kayıt

ölümden sonraki yaşama inanan insan

  1. 1
    Biraz ağır olacak ama bildiğin sığırdır. Dini inanç gözetmeksizin.
  2. 2
    Eğer yoksa, ben bir şey kaybetmem. ama eğer varsa, sen çok şey kaybedersin.

    Sığır diyebilirsin, senin gözünde sığır olmak da bana bir şey kaybettirmez açıkçası. Ben inanıyorum, sen inanmıyorsun. Ancak aramızdaki tek fark bu değil. Ben insanlara inanmadığı için saygı duyabiliyorken, sen inananlara sığır diyebiliyorsun. İşte bu ayıp da sana bir ömür yeter.
    • eğer yoksa eğer varsa diye şüphecilik içerisinde yaşayıp, bana akıl satmana kendini pohpohlamana gerek yok. Bilmediğini bilmediğin şey hakkında ahkam kesme.
    • Cahilliğin ve ön yargılarınla mutluluklar sayın yazar.
    • Bu ne la şans oyunu gibi din fkgkgllflc
    • Sadece basit bir paradoks. Sen şans oyunu olarak yorumlamaya devam et, ancak bilmen gereken bir şey var ki; pokerde en çok garanti oynayanlar kazanır.
  3. 3
    istersem ölümden sonra bungee jumping yapıcağıma inanırım dediğim cümle.
    inanç fazla bireysel bi konu çok da şeapmamak lazım
  4. 4
    neden inandığı önemli olan insandır. hangi gerekliliği ya da boşluğu dolduruyor, hangi sorulara nasıl cevap veriyor, vesaire. bu soruları ve gereklilikleri hatalı cevaplarla doldurmak hayata hatalı bakış açısına sahip olmak demektir, böylece "yoksa ben bir şey kaybetmem, varsa sen çok şey kaybedersin" önermesi geçersiz olur. yalnız olay bu noktada çok geneldir, tek tek örneklemek ise oldukça zordur çünkü mesele çok genel, dediğim gibi başka hiçbir veri sunulmamış neden inandığı önemli. yine de bir örnek sunalım:

    sonraki yaşama ve oradaki adalete inanan insan, buradaki boktan hayatını daha rahat kabullenebilir. hele ki değiştirmek bu kadar zorken. "nasıl olsa öte tarafta bu acıların-haksızlıkların karşılığını alacağım, burada bunları düzeltmek ise çok zor, öyleyse hayattan çok öte tarafa yani ölüme hazırlansam ve duruma katlanıp şükretsem daha mantıklı olur" diyecektir. bu eğer öte taraf ve ilahi adalet yoksa hayatı çöpe atmak demek olabilir. çoğunluğun böyle düşünmesi böyle düşünmeyenlerin bile hayatını çöpe atmak anlamına geliyor olabilir, toplum yapısındaki problemler çözülmeden kalacaktır. öte hayatı kullanıp başa geçen insanlar gerçek hayatta insanların anasını ağlatacaktır. vesaire.

    ve yine adaleti altın tepside beklemek boş bir çaba ise, adalet alınan bir şeyse ancak, o zaman ortada çözülmeyen büyük bir sorun var demektir.

    falan filan. başka örnekler de bulunabilir kolayca, önemli olan temel mantıktan doğru bağıntı kurabilecek kadar derin düşünebilmek. bu da üşenmekle olmaz, her şey kopuk görünür, herakleitos "millet logosu anlamıyor" der dağlara kaçar.
    • Bu konuyu bir çok örnekle açıklayabilirdim aslında. Ancak girdi sahibinin uslubu ve takınma şekiline baktığımda buna değmeyeceğini fark ettim. Bu yüzden bu yolu tercih ettim.
    • Şuan için vizelerle uğraşıyorum, malum yaz okulu. Daha sonra fırsat bulursak uzun uzun tartışabiliriz.
  5. 5
    inanan insandır.hiçbir kanıt,delil vs ile değiştirilemeyecek insandır,durup dururken hakarete uğrayan insandır.

