kayıt

hüseyin nihal atsız

  1. 1
    Milliyetçiliği haddinden fazla abartmış bir deli adam. Bozkurtların ölümü adlı romanı ve geri gelen mektup eserleri fena değil. Dünya türk olsun , herkes bize düşman gibi enteresan fantezileri olan bir abimiz. Hani bazı kızların herkes beni sikmek istiyor tribi var ya bildin mi ? heh aynısı bu kafayı çizmiş abimizde de var. Kısaca Türk ırkçılığının kurucusu denebilir kendisine.
  2. 2
    büyük tarihçi, türkolog, yazar/şair.

    realist bakış açısı bazı kıt beyinliler tarafından "deli, kafayı çizmiş"olarak addedilmesine yol açmıştır. ne yani, türk'ün türkten başka dostu mu var amk? milliyetçi değil ırkçıdır, faşist değil türkçüdür.
  3. 3
    bozkurtlar adlı kitabının mutlaka okunması gereken yazar.
  4. 4
    kendisine faşist diyenlere yanıtı şu şekilde olmuş türkçü;

    "Ben ne faşistim, ne demokratım. Ben, yabancı kaynaklı hiçbir fikri benimsemeğe tenezzül etmiyecek kadar milli şuur ve gurura malik bir Türk'üm. Siyasi, içtimai mezhebim Türkçülüktür."
  5. 5
    beni gülmekten öldüren savunucuları olan türkçülüğün ayarını kaçırmış yazar. Bak şeker kardeşim, ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz bu lafı bildin mi ? Şimdi Apo deseki ben aslında çok iyi bir adamım, meleğim ben aslında ne diceksin ? Elbet yaptığı 1-2 faydalı iş vardır, fakat bu onu iyi fikir adamı yapmaz. Mesela Mussolini'ye yazdığı şiir güzel mi , evet güzel. Aynı şekilde edebiyat öğretmeni olması ki attila ilhanın öğretmenidir kendisi. yaptığı iyi şeyler yok değil var ama bu fikirlerinin doğru olduğu anlamına gelir mi ? hayır.
  6. 6
    (bkz: atsız kaldık)
  7. 7
    Şaka gibi argümanlarla savunulan sözde fikir adamı. Kendi yaptığı tanımlarla savunulmakta kendisi. Türküm demek son 10 yılda mevcut iktidar sayesinde bir suç, bir ayıp olmuştur. Daha önce böyle bir olay yoktu. Kendisinin kimseye zararı olmadığı iddia edilmiş . O zaman sana 1934 yılında trakya da ki yahudilere yapılan yağmacılığın , asimile hareketinin kimin başının altından çıktığını sormak isterim. Irkçılığın tanımı, ne anlama geldiği çok açık bir şekilde yapılmıştır. Bazılarının hayır ırkçılık öyle değil böyledir demeleri sadece kendilerini bağlar. Bu adamı savunanlar Hitleri de savunur, büyük ihtimalle. o da sonuçta yaptığı herşeyi inandıkları için yapmıştı. Allahtan atsız o kadar becerikli değilmiş de Türkeş karşısında şamarlanıp çekilmiş siyasi arenedan.
  8. 8
    '' Irkçılık genel olarak çeşitli insan ırkları arasındaki biyolojik farklılıkların kültürel veya bireysel meseleleri de tayin etmesi gerektiğine ve doğal sebeplerle bir ırkın (çoğunlukla kendi ırkının) diğerlerinden üstün olduğuna ve diğerlerine hükmetmeye hakkı olduğuna duyulan inanç veya bu değerleri kabul eden doktrindir.''

