kayıt

aleyna tilki

  1. 1
    geçen sene yetenek sizsiniz programıyla tanınmış 2000 doğumlu şarkıcı hanım kızımız..
  2. 2
    ilk defa 2 gün önce (bkz: cevapsız çınlama) isimli şarkısını dinlediğim, çok genç, hatta çocuk şarkıcı.
  3. 3
    şarkıdan çok her şeye benzeyen bir şarkı ile çıkış yapmış. ismini görünce bir yerden tanıdık geldi. yetenek sizsiniz'den aklımda kalmış sanırım. sonra açıp şarkısına baktım. bildiğimiz bu arkadan cıpstak cıpstak bir ritim verilen, müziğin iğrençliğinden sözleri anlaşılmayan bir şarkı. ve yine tanıdık gelen kadın vücudunun ön plana çıkarıldığı bir klip . her şey çok tanıdık. yaklaşık 1 dakikadan sonra durdurdum klibi. hani güzel bir vücut olsa sesi kapatıp onu izlersin ama o da yok. kızın memeleri çıkmamış daha. 12 milyon kişi de ne ara izlediyse...

  4. 4
    twitter.com/...

    (bkz: lol)
  5. 5
    çizgisini bozmadan ilerlemesi gereken bir kardeş. o yaptığı şarkıyı yaşına veriyoruz maalesef...

    akımdan capsler gelmeye devam ediyor:

    twitter.com/...
  6. 6
    16 yaşında barlara çıkıp şarkı söyleyen hanım kızımız. kanunlara göre yasakmış ancak annesi babası başında imiş. nefis bir saçmalık halinde ülke.

    twitter.com/...
  7. 7
    www.youtube.com/...
  8. 8
    sosyal medyada capsleri ile beni benden alan 16 yaşındaki popçu.
  9. 9
    twitter.com/...
  10. 10
    (bkz: HORMONLU GENÇLİK)
  11. 11
    pop kültürünün bize itelediği yeni nesil ti(l)ki. biri çıkıp bu hanım kızımıza meme açmayla iki popo sallamayla sanatçı olunamayacağını söylesin. kimsede çıkıp ama o çocuk duyarı kasmasın bizde göte göt derler..
    • E demek ki o dediklerinle sanatçı olunuyormuş Türkiye de hacı kız aldı yürüdü .d
    • dediğim gibi bizde göte göt denir yürüsede yürümesede.d
  12. 12
    www.facebook.com/...

  13. 13
    dinlemekten, izlemekten oldukça keyif aldığım; başarılı ve güzel bulduğum star.

    (bkz: haters gonna hate)
  14. 14
    fazla konuşulan şarkıcı.
    yaşını göz önünde alarak değerlendirmelere tabi tutulması gerekiyor bence. ergenliğin en ateşli yıllarında kendisi. bu kadar ciddiye almanın lüzumu yok.
  15. 15
    gerçek sarışın olduğunu iddia eden vatandaş.
  16. 16
    bu ülkenin en muhteşem şarkıcısıdır.
  17. 17
    (bkz: tilki üstüne)
  18. 18
    pbs.twimg.com/...
  19. 19
    çok başarılı bir proje olduğunu kabul etmek gerekiyor.

    bunu ben şu şekilde düşünüyorum. ne özlem tekin'ler gördü bu memleket, ne şebnem ferah'lar, ne sertab erener'ler, ne tarkan'lar, ne teoman'lar... kim olursan ol, ne kadar popüler olursan ol, ne denli sanatçı olursan ol; bi'yerde tıkanıyorsun! bu saydığım insanlar ve daha niceleri müzik kariyerlerinde tepe noktalara ulaştılar ve hızlı tüketen bir toplum olmamızdan mütevellit istikrarlarını koruyamadılar.

    bu açıdan ele alınca aleyna tilki ismini şu an için türkiye'nin en şanslı insanı olarak ilan etmek gerekiyor.

    düşün ki müzik kariyerinin başlangıcındasın, henüz 16 yaşındasın, elde tutarlı hiçbir şarkın yok ve tüm türkiye'nin sabahlara kadar konuştuğu insansın! dünyanın hangi projesine bundan daha başarılı start verilebilir acaba diye düşünmeden edemiyorum.