    inançsızlığı inanç haline getiren insan nasıl ki gökten tanrı inse bile ''ben inanmıyorum kardeşim yeaa'' deyip inanmamaya devam edecekse inanan insan da kendisine ''bak kardeşim evrim var,şu var bu var,biz yaratılmadık yaratım sürecinden geçtik,geçiyoruz,geçmeye devam edicez'' diyen kişiyi takmayıp inanmaya devam edecektir çünkü adı üstünde inanç,inanmak.
    hakaret etmek,sığırsın demek hiçbir şeyi değiştirmeyecek yani.

    eyyorumlamam bu kadar.
  6. 6
    Kimseyi ilgilendirmeyen insandır. Sen inanmadığın için bir laf duysan yok saygısızlık bilmem ne diye zırlamayı bilirsin ama millete neden saygı duymayı denemiyorsun? Bir insanın ahirete inanmasının ne gibi zararı olabilir ki hakaret ediyorsun. Bir Giren çıkan varsa söyle bilelim.
  7. 7
    Kendi dünyasında mutlu olan insandır.

    Bırakın insanlar ne istiyorsa düşünsün, neye inanmak istiyorsa inansın.
  8. 8
    Giriş yapar yapmaz beni eksilere boğan başlık. Üstelik görüşümü belirtirken 'biraz ağır olacak ama' demiştim. Kaldı ki bu benim, inanan ve göt korkusuyla olasılık düşünen kendi içerisinde her yönden tutarsız insan artıklarını kastederek yaptığım bir genellemeydi. Ancak başlığa, görüş bildirmek adına 'ya varsa' diyen inancı sarsıntıda insanlar gelip yazmış. Yarası olan gocunur derler. O hesap, bunlar da kendinden emin olmaya 'cehalet' diyorlar. Sanırsın bilimsel bir görüş, her daim değişken. Tamamen dogmatik, doğa ve evrenle tutarsız bir takım hikayelerden hayatı öğreten bir safsatayı milyarlarca insan benimsiyor olabilir. Olsun. Fakat onlar yaşama, düzene saygısızlık ediyorsa, kıyameti bekliyorsa, sevgili tanrısı sevdiği kullarını günün sonunda ayırıp cehenneme yolluyorsa ben bu dünya görüşünün hiçbir tarafına saygı duymam. Tarih boyunca insanlığa büyük eziyetler vermiş, hala da veren bu safsatayı kim benimsiyorsa benim gözümde sığırdır. Sonunu ve sonun başlangıcını bekleyen herkese bu gözle bakıyorum. Çünkü ölene kadar çürüyen bir et parçası ve öldükten sonra da bir doğa atığı olmayı kendine yakıştıramayan kibirli yaratıkların saygı duyulacak hiçbir tarafı yok.

    Bunun haricinde tepemdekihoroz'a katılıyor ve bir şey daha eklemek istiyorum. İstediğiniz masala inanın, isterseniz size huri ve cennet sunacak taşa tapın, ama o taşları diğerlerine atmayın. Selamlar.
  9. 9
    (bkz: herkesin hayatına kimse karışamaz)
  10. 10
    Sikilir.
  11. 11
    insanın, fani bedeninden başka ve ayrı olarak, ölümsüzlüğe kapı açan hayaletsi, ruhsal bir varoluşu da olduğuna inanan; beyin faaliyetlerinden bağımsız bir bilinç sürecinin gerçekleşemeyeceği, beynin ölümüyle beraber bilinçsel/ruhsal yaşamın da sonlanacağı gerçeğinin kabulü yerine, atalarından devraldığı cehaleti bağnazca bir ısrarla sürdürmeyi tercih eden kimse.
  12. 12
    (bkz: her kuşu siktik bir leylek kaldı)
  13. 13
    yok olma korkusu olan insandır. (bkz: for example) ben
  14. 14
    Ben.
    Burada yarım kalan şeylerin mutlaka tamamlanacağına inanıyorum, inanmak istiyorum.
  15. 15
    burada sebepsiz yere hakkımı yiyip beni doğduğuma pişman edenlerden hakkımı alacağıma inanmak istiyorum. Kan kusturdular çünkü.
  16. 16
    Müslümandır.
    Artistliğe gerek yok. İmanın şartlarından biri de ahirete inanmaktır.
    Deist, ateist vs iseniz başka tabi. Onların şartı yoktu galiba.
  17. 17
    adaletsizlik ve haksızlıktan muzdarip olan insandır.
  18. 18
    Ben.