kayıt

sözlükte yazma nedeni

  1. 8
    okunma isteği'dir.

    bir nevi ciddiye alınma duygusunun tatminidir.

    söyleyecek sözü olanlar, bir konuda bilgisi olanlar, üzerinde düşünmeye değecek fikri olanlar konu ile ilgili başlıklara girer ve aklındakileri yazar. sonra insanlar okur ve bunun üzerine kendi bildiklerini yazar. diyalog gerçekleşir ve her iki taraf da birşeyler kazanır. bu tarz yazarlar normal yazarlardır. takdir edilme güdüsünü ve ciddiye alınma duygusunu yaşayıp bu güdüleri tatmin ederken hem kendine hem sözlük ahalisine birşeyler katar.

    söyleyecek sözü olmayanlar, herhangi bir konuda kendini geliştirememiş tipler, ya da yazdığı şeylerin tartışmaya ve üzerinde düşünmeye değer olmadığını bilenler ise olumsuz da olsa reaksiyon alabilmek için yazar. çünkü o reaksiyon alınmak zorundadır. bu insani bir ihtiyaçtır. kendi ezikliğini bastırabilmek için, nasıl olduğu farketmeksizin ciddiye alınabilmek için yazar bu tür yazarlar. e herhangi bir fikri ya da kayda değer bilgisi / argümanı olmadığı için de o reaksiyonu alabilmek için insanların sinir uçlarına dokunur, damarına basar. bunlara bugünlerde troll diyoruz.

    çünkü herhangi bi şekilde reaksiyon alamadığı zaman toplumun vereceği en büyük ceza olan "iplenmeme" ya da "görmezden gelinme" durumunda kalacağını iyi biliyordur. daha önce zaten iplenmeyerek yaşamıştır. bu onu üzmüştür, incitmiştir, tamiri çok zor hasarlar bırakmıştır. bu da kişiyi troll olmaya yöneltmiştir.
  2. 9
    Merhaba ben ayk

    Kutup Sözlük'ün var olma nedenidir.

    Tşk iyi geceler.
  3. 10
    Başlığı görünce ilk kaydolduğum zaman geldi aklıma ay ne berbat zamanlar geçirmişim, demeyi çok isterdim lakin daha da kötüsü beni bekliyor biliyorum açın kollarınızı zor günler ben de yola çıktım geliyorum...

    Ne diyordum hıh ilk kaydolduğum zaman aldatılmıştım şimdi o ruh halim bayağı aptalca geliyor ancak zor durumdaydım neredeyse bütüün çevrem onunla ortaktı e kimle konuşsam Ertuğrul da Ertuğrul başka laf yok haliyle uzaklaştım. e konuşmam ya da içimdeki zehri akıtmam gerek ailemle yapamadım bunu onlar benim bitik halimi gördükçe daha kötü oluyordu lise arkadaşlarımın hepsi de daha üniversite okuyordu o zamanlar durmadan telefonla milleti darlamayı da hiç sevmem aaa kaldım mı tek başıma ortada ben de İnternete verdim kendimi Böylece sözlükle tanıştım nasıl geldim nereden buldum hiç hatırlamıyorum ama geldim bir şekilde.

    Güzel bir ortam vardı kavgalar yeni tanışılan güzel insanlar derken unuttum zamanla derdimi burası benim kafa dinleme yerim oldu ilk defa bir sözlükte yazdığımdan ötürü de yeri bambaşka. bana banlıyoruz seni bukleli deseler saçma sapan konuşmayın gidecek yerim mi var diye ortalığı birbirine katarım. Zamanla daha az girer oldum hayatım bambaşka bir yöne kaydı çünkü her gün de yazacak şey bulamıyorum ama gelince önce şöyle bir eski yazdıklarıma, değişimime bakıyorum sonra tanıdığım yazarlara bakıyorum güzel oluyor işte bunaldığım zaman yine gelip yazıyorum biraz da olsa unutuyorum derdimi.

    Yazma nedenlerinden çok sözlüğe dair anılar ya da iç dökme girdisi gibi olmuş ama olsun sevdim bunu burada dursun.
  4. 11
    kızlar teklif ediyor dediler,geldik,hala bekliyoruz,mod admin felan olmak lazım sanırım.
    • 4 erkeğe 1 erkek düşüyor burada ama sen bilirsin
    • mod olunca aydınladın sanırım?
    • Biraz öyle oldu. Çok hatun kaldırırsın dediler ama sonuç hüsran.
    • dur daha başındasın dün bir bugün iki
    • Ortam çok gergin fuat bilmiyorum
  5. 12
    (bkz: doğum günümdü)
  6. 13
    katmadeğer katmak
  7. 14
    el tiryakiliği. başka hiçbir sebebi yok.

    yıllarca çeşitli sözlüklerde çeşitli nickler altında yazdım. her sözlüğün devri bittiğinde başka sözlüğe geçme ihtiyacını hissettim içimde. çünkü o sözlüğün devri bitse bile, sözlükçülüğün devri bitememişti benim için. bir süre sonra kabul ettim bittiğini; ondan da uzun süre sonra yeniden başladım. tüm bu süreçler nezdinde görüşüm şuydu: sözlük ve sözlükçülük hayatlarımıza yeni bir nefes açıyor. ancak bu, gerçek bir yanılsama. aslında sözlük bir nefes değil, iki hayat anımızın arasında “nefesimizi tutuşumuz”dur. sözlük, yaşam değildir.

    peki neden her şeyden sonra tekrar kutup?

    düzey ortalama üstü, fikirlerimle sizi zehirleyebiliyorum. hepsi bu. el tiryakiliği işte.
  8. 15
    Şimdi ben buraya neden çıktım niçin çıktım? nasıl çıktım? bunu izaha gerek yok. gördünüz, yürüdüm çıktım! ama, çıkmamış da olabilirim. çıkmışsam çıkmışımdır, çıkmamışsam çıkmamışımdır. görünen köy... uzakta değildir. buraya çıktık da sonradan çıkmadık mı dedik? bunlar bi takım uydurma laflardır... sahi ya ben buraya neden çıktım? kim çıkardı lan beni buraya?! yunowimnogood sahi ben neden sözlükte yazıyorum sevgili yuno .d
  9. 16
    Twitter'da çok yazmadığım için burada Bol bol spor konuşmak buradaki görüşleri görmek + boş yapmak
  10. 17
    Can sıkıntısından insanlara muhalif olmak.
    Anonim insanların hayallerindeki hayatı buraya gerçekmiş gibi yazdığını görüp eğlenmek.
    Holiganları tarafından farklı olarak addedilen siyasi düşüncelere "hepiniz aynısınız, bakın nedeni de şu şu." Diyebilmek.
    Son zamanlarda nedenlerim bunlar sanırım.
  11. 18
    Siz ayaktakımını eğitmek. Çok umudum var mı, yok tabii. Yine de deniyorum ama.
  12. 19
    içimi rahat rahat dökebilmek, kafa dağıtmak ve bildiklerimi güzel bir şekilde aktarabilmek için.

    daha ne olacağdı?
  13. 20
    beleş dijital bir günlük işte...

    sol tarafta sizin aklınıza gelmeyen ama görünce şu başlığa da bir şeyler karalayayım dediğiniz içerikler var onlar da beleş...