    yağımcıların açık ve net biçimde peşinde koşturduğuna inanıyorum. neticede pop müzik dediğin, yatırdığın parayı geri alma işi?.. şimdi ben olsam, aleyna tilki ile tartışmacaların tam gaz sürmesini sağlamak, yegâne hedefim olurdu. çok değil, iki sene mühletince türkiye'nin işini en iyi yapan müzisyenlerinin desteğini alarak bu kızcağıza bir albüm yapar; zaten mevcut fiziksel ve sanatsal kumaşını bu müthiş albümle zirveye taşırdım. reklam masrafına bile gerek olmayan dünyada kaç tane pop müzik şarkıcısı var anasını satayım?.. zaten tüm kanallarıyla memleket, bu kızı konuşuyor?..

    müthiş bir yatırım vesselam...

    beğenseniz de beğenmeseniz de, yakında dinlemekten müthiş keyif alacağınız, "ulan biz bu kızı nasıl oldu da yerden yere vurmuşuz," diyeceğiniz şahıstır kendisi...

    bu tuzağa düştünüz maalesef...

    hayırlısı diyorum.
  20. 20
    yapılan sanat değildir. sanat tek ve öz olur, hiç bir çıkar(maddi manevi) beklenmez.
    bunun yağtığı zanaattır. para için, şöhret için yapılan basit yapılı bir girişimdir.
  21. 21
    yaptıkları ve söyledikleri ne olursa olsun, üzerine fazla gidildiğini düşündüğüm çok genç kardeşimiz.

    16 yaşında bir kızın, bu kadar tepkiyi kaldırabilmesi mümkün değil.
    neredeyse anası babası yaşında insanlar bile onun söylediği lafları taklit ediyor, onunla dalga geçiyor.
    zaten toplumumuzun son zamanlarda en başarılı olduğu konu dalga geçmek. birileri bir hata yapsa, komik duruma düşse de dalga geçsek diye bekliyorlar.
    aslında burada mesele dalga geçilmesi değil, ayarının kaçması. tadında bırakılmaması.
    biz bu dalga geçme işini bu kadar abarttıkça, bu işe hevesli olan kardeşlerimiz de bir türlü kendini gösteremez diye düşünüyorum.
    çocuk bir hata yapsa, ondan 20 yaş büyük insanlar onunla haftalarca dalga geçecek. durum böyleyken bu çocuk nasıl çıksın da şarkı söylesin, ya da bir yeteneğini sergilesin?
  22. 22
    geçiyor.
  23. 23
    khaleesi'nin yan sanayisi.
  24. 24
    dejenere bayraktarı isimlerden miley cyrus , justin bieber , vb. isimlerin türk işi uyarlamasıdır.

    ilk tv deneyimini de amerikadaki şovları türkiye'ye uyarlayarak ordaki kültürü buraya taşıyan acun isimli kişinin, yine bir kültür ihracatı işi sırasında yaşaması ise enteresan bir nüanstır.

    tabi ki olayı tam okuyamıyor olabilirm, ancak kendisini 5 sene sonra bir lady gaga formatında , ne bilyim para ve şöhreti bulduktan sonra yamulan tiplerden rihanna formatında görmemiz çok olasıdır.

    assumptions:
    - yapılan müziğin kalitesi dikkate alınmayıp, sosyal etkileri ve medya dünyasındaki konumu bakımından incelenmiştir. müzikalite olarak inceleyecek kişi yine bir müzisyen olmalıdır.

    edit:
    biçok hareketini gençliğine veriyorum tabi ki şu aralar. ama gerçekten dejenerasyon bayraktarı bir tip mi olacak, yoksa shakira gibi iş yaptıkça ve tecrübe kazandıkça kendisini olumlu olarak mı geliştirecek görebiliriz.
    şu aralar yolun başında olduğu için her ikisini de yapabilir. hangisini seçeceği, hayatının geri kalanını şekillendirecektir.
  25. 25
    geçiyor.