kayıt

muazzez ilmiye çığ

  1. 1
    memleketimizin yetiştirdiği büyük bilim insanlarından olan muazzez ilmiye çığ, sümerologtur. sadece ülkemiz için değil dünya için de önemli bir değerdir.
  2. 2
    son zamanalarda "sümerler türktür." modasına kapılan sümerolog. ülkemiz için de dünya için de çok büyük bir değerdir -hatta kramer'in sümerler adlı kitabında kendisi ve hatice kızılyay'dan da bahsedilir- ancak keşke sümerler türktür türü söylemlerden uzak kalabilseydi. neticede sümerlerin mezopotamya'ya orta asya'dan geldiğini biliyoruz ama orta asya'dan gelen her milleti türk ilan etmek 1930'ların türklerin de tarihte yeri olduğunu kanıtlama çabasından doğan her şeyi türkleştirme mantığından başka bir yere çıkmıyor. kaldı ki sümerlerin geldiği tarihte türk diye bir kavram yok.
  3. 3
    keşke bu kadar araştırma ve uğraşlarının yanına akademik bir kariyeri de koysaymış diye düşünülen insan.
  4. 4
    Gençlik hakkında dikkate değer tesbitlerde bulunmuş, tgb (türkiye gençlik birliği) üyesi olduğunu bildiğim, ayrılmış olabilir diye düşündüğüm, belki ayrlmamışta olabilir lan diye kendime cevap verdirmiş, dünyalar tatlısı ablamız, annemizdir.

    Tesbiti;

    -Kurtuluş savaşını yaşadık. Lozan'ın heyecanını, yokluğun rezaletini. Sonra Cumhuriyet ilan edildi. Ve ülke, bambaşka bir çehreye bürünmeye başladı. Hepimizin arzusu bir an evvel, adam olup memlekete yardım etmekti. Çünkü çok ihtiyacı vardı. Hiçbir şey yoktu. Yol yok, fabrika yok, okul yok. O 15 yıl içinde yapılanları hatırladıkça, şaşkınlığa düşüyorum.

    -O gittiğiniz okullardaki gençlere de bunları mı anlatıyorsunuz?

    -Evet, çünkü anlamıyorsunuz. Çünkü sizler, var olana doğdunuz. Sümer çocukları gibi. Onlar da, ''Bu şehirleri Tanrı'lar kurmuş, biz de buralarda yaşayalım'' demiş, aynen sizin gibi. Herkes atıp tutuyor şimdi. O zaman yaşanan sıkıntıları bilmeden. Bizler kazandığımız şeylerin değerini biliyoruz çünkü zor elde ettik. Siz bunu ancak kaybettiğinizde anlayacaksınız.
  5. 5
    son sümer kraliçesi'dir. kendisini uzun süredir tarih temalı televizyon programlarında göremiyoruz. yine bir görünse de dimağlarımız bayram etse...
  6. 6
    bu yıl 102 yaşına giren insan. arkeologların genelde uzun ömürlü olmaları da ilginç bir mesele. meslekleri bünyelerine sirayet ediyor demek ki.
  7. 7
    Türkiye'de pek değeri bilinmeyen insanlardan. Özellikle yeni nesil tarafından tanınmayan bir bilim insanıdır. Herkesin kitaplarını okuması gerektiğini düşünüyorum.
    (bkz: atatürk ve sümerler)
  8. 8
    Kur'an, İncil ve Tevrat'ın Sümer'deki Kökeni adlı kitabı bir şaheserdir.
  9. 9
    dün itibarıyla 104 yaşına basan sümeroloji kraliçesi. sevgi ve saygılarla.
  10. 10
    Peygamber olacak kadın yemin ediyorum. Hastasınım..
  11. 11
    Bugüne kadar 74bin Sümer tablet çiviyazısını arşive kazandırmış 106 yaşındaki sümerolog.
    Okumaya değer birçok kitabı ve makalesi var. Okuduğum kadarıyla ağır bir dile sahip değil ancak duraksayıp notlar almadan okunacak kitaplar yazmıyor tabii ki. Ayrıca kendisini izlerken yanaklarını sıkasım öpesim falan geliyor. Çok tatlı ve zeki bir kadın. Ömrü güzel ve uzun olsun diyeceğim de, yaşamak istemiyorum artık yeter, diyordu en son. En iyisi ömrü güzel olsun deyip bitireyim :)
    • kur-an, incil ve tevrat'ın sümer'deki kökeni kitabı prk iyi değil diyorlar.
    • Kimler ve neye göre diyorlar?
    • yani bazı yerlerde görmüştüm, fikrim yok.
    • Bazılarına uymamış olabilir. O kitaptaki ifadeler veya ara yorumlar kolay hazmedilebilir olmayabiliyor insanlar için.
    • yorumlamalar farklıydı da konuyla ilgili.
  12. 12
    Bir an solda görünce, yoksa... dedim, allah uzun ömür versin.
  13. 13
    ölümsüzlük iksiri bulmuş olmalı. bu kadar aktif bir hayat ve 106 yaş. büyük şans. ömrü daha da uzun olsun.
  14. 14
    allah'ım sana ömür versin dünya tatlısı sümerolog yaşadığını bilmek hariçten mutluluk sebebidir. ingiltere kraliçesini de gömecek inşallah...
    • Öldü olum bu. Çoktan öldü haberin yok
    • yaşıyor bir kere ağzından yel alsın
    • Ee şovtv de geçen cenazes. Ardı yoksa ben de severm
    • instagramına baktım yaşıyor kesin bilgi yayalım.
  15. 15
    pamuğum benim ya, bayılıyorum kendisine. ismini görünce bile içim eriyor. keşke biraz daha kitabı olsa da biraz daha okusam, biraz daha videosu olsa da biraz daha izlesem. umarım bir gün görme şansım olur.
  16. 16
    Henüz çok yeni entry girmiştim, pamuğum benim demiştim. Üzerine bugün yayınında çekilen şu fotoğrafını görünce kullandığım benzetmenin çok yerinde olduğunu düşündüm xd
    Pamuk değil pammukkk. yerimm xd

    www.exkutupsozluk.com/...