre'a göre dünyanın işleyişi, insanın doğal olarak kavrayamacağı saçmalıklar içerir, ve insan kendi anlam dünyasını, kendi varoluşunuz, kendi aklını kullanarak, seçimler yaparak oluşturmak durumundadır. Bu da büyük sorumluluklar almayı gerektirir. Sorumluluk almayı kaldıramayan bünyeler, kendini oluşturamadan, saçma bir olayla yaşamlarına son vermeleri, saçmayı saçmaya gömmeleri demektir.
    Nietzsche'ye göre intihar bize bir seçenek sunmasından dolayı özgürlüğümüzü tahsis eder. Ciorana göre intihar sürekli ertelenen hiçbir zaman ondan vazgeçilemeyen bir eylemdir. Kendisinin dediğine göre, kitaplar yazmak, onun intihar etmesini ertelemesinin en büyük etkenlerinden biri.

    İntihar üzerine düşünülmesi gereken, hayatın anlamını, değerini sorgulatan bir yapıdadır. İntihar etmeyen insan, temelde hayatın değerli olduğunu kabul eden insandır denilebilir ya da değerli olup olmadığını sorgulamak için bir nebze yaşamak gerekir, intiharı ertelemenin anlamı da bu yaşam içerisindeki sorgulamaların bir nihai sonuca ulaşmamasından kaynaklıdır.

    ve son olarak;

    İlla yapacağım, kimse beni durduramaz diyorsanız da, ailesiyle yaşayanlar için, evde yapıp sevdiklerinize travma yaşatmaya hakkınız yok bunu bilin.
  9. 9
    asla kendinizi boğamazsınız önce bunu öğrenin :')
    asmayın kendinizi de son anda iyi şeyler olur falan kurtulamazsınız.
    bilek kesme konusunda çok deneyimliyim öyle öleceğinizin garantisi yok.
    annem gibi ilaç içerek yapın desem kusarsınız belki.
    o yüzden direk zehir atın gazozunuza.
  10. 10
    tabanca ile intihar edecekseniz ve çene altını kullanmak istiyorsanız rica ediyorum açıyı iyi ayarlayın.
    açıyı iyi ayarlayamadığınız zaman kurşun beyninize ulaşmıyor, yüzünüzü paramparça ediyor.
    birkaç saat daha bu acı ile yaşamanızın lüzumu yok. ayrıca otopside çok korkunç gözüküyorsunuz.
  11. 11
    kaynamayın sıranızı bekleyin. biz enayi miyiz bekliyoruz doğalı beri?