    Dünya üzerinde ilk kez ırkçılığın tanımını yapan über yazar.
  9. 9
    kendisinin milliyetçilik anlayışı dejenere edilmeden türk siyasetine aktarılabilseydi türkiye'yi şu anda çok farklı yerlere aktarabilecek bir adamdı. ancak bunun yerine daha fazla oy kaygısı ile yapılan türk-islam sentezi ne yazık ki milliyetçiliği farklı bir yere sokmuştur.
  10. 10
    kendisinin anlayışı milliyetçilik değil ırkçılıktır.
    -- spoiler --

    yahudiler bütün milletlerin gizli düşmanıdır. ruslar, çinliler, acemler, yunanlılar tarihi düşmanlarımızdır.
    bulgarlar, almanlar, italyanlar, ingilizler, fransızlar, araplar, sırplar, hırvatlar, ispanyollar, portekizliler, romenler yeni düşmanlarımızdır.
    japonlar, afganlılar ve amerikalılar yarınki düşmanlarımızdır.
    ermeniler, kürtler, çerkezler, abazalar, boşnaklar, arnavutlar, pomaklar, lazlar, lezgiler, gürcüler, çeçenler içer(de)ki düşmanlarımızdır.
    bu kadar çok düşmanla çarpışmak için iyi hazırlanmalı.
    tanrı yardımcın olsun!

    -- spoiler --

  11. 11
    türk milliyetçiliğini bitirmek amacıyla açılmış 1944 ırkçılık turancılık davasında işkence görmüş türkolog ve yazar.
  12. 12
    Başka başka kafalarda olan, kalemi kuvvetli yazar. Oğlu yağmur'a yazmış olduğu vasiyet gülünesidir. Keşke sadece romanlarda görseydik kendisini.
  13. 13
    romanları şu şekildedir:

    1. bozkurtlar (ötüken neşriyat tarafından bozkurtların ölümü ve bozkurtlar diriliyor'un birleştirilmiş halidir),

    2. ruh adam

    3. deli kurt

    ayrıca;

    1. z vitamini

    2. dalkavuklar gecesi adında kitapları vardır.

    birçok hikaye, şiir, tarihi ve ideolojik kitap yazmıştır. edebiyat öğretmenliği ve kütüphanecilik yapmıştır.
  14. 14
    "Bir millet baraj ve fabrika ile değil, daha önce milli ruh ve ülkü ile kalkınır. Mânen çökmüş bir millete endüstri tesisleri yapmak, ölüye balo elbisesi giydirmeye benzer!"
  15. 15
    faşist, kafatasçı yazarın teki.

    geri gelen mektup hariç hiç bir şiirini sevmem.

    kendisinden aşırı derece de nefret ederim. bana bunu savunan adamlarla gelmeyin.

    yok faşist değil türk milliyetçisiymiş.
    bu faşistse adolf hitler neymiş?

    ulan senin amınakoyayım adolf hitler diliyle bu kalemiyle insanları öldürüyor. bunu anlamayacak kadar mal olmyın be.
    ,
    (bkz: 1934 trakya olayları)
  16. 16
    kitapları çok akıcı olan yazar. ama bu onun ırkçı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. bu yazar türk milliyetçisi diye savunuluyor ama zaten o ırkçı anlamına gelir. türk milliyetçisi, alman milliyetçisi, veyahut ingiliz milliyetçisi diye bir şey yoktur. bunların hepsi ırkçılıktır. milliyetçilik değil.
  17. 17
    Evet kafatasçıdır, Türkiye'de yığınla et ve kemik yığını olmuş insan var iken bu ülkede yetişmiş ender dava adamı bir Türk'tür. Bu yüzdendir ki milli şuurlu olmuştur. Hiç şüphesiz bu şuurun kaynağı Anadolu'nun parsel parsel işgal edilmesi, Orta Asya'da Sovyet, Balkanlarda Bulgar, Tripoliçe'de-Batı Trakya'da Yunan, Kosova'da Sırplar, Arabistan'da İngiliz güdümlü Araplar, Doğu Türkistan'da Çin tarafından katledilen Türklerdir. Bu yüzden bu kanlar ırkçılıktan değildir.

