kayıt

muhabbet kuşu

  1. 1
    evlerimizde kafeste beslediğimiz güzel renkleri olan sevimli bir kuş türü .
    ancak bir kaç önce izlediğim bir belgesel ile haklarında bilmediğim çok şey olan kuş türü imiş.
    www.youtube.com/...
  2. 2
    bi türlü konuşmayan inatçı kuştur
  3. 3
    Islanınca çok çirkin oluyorlar.
  4. 4
    papağanla akraba, yanardağ krateri duvarlarında yaşabilecek kadar güçlü vetetrakromatik görüşe sahip evcilleştirilebilen kuş türü.
  5. 5
    beslediğim ancak benimle hiç muhabbet etmeyen kuştur. uyurken kafasını sırtına yaslar ve o şekilde uyur.
    arkadaşımın dediğine göre dudağınızı uzattığınızda öpermiş ben omzuma konan kuşa dudağımı uzattığımda ısırmıştı. belki benimki hard seviyordur.
  6. 6
    Konuşmayı öğrenmesi biraz zahmetli kuştur. Tekse çok ilgi bekler.ayrıca çayı filan da seviyorlar benımki çayla kafasını yıkıyor. Kahkahayı taklit edebılıyor. şarkılara eşlık edip dans edebiliyorlar. Az çok da zaman kavramları var çok erken otmeye başlamıyorlar tabı eger sıkılmadıysa veya kormadıysa.
  7. 7
    alıştıktan sonra ayrılması zor olan fakat ilk başlarda beslemesi çok sıkıcı olan kuştur ve sayısını tam olarak hatırlamıyorum ama herhalde 6-7 tane beslemişliğim vardır. bunların 3 tanesi öldü diğer 2 tanesini benden daha iyi bakacak bir arkadaşa verdim diğerleri ise kaçarak özgürlüklerine kavuştular. işin ilginç kısmı kuşların neredeyse hepsi mavi renkteydi ve isimleri de maviş idi. inanılmaz yaratıcıyım...
  8. 8
    sahibinden.com'da ücretsiz sahiplenebileceğiniz hayvanlardan biri. beslemesi, bakımı cidden kolay. zaten birazcık aklı varsa yemi bittiğinde ya suyu haber veriyor. misal bizimki yemi bittiğinde gagasıyla yem kutusunu yukarı çıkarıp aşağıya bırakıyor. o zaman anlıyoruz.

    ayrıca muhabbeti de güzel hayvandır vesselam.

    pbs.twimg.com/...
  9. 9
    öyle tatlı bir heyvandır ki insanda bağımlılık yapmaktadır. Gerekli ilgi ve alakayı gösterdiğinizde beraber un dos tres eşliğinde kopabilirsiniz.

    90'larda herkesin evinde bir adet muhakkak bulunurdu. çağın modasıydı sanırım. komşu sohbetlerinde 'ay bizimki babacık diyo' 'o da bi şey bizimki amuna bile goyuyo' tarzı muhabbetlere ilham olan sevimli yaratık.
  10. 10
    insanlarla iletişime giren kuştur.
  11. 11
    inciswf.com/...
  12. 12
    komik hayvandır.

    bizimkinin kafesine plastik kaptan havuz yaptım arada dalışa geçiyor. sıcak havalarda kanatlarını açıp oradan bana bakmasına dayanamadım ne yapayım.

    bunların erkekleri iyi konuşur. ceresi kahverengiyse erkek, maviyse dişi derler. önceki muhabbet kuşumun ceresi maviydi sonra kahverengiye dönüştü bilmiyorum satıcı bize bursalı mı verdi n'aptı amk.

    "şimdikiler cirling cirling pırrrr cak cak cak cak.
    bicinik bicinik aniyya zıırrr.
    cibilipüçivi şak şak şak şak vidjo. cibilipüçivi şak şak şak şak vidjo."

    edit: ceresi mavi olan erkek, kahverengi olan ise dişiymiş. bulabilirsem ne ala'ya uyarısı için teşekkürler.
  13. 13
    küçük papağan türü. pek keyifli hayvanlardır.

    tabi dillerinden en iyi anlayan abimiz de arnavut şevket'tir.

    www.youtube.com/...
  14. 14
    çok sevilesi minnoş bi kuş türü. görünce insanın mıncırası, deli gibi oynayası gelir bu hayvanla. her birinin karakteri vardır değişik değişik, ciddiyim. evcilleştirdikten ve kendinize alıştırdıktan sonra asla ayrılmak istemezsiniz, o da istemez hatta sahibine aşırı derecede bağlanan bi hayvandır da. öldüğü zaman ise çocuğunuz kaybetmiş gibi derin üzüntü yaşarsınız, yaşamıştım..
  15. 15
    (bkz: budgie)
  16. 16
    ölü taklidi yapanı bile vardır.

    pbs.twimg.com/...
  17. 17
    intihar edeni bile vardır. kuşum intihar etti ordan biliyorum.
  18. 18
    ilkokuldayken beslediğim kuş türü. ama malesef aldıktan 3 ay sonra ikisi de öldü. tam da bize alışmaya başlamışlarken. daha sonra bir çift daha aldım. 3-4 ay sonra erkek olanı öldü. baktım bu işi beceremiyorum dişi olana eziyet olmasın bari diyerekten aldığım adama geri verdim.

    hepsinin türlü türlü huyu var. kimisi çok cana yakın, kimisi çok vahşi, kimisi de kıskanç vs. oluyor. çok hassaslar. odanın sıcaklığını iyi ayarlamak lazım.

    çok iyi konuşanları da vardır.

    www.youtube.com/...
  19. 19
    basit evcil hayvan şakalarının vazgeçilmezi.

    pbs.twimg.com/...
  20. 20
    pbs.twimg.com/...
  21. 21
    Evin bir bireyidir o da.
    Ölünce ağlatır
  22. 22
    Gündeme oturan seri katilimizin benzediği kuş türü.
  23. 23
    portakal, mandalina gibi meyveleri yuvarlayınca inatla peşinden koşan kuş.
  24. 24
    Daha yeni öldü ama yeni bir tane aldım ve hiç sevemedim. Hiç konuşmuyor sürekli oyun oynuyor. Oyuncağının başından ayrılmıyor.
  25. 25
    Bu hayvan sevgisinin nirvanası bence. Kedi köpek gibi spesifik yetenekleri olan hayvanlarla uğraşmak keyif verici olabilir, onlara sarılmak sevmek muazzam bir duygu evet. Ya da sadece balıkları izlemek ve onların o boş yaşamını ev aksesuarı olarak kullanmak da bir keyif verebilir size.

    Ama bu şirin şeyler var ya; en çok sevgi besleten ve en çok uzak kalan vahşi güzelller var ya, bence en harika evcil hayvan bunlar. Yıllarca tek bir kelime öğretmeye çalışıp önünden geçerken atılan laflar sonrasında bir gün aniden 'babacık' lafının ondan gelmesi kadar mutluluk veren bir olay yaşamadım hayatımda ben. Dışarı bıraktığımızda omuzumuzdan gitmeyip kafasını sevmek için elimizi uzattığımızda şş hop bilader der gibi kafasını bedeninden bağımsız geri çekmesi, sırf ben uyuyor taklidi yapıyorken uyuduğuma inanıp rahatsız etmemek için gıkını bile çıkarmadan hareket etmemesi, bizim oturup kalktığımızı gördükçe kafesinde bizi izlerken kafasını bir aşağı bir yukarı sallayışı... Çok tutkulu bir sevdası var bu yaratıkların, diğer hayvanlara hiç benzemiyor.