kayıt

Anderson Talisca

  1. 1
    beşiktaş'ın gündemine bugün giren ve aynı gün kiralandığı bilgisi gelen brezilyalı 8.5 numara. bakalım neler yapacak?
  2. 2
    youtube'da bile iyi olmayan oyuncu.

    eğer tahmin ettiğim gibiyse beşiktaş şampiyonlar liginden şimdiden elendi. geçmiş olsun.
  3. 3
    (bkz: ben bu tipi tanımıyorum )
  4. 4
    değeri 30 milyon eurodur. FEDA ATKISI AÇmıştır.
  5. 5
    önümüzdeki sezon takımda tutamayacakmışız gibi görünmekte olan afacan...

    gözlemlerim doğrultusunda jose sosa'nın boşluğunu doldurmaktan ziyade atiba hutchinson'ın etrafında takılıp oyun kurmasına daha olur gözle baktım. bugünki şenol güneş açıklamaları da bunu doğruladı vesselam...

    şenol güneş'in açıklamasına göre; geçtiğimiz sezonun atiba&oğuzhan&sosa&gomez kare ası bu sezon, atiba&talisca&oğuzhan&quaresma şeklinde kurulacak.

    sadece ricardo quaresma'ya itirazım olabilir. diğerlerine katılıyorum. anderson talisca'nın ise ofansif orta saha pozisyonunda oynamasa bile benfica'da bir sezonda sağladığı gollere katkı sayısı bakımından kariyer rekorunu kıracağını düşünüyorum.

    hayırlısı...
  6. 6
    Jose Sosa sevdiğimiz bir abimizdi. Janti adamdı, adabı, frikik kullanmayı iyi bilirdi. Ben de bilirim...

    oynadığı ilk hazırlık maçında bana bu sezonun yıldızı olur dedirtti. ama şu da belli bu adam bizde kalmaz. bu sene ne yapıp ne edip bu adama doymak lazım.
  7. 7
    beşiktaş'ın kiralama bedeli olarak benfica'ya ödediği 2 milyon euro bir ücret var.
    bugün attığı gol münasebetiyle kulübün kasasına giren para olan 500 bin euro, talisca'nın kiralama bedelinin ilk taksidi...
    daha iki sezon boyunca beşiktaş'la...
    fikret satışından pay falan da ayarlamıştır bunun...

    demba ba'dır, gomez'dir, gökhan töre'dir, ersan adem gülüm'dür, atınç nukan'dır...
    şimdi de talisca afacan...
    gelsinler, hizmet etsinler, para kazandırsınlar; işi uzatmadan, zirvede bıraksınlar, siktirsinler gitsinler...
    öyle 7 milyon euro'luk sneijder'lere, muslera'lara, volkan demirel'lere, alex de souza'lara falan ihtiyaç yok bu takımda...

    seviyorum ben bu sistemi...
  8. 8
    lige damga vuracağını hazırlık maçındaki performansından çıkaramayanlar 3 maçta 2 gol 1 asistlik performansını konuşuyor. bu daha hiçbir şey.
  9. 9
    gerçek beşiktaşlı olması için bir çapraz bağ sakatlığı yaşamalıdır. yoksa daima yavan kalacak. swh
  10. 10
    en kötü maçlarından birinde bile 2 gol atacak kadar oynun içinde bir adam. izlerken topu aldığında heyecanlandığım adamları çok severim. eskiden q7 de öyleydi ama şimdi nasıl top kaybedecek diye bakıyorum. topu aldığında bu sene neler yapacak dediğim 4 adamdan biri. uzaktan şutları çok iyi ama birazcık ozzy'nin sosa'nın ince ara paslarını da denemeli. yoksa net bir alex olacak ki modern futbolda alex'i kaldıracak orta saha yok gibi.
  11. 11
    yavaş yavaş profili ortaya çıkıyor. bugün cenk ve aboubakar'lı ikili forvetin arkasında kayboldu. tek doğru hamlesini dahi görmedik. ne zaman ki cenk çıktı, o zaman özüne döndü. bunları not ediyordur şenol güneş...
  12. 12
    beşiktaş'ın kadro yapısındaki bir sıkıntıyı ciddi anlamda giderebileceğini düşündüğüm topçu.

    türk futbol yapısı, nokta santrafor tercihine daha uygun bulunmakta ama uluslararası turnuvalarda bu durum kulüplerde büyük zaafiyet yaratıyor, bunu daha önce detaylıca anlatmıştım. avrupa'da uzun soluklu başarılara ne yazıktır ki hiçbir zaman sahip olamadık; bunun da başlıca nedeni, rakiplerin duran top hücumlarına gösterdiğimiz negatif reaksiyondur. dolayısıyla doğru savunma yapmayı bilmeyen bir futbol kültürüne sahip olmamızdan mütevellit; doğru yere koşmayı, doğru noktada durmayı, doğru pozisyon almayı bilen her santrafor, ayağı biraz düzgünse ve boyu biraz biraz uzunsa spor toto süper lig'de rahat biçimde gol krallığına oynayabiliyor? buna en güzel örnek olarak zamanın çok gerisinde bir golcü olduğuna inandığım mario gomez örneğini verebilirim.