    Kan neden mi akar? Amerika'nın emperyalizminden, Çin'in komünizminden, Sovyetlerin demir yumrukçuluğundan, İngiliz'in mandacılığından, İbrani'nin siyonizminden, Arab'ın ümmetçiliğinden akar.

    Irkçıların öldürdüğü kişi sayısı bu sayısı bunların yanında devede kulaktır. Türkçülük ise bundan kaynaklanan meşru müdafaadır.

    Buyursunlar... Bizim için şavaş düğündür;
    Din Arab'ın, hukuk sizin, harp Türk'lüğündür.
  18. 18
    okumayan bilmeyen dalkavuklar sevmez,
    "Bozkurların Ölümü"
    "Bozkurtlar Diriliyor"
    "Ruh Adam"
    ve geri gelen mektup kanaatimce en iyi eserleridir.

    Zamanında yaşamış kendisinden nefret eden insanların bile kullandığı cümleler adam gibi dostdoğru bir adamdı olan şahsiyettir. Irkçılıkmış, Burada bunu söyleyen dürzülerin ideolojik fikir yürütme benliği vasattır.

    Öğrencisiyiz.
  19. 19
    bir millet bağımsızlığını, hürriyetini ve sınırlarını kaybedebilir, hatta yıllar boyunca başka bir milletin esareti altında yaşamak zorunda kalabilir ama bütün bu unsurlar o milletin yok olmasına etken olamaz. Ancak kendi dilini kaybetmiş bir millet yok olmaya mahkumdur.
    "1864"

    ''Şunu asla unutmamalı ki, ahlaksızlar ve hainler sertlik karşısında sinerler Çünkü düşmana taviz verilmez. Düşmana verilen taviz onun cüretini ve iştahını arttırır.''

  20. 20
    Var olsun!
  21. 21
    (bkz: çok değişik kafalar)
  22. 22
    Tarih 16 Nisan 1972... Yer İstanbul...

    O dönemin en meşhur dergilerinden solcu çizgideki Hayat Dergisi, Nihal Atsız'a röportaj teklifinde bulunuyor. Atsız'ın bu teklifi kabul etmeyeceğini varsayan dergi yöneticilerinin asıl amacı Türkçülerin fikirlerini savunacak cesaretleri olmadığı için birebir tartışmalardan kaçtıkları iddiasını ortaya atmak. Atsız da bunu biliyor ve röportaj teklifini kabul ediyor. Dergiden bir bayan, bir de erkek muhabir geliyor; erkek olanı Atsız ile tartışırken bayan olanı ise bunları dergide yayımlanmak üzere not ediyor. Röportaj sürerken bayan muhabir hayretlere düşüyor ve dehşet içerisinde şöyle diyor:

    - Siz gördüğüm en büyük ırkçısınız.

    Atsız gülümseyerek yanıtlıyor:

    - İltifat buyurdunuz, teşekkür ederim.
  23. 23
    sen kalk kafadan 4 tane dünya klasikleri arasına girebilecek roman yaz, (bozkurtların ölümü ve dirilişi, deli kurt ve ruh adam) yetmesin sürüyle makale yaz ve dergiler çıkar, hatta ve hatta günümüzdeki tarihçilerin bir çoğunun kaynak olarak gösterdiği bir kişi ol ama sözlükteki üç beş götten bacaklı senin için kafayı kırmış desin.

    siz hiç görüşleriniz yüzünden tabutluğa girdiniz mi?

    siz hiç gözaltına alındınız mı?

    haksız yere eziyet gördünüz mü?

    neyi tartışıyoruz burada o zaman?

    büyük adamdır. mekanı uçmağ olsun. fikir babamızdır.
  24. 24
    (bkz: kurt ölünce çakala gün doğarmış)
    itin köpeğin diline düşmüş bilge adamdır.
  25. 25
    milliyetçilik milleti olmayanlar için faşizmdir diyen adam.

    Ülkücüler pek sever.