kayıt

Bayramlarda ortaya çıkan gereksiz samimiyet

  1. 1
    Genellikle uzak akrabalar tarafından sergilenen yapmacık hareketler sonucu meydana gelir.

    İnsanlar sonuçta akrabamız, yakın gözükmeliyiz ya da davranmalıyız mantığıyla hareket ettiğinden sanırım gereksiz bir yapmacıklık, samimiyetsizlik oluşur. Oldukça nefret edilesi bir durum bence.
  2. 2
    ramazan ayının 30 günü boyunca süren samimiyetsizlik ve iğrençlik dalgası; bayramın ilk günü itibariyle zirveye çıkmaktadır.
  3. 3
    Herkesin birbirini öpmeye doyamaması,sürekli gülümseme gereği duyması, sarılmalar ikramlar 2-3 günlük olduğu için aşırı samimiyetsiz çünkü sonrasında kimse kimsenin umrunda olmuyor
  4. 4
    genelde "sevgilin var mı?" sorusunun ve yaşlı teyzelerin "oku yavrum oku, oku da memur ol" demesiyle karşı karşıya gelinen halkımızca "mübarek" denilen bayram.
  5. 5
    sokağa çıkma yasağının bile etki etmediğidir.

    görüntülü konuşmalardan aktı yine o samimiyetsizlik tahmin etmek zor değil.
  6. 6
    Gereksiz bir öpüşme havası olur, normalde ter kokusundan yanına yaklaşamadığım akrabalarım ısrarlar gelir sarılır, öper, bide el öptürürler( sonra ağzımı 5 kere yıkarım.) Herkeste aynı muhabbet, "ah arayı açmayalım muhakkak görüşelim,"ısrarla gençsin diyip tatlı yedirmeye çalışan teyzeler var. Bayramın en tatlı yanı her yerde sarma yiyebilmek , cidden sevdiğin insanları da görebilmek ve bir sürü minik çocuk sevip öpmek.
  7. 7
    uzak akrabaların biz aslında yakınız deme çabalamaları. şapur şupur öpen teyzelerden kaçınılmalıdır.
  8. 8
    Normalde arkamdan "ben angel of the morningi gözden çıkardım artık" minvalinde konuşup yüzümü görmek istemeyenler bayram ziyaretine gidince yedi ceddimi sorguluyorlar.
    Paranız olmasa kimse elimden alamaz sizi de neyse.
    Napıyım öğrenci adamız haliyle fakiriz.
  9. 9
    Kararsızım bu konuda. Bir yandan evet samimi olmadığın birinin sana çok samimiymişsiniz gibi davranması var. Diğer yandan da her zaman savunduğum bir şey var: samimi olmak için sürekli konuşmaya gerek yok.

    Sanırım sevmediğim şey normalde konuşmadığım biriyle samimi olmak değil. Sadece akraba olduğumuz için samimi olmak zorunda olmak. Kan bağı benim için değersiz, üzgünüm Darwin. Yani samimiyeti gereksiz görmüyorum. Yine müthüş eyyorladım.