    şimdi konuya dönelim...

    beşiktaş, kapanan rakiplere karşı net bir nokta santrafor sıkıntısı yaşıyor. zira patlayan forvet nitelikli vincent aboubakar ve cenk tosun, bu noktada henüz gereken yeterliliğe sahip gibi görünmüyor. belki zamanla olabilir ama şu an için bu bir sıkıntı...

    işte ben tam da bu noktada anderson talisca ismini gündeme getirmek istiyorum. çok yönlü futbolundan uzunca bir müddettir bahsediyorum. bana kumaşındaki oldukça baskın yönü olan gizli forvet özelliğiin yanısıra, nokta santrafor olmaya da çok yatkın gibi göründü. ikinci bölgede top alıp oyunu kanatlara yayışı ve buradan gol noktası koşusu yapıması mükemmel!.. 23 ekim 2016 beşiktaş antalyaspor maçı'nda atılan 2. ve 3. golde bu durumun çok net örneklerini izledik. 1,88'lik boya sahip olması itibariyle hava toplarında da etkili bir isim!.. şut atıyor, gol atıyor, top tekniği de bir nokta santrafor özellikli futbolcuya kıyasla mükemmel!..

    uluslararası turnuvalarda farklı şekilde değerlendirilebilir ama ben özellikle spor toto süper lig'de oynanacak maçlarda kendisinden net biçimde mario gomez verimi alınabileceğini düşünüyorum.
  13. 13
    tarak kemiği kırılarak sahalardan 3 ay uzak kalacak oyuncu. büyük geçmiş olsun.

    beşiktaş kurtulamıyor şu sakatlıklardan.
  14. 14
    twitter.com/...
  15. 15
    Hayalimdeki 4-3-3 düzeninde oynayacak Beşiktaş'ın ileri üçlüsünün en uçta oynayacak forveti.

    (bkz: Sat Oğuzhan'ı al talisca'yı)

    Sağında Ricardo Quaresma, solunda Ryan Babel... arkasındaki üçlü; Gökhan inler, Tolgay arslan, Atiba hutchinson...

    Geri dörtlü; gökhan gönül, rakitsky, Marcel guedes, caner Erkin...

    Kale ise elbette fabri'ye emanet...

    Şahikalar adeta...
  16. 16
    orta sahadan gelirken eğer orta saha oyuncuları peşinde kaldıysa muazzam bir heyecan veren oyuncu. çünkü biliyorsunuz ki sol ayak içi ile o top kalenin sol alt tarafına gidecek.
  17. 17
    türkiye'ye bu yaşta gelmiş en iyi 10 numaradır. 22 yaşında bu potansiyelde bir ismi bu lig görmedi. eksikleri var mı mutlaka var... mesela daha çabuk oynu açması gerek, pasları net atması gerek, orta sahadan alıp çıkması gerek. ancak böyle bir vuruş meziyeti, böyle bir gole yatkınlık, böyle bir fizik, böyle bir yetenek yok.

    umarım bonservisi alabiliriz. en az 10 sene adam almaya gerek kalmaz ancak 40, 50'ye gider.
  18. 18
    Bir aksilik olmazsa başkanın bonservisini alacağını söyleyen sol ayağımızın içi. 25 milyon euro ile Fikret Orman'ı bir anda düşününce inandırici gelmiyor.
  19. 19
    iddialara göre mourinho'nun radarında ve benfica'nın istediği rakama yakın para öneriyorlar. şayet 25 verirlerse beşiktaş kiralık ücretini ödemeyecek.
  20. 20
    Beşiktaş'a yar olmaz.
    avrupa'nın elit bir ligine gider.

    Yetenekli bir orta saha.
  21. 21
    twitter.com/...
  22. 22
    #966591

    sene başında bu sezonun en iyi transferi olduğunu yazmıştım. o yüzden her maçını doya doya izliyorum. keşke bizim başkan 25 milyon euro verip alsa en az 50'ye okuturuz.
  23. 23
    uefa'da haftanın futbolcusu olmuştur.

    twitter.com/...
  24. 24
    inanılmaz bir frikikçi.

    www.instagram.com/...
  25. 25
    7 mayıs 2017 beşiktaş fenerbahçe maçında volkan'a orta parmağını göstermiş.

    i.hizliresim.